GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce faci dacă ți-ai pierdut telefonul?

Articol de GSP - Publicat joi, 01 aprilie 2021 20:00 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 21:13

Dacă ți-ai pierdut telefonul, probabil frustrarea pe care o resimți este una mare. Te înțelegem perfect, numai cine nu și-a rătăcit niciodată smartphone-ul nu ar empatiza cu trăirile cu care te confrunți în aceste momente. 

Pentru a-ți veni în ajutor, am strâns pentru tine cele mai bune sfaturi pe care le poți pune în aplicare de îndată ce ai sesizat că nu mai ai telefonul. Iată ce ai de făcut, cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Sună sau trimite un mesaj pe numărul tău

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci dacă ți-ai pierdut telefonul este să apelezi la un prieten, un vecin sau un simplu trecător care ți-ar putea împrumuta pentru câteva secunde smartphone-ul său. E foarte posibil ca telefonul tău să fie încă la tine, înghesuit în vreun buzunar al rucsacului, așa că cel mai bine ar fi să suni pe numărul tău de pe un alt dispozitiv și să verifici dacă nu cumva ai intrat în panică degeaba.

Dacă, într-adevăr, ți-ai pierdut telefonului, poate acesta a fost găsit de o persoană binevoitoare care ar aștepta tocmai să fie apelată de către tine, pentru a-ți putea returna smartphone-ul. În cazul în care foloseai funcția de blocare cu amprentă sau retină, de care cel sau cea care a găsit telefonul nu a putut trece pentru a putea anunța vreun cunoscut de-ai tăi, apelul pe care îl vei face va fi unul salvator.

Nu aștepta prea mult timp până să faci asta, pentru că bateria telefonului pe care l-ai pierdut se descarcă de la un minut la altul! În cazul nefericit în care smartphone-ul rătăcit e închis, cel mai probabil acesta a fost preluat de o persoană care nu intenționează să ți-l returneze.

Blochează telefonul

Nu e nevoie să ai informații compromițătoare pe telefonul pe care l-ai pierdut pentru a nu te simți în largul tău știind că cel sau cea care a găsit dispozitivul ar putea avea acces la pozele, mesajele sau documentele tale.

Tocmai de aceea, îți recomandăm să blochezi de îndată de la distanță telefonul. Poți face asta prin funcția de Find my iPhone de la Apple de pe iCloud.com sau prin funcția Find my Mobile de pe findmymobile.samsung.com folosind ID-ul și parola cu care ți-ai creat conturile.

Localizează telefonul prin GPS

Tot prin intermediul site-urilor de mai sus vei reuși să localizezi telefonul, dacă dispozitivul este deschis. În cazul nefericit în care telefonul ți-a fost furat, va trebui să faci această verificare zilnic, până când smartphone-ul va fi redeschis fie de către cel care ți l-a sustras, fie de către cel care urmează să îl cumpere de la acesta.

În orice caz, acesta ar fi cel mai bun moment să anunți Poliția de pierderea telefonului! Chiar dacă nivelul de dezamăgire poate fi unul mare, autoritățile te pot ajuta să îți găsești telefonul furat, indiferent unde a ajuns. Oamenii legii pot face o verificare IMEI prin care pot identifica dispozitivul atunci când acesta reapare pe piață. Dacă mai ai cutia telefonului, cea în care a venit ambalat dispozitivul atunci când l-ai cumpărat, pune-le-o la dispoziție.

Deconectează-te de la conturi

Conturile de social media pot face trimitere la date personale sau la conturile tale bancare, așa că ai face bine să te așezi la un laptop și să te deconectezi de pe orice dispozitiv, pentru a fi sigur că experiența trăită cu pierderea telefonului nu se transformă într-una și mai gravă.

Tot acum ai putea fi mai atent și la activitatea care ar putea avea loc pe conturile tale bancare, mai ales dacă aveai activată funcția de plată cu telefonul de pe iPhone X sau de pe orice alt dispozitiv pe care îl foloseai. În cazul nefericit în care sesizezi că sunt efectuate plăți de pe telefon, anunță de urgență și entitățile bancare cu care colaborezi să îți blocheze conturile până la soluționarea problemei.

Acestea au fost sfaturile pe care le aveam pregătite pentru tine, care îți vor fi de mare ajutor în cazul în care ți-ai pierdut telefonul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează