GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce platforma alegi pentru un magazine online de produse sportive și cum îl administrezi

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 17:58 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 17:58

Există mai multe platforme de comerț electronic disponibile în România, fiecare cu caracteristici și beneficiale sale. 

Experții în marketing de la Organic Agency vă oferă sfaturi valoroase despre cele mai importante platforme de e-commerce disponibile în România:

Magento: Magento este o platformă de e-commerce open-source, care oferă o varietate de opțiuni de personalizare și scalabilitate. Este potrivită pentru magazinele online care au nevoie de opțiuni avansate de gestionare a produselor și a fluxului de lucru. Magento are un cost de licență, dar există și o versiune gratuită disponibilă.

Shopify: Shopify este o platformă de e-commerce cloud-based, care oferă o varietate de instrumente ce vă ajută să creați și să administrați un magazin online. Este o alegere populară pentru magazinele online mici și medii, deoarece este ușor de utilizat și oferă o varietate de opțiuni de plăți și livrare. Shopify are un cost lunar destul de accesibil.

WooCommerce: WooCommerce este o platformă de e-commerce open-source, care se bazează pe WordPress. Dacă sunteți familiarizați cu Wordpress atunci trebuie să șțiți că WooCommerce este doar o extensie ce adaugă funcționalități de tip e-commerce platformei Wordpress. Este potrivit pentru magazinele online care au nevoie de opțiuni de personalizare și integrare cu alte instrumente de marketing și de gestionare a clienților. WooCommerce este gratuit, dar pot fi necesare costuri suplimentare pentru teme sau plugin-uri.

OpenCart: OpenCart este o platformă de e-commerce open-source, care oferă o varietate de opțiuni pentru gestionarea produselor și a fluxului de lucru. Este potrivită pentru magazinele online mici și medii, deoarece este ușor de utilizat și oferă opțiuni de plăți și livrare. OpenCart este gratuit.

PrestaShop: PrestaShop este o platformă de e-commerce open-source, care oferă de destul de multe opțiuni personalizarea unui magazine online și gestionarea produselor și fluxului de lucru. Este potrivit pentru magazinele online care au nevoie de opțiuni avansate de gestionare a produselor și a fluxului de lucru. Prestashop se laudă cu 1000000 de membrii în comunitate și peste 1000 de contribuitori.

Sfaturi pentru administrarea unui magazine online

Cel mai important este să îți optimizeazi site-ul pentru motoarele de căutare. Asigura-te că site-ul tău este optimizat SEO  prin utilizarea cuvintelor cheie relevante, crearea de conținut valoros și utilizarea meta tag-urilor și a imaginilor optimizate. Apelează la o firma de optimizare SEO dacă nu vrei să iroseșți bugete. SEO este un domeniu foarte complex.

Creează un design atractiv: Design-ul site-ului tău trebuie să fie atractiv și ușor de navigat pentru a-i atrage pe vizitatori și a-i transformă în clienți.

Oferă opțiuni multiple de plata: Cash, Ramburs, plata cu card - sigură-te că oferi multiple opțiuni de plata pentru a-i face pe clienți să se simtă confortabil și sigur în timp ce fac cumpărături.

Oferă suport de calitate: Asigura-te că oferi customer suport de calitate clienților prin intermediul unui număr de telefon, email sau chat live.

Promovează-ți magazinul: Promovează-ți magazinul prin intermediul publicității plătite (paid ads), a colaborărilor cu influenceri sau prin crearea de conținut valoros.

Investește în marketing: Investește în marketing pentru a-ți atrage și fideliza clienții prin intermediul campaniilor de email, rețelelor sociale și alte canale de marketing.

Oferă reduceri și oferte speciale: Oferă reduceri și oferte speciale pentru a atrage clienți și pentru a-i fideliza.

Monitorizează-ți performanță: Utilizează instrumente precum Google Analytics pentru a monitoriza performanță site-ului și pentru a-ți da seama unde este nevoie de mai multe optimizari.

Asigura-te că oferi un sistem de returnare simplu și eficient, astfel încât clienții să știe că nu riscă nimic dacă produsele nu sunt potrivite.

Ține cont de nevoile și preferințele clienților: Ține cont de nevoile și preferințele clienților prin intermediul chestionarelor și a feedback-ului pentru a-ți îmbunătăți serviciile și produsele.

Citește și:

Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
Superliga
Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
„Tricolorul” desființat pentru mutarea pe care o pregătește: „Cum să renunți la atâția bani?”
Superliga
„Tricolorul” desființat pentru mutarea pe care o pregătește: „Cum să renunți la atâția bani?”
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!
Superliga
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează