GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce salariu au fotbalistii din Romania in 2021

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 17:43 / Actualizat joi, 25 martie 2021 17:43

Fotbalistii sunt printre cei mai bine platiti sportivi, iar salariile lor ating uneori cifre impresionante, mai ales daca vorbim despre jucatori de fotbal de top.

Chiar daca salariile jucatorilor romani de fotbal sunt departe de a se apropia de cele ale unor vedete internationale precum Messi sau Ronaldo, fotbalistii romani nu stau rau la capitolul finante. Cei mai bine platiti fotbalisti din Romania sunt cei care joaca in Liga 1, iar echipele de fotbal care platesc cel mai bine sunt, in 2021, Dinamo, CFR Cluj si FCSB.

Pentru a afla salariu net in functie de cel brut si care sunt impozitele si contributiile catre stat accesati calculator salariu net.

Actionarii spanioli de la Dinamo scot din buzunar cei mai multi bani atunci cand vine vorba sa plateasca salariile jucatorilor. Alb-rosii cheltuiesc lunar 400.000 de euro cu salariile jucatorilor. Pe locul al doilea se afla CFR Cluj, care cheltuie aproximativ 300.000 de euro pe luna pentru a-si plati jucatorii, iar FCSB este abia pe locul al treilea in topul salariilor, dupa ce patronul Gigi Becali a decis sa reduca plafonul salarial si in ultimul sezon a scos din buzunar 250.000 de euro pentru a plati salariile jucatorilor.

Pentru a intelege diferenta dintre salariile fotbalistilor si salariul minim pe economie in 2021 dorim sa amintim ca acesta este de 2.300 de lei brut, 1.386 de lei net.

Bugetul fiecarei echipe se imparte la toti jucatorii, insa nu in mod egal. Cei mai valorosi fotbalisti incaseaza si cele mai mari salarii. Unii patroni de club decid sa ofere si venituri suplimentare, sub forma de prime de gol sau pentru calificari. Cel mai mare salariu din Liga 1 a fost al unui fotbalist de la Dinamo: Borja Valle incasa salariu net, cel putin in contract, 32.500 de euro pe luna. Spunem ca a fost, pentru ca jucatorul spaniol a parasit echipa din Stefan cel Mare, nemultumit de faptul ca nu si-ar fi primit salariul promis, iar acum se afla in litigiu cu Dinamo.

La CFR Cluj, Alexandru Chipciu are cel mai mare salariu: 25.000 de euro pe luna, devenind, astfel, cel mai bine platit fotbalist roman al momentului, dupa plecarea lui Valle de la Dinamo.

La egalitate cu Chipciu se afla Aleix Garcia, care are un salariu tot de 25.000 de euro. Urmeaza Juan Camara, care incaseaza, cel putin teoretic, 20.000 de euro pe luna.

In cazul lui si al lui Garcia situatia este mai complicata, ambii fiind jucatori la Dinamo si aflandu-se in postura de a nu-si primi banii, la fel ca Valle. La FCSB, salariile de odinioara sunt istorie. Patronul Gigi Becali a hotarat sa reduca salariile fata de sezoanele trecute, astfel ca cel mai mare salariu il are capitanul Florin Tanase, care este platit cu 19.000 de euro pe luna.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează