GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce dezinfectanti sunt interzisi spre comercializare?

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 18:27 / Actualizat vineri, 14 august 2020 18:28

In timp ce Statele Unite ale Americii este in plin proces de retragere a mai multe produse sub forma de dezinfectanti de pe rafturile magazinelor, nu putem sa ne intrebam ce se va intampla la noi in tara in legatura cu substantele care se gasesc in compozitia anumitor dezinfectanti.

In mod normal, in compozitia unui dezinfectant maini se gaseste alcool (in cea mai mare proportie), glicerina/aloe vera ori alti agenti emolienti, parabeni, agenti de ingrosare, clorhexidrina. Problemele aparute in SUA au pornit de la tipul de alcool din dezinfectanti. 

Ce alcool a fost interzis in SUA pentru productia unui dezinfectant maini?

Alcoolul acceptat pentru a intra in compozitia unui gel dezinfectant este alcoolul etilic sau alcoolul izopropilic, insa este de evitat cu desavarsire metanolul sau alcoolul lemnului. Acesta este de multe ori folosit in gelul anti-inghet sau in compozitia diversilor combustibili, insa este toxic atunci cand este absorbit in piele sau cand este ingerat (putand provoca chiar decesul).

Printre efectele adverse ale folosirii metanolului, se numara inclusiv orbire, probleme cardiace, probleme ale sistemului nervos central s.a. 

Problema majora aparuta a fost faptul ca metanolul nu aparea ca ingredient in eticheta de produs, ceea ce i-a pus serios pe ganduri pe cei de la autoritatea responsabila cu producerea de alimente si medicamente din SUA. 

In speranta ca producatorii si importatorii din Romania sunt atenti verificati de autoritatile competente pentru ca metanolul sa nu fie prezent ca ingredient in dezinfectantii de pe piata, sfatul nostru este sa fiti vigilenti. Alegeti sa achizitionati dezinfectanti doar din farmacii sau de la magazinele care au produsele avizate, care au vechime pe piata si care ofera siguranta si stabilitate pe piata din Romania.

Este etanolul un alcool sigur pentru sanatatea ta daca folosesti des un dezinfectant pentru maini?

Organizatia Mondiala a Sanatatii mentioneaza ca studiile arata ca atat etanolul, cat si izopropanolul sunt sigure pentru igiena mainilor. Desi exista tari care nu recomanda folosirea etanolului, din cauza ca poate provoca reactii adverse dupa inhalare, OMS sustine ca alcoolul se evapora rapid de pe piele, astfel incat nu este necesar sa ne ingrijoram. In plus, cantitatea de dezinfectant care este absorbita de piele intr-o perioada limitata de timp nu este o cantitate majora. 

Este adevarat ca dezinfectantii pentru maini lupta impotriva Coronavirus?

Faptul ca virusii se transmit, in principal, pe calea aerului, impune folosirea corecta a unei masti de protectie. Coronavirus, in special, se transmite prin saliva si secretii nazale, asa ca pastrarea distantei de cel putin un metru intre tine si alte persoane si purtarea unei masti de protectie sunt absolut necesare. Abia apoi, intra in prim plan, dezinfectantul.

Suntem fiinte libere, circulam si atingem diverse suprafete publice, produse, iar acest lucru ne poate imbolnavi daca apoi ducem mana la gura, ochi sau nas (sau rani deschise), iar virusul intra in organismul nostru. Este necesara folosirea unui dezinfectant maini in toate situatiile in care nu avem posibilitatea sa ne spalam cu apa si sapun.

Cel mai puternic combatant impotriva virusului COVID-19 ramane inca, igiena mainilor, atat prin spalarea cu apa si sapun, cat si prin utilizarea unui gel dezinfectant maini eficient.

Iata doua formule de dezinfectanti care au fost aprobate de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind eficiente in lupta coronavirusului:

Prima formula contine etanol 80% din volum, glicerina 1,45% din volum si peroxid de hidrogen 0,125% volum; a doua formula contine izopropanol 75% din volum, glicerina 1,45% din volum si peroxid de hidrogen 0,125% volum. Ambele formule trebuiesc aplicate pe suprafata mainilor timp de minim 30 de secunde pentru a fi eficiente impotriva SARS-CoV-2. S-a demonstrat cu claritate de o echipa condusa de Prof.dr. Stephanie Pfaender drintr-un laborator de Virologie Medicala din Germania, ca ambele formule de dezinfectant pentru maini au inactivat virusul.

Asigura-te ca in lupta impotriva COVID-19, nu intri in acest razboi al dezinfectantilor care sunt toxici pentru sanatatea ta, ci alegi mereu dezinfectanti de calitate, cu toate ingredientele verificate si avizate, din surse sigure. Un dezinfectant de incredere, care te apara garantat impotriva coronavirusului are mereu alcool in componenta lui si este distribuit de companii avizate de Ministerul Sanatatii.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează