GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce sunt lanternele şi cum funcţionează?

Articol de GSP - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 15:22 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 15:22

O lanternă este un dispozitiv de iluminat care poate avea diferite dimensiuni și surse de alimentare pentru a funcționa.Fie că vrei să cumperi un produs clasic, fie că ai nevoie de o lanternă de cap va trebui să ții cont de toate informațiile de mai jos pentru a o alege pe cea potrivita.

Tipuri de lanterne

  • LANTERNA CU LUMINĂ CONCENTRATĂ: Caracteristica lor este că sunt capabile să lumineze la o distanță mare, dar pe puțină suprafață. Acestea sunt echipate cu spoturi LED puternice.
  • LANTERNA DIAFRAGMA FOCALĂ: Ele sunt capabile să ilumineze o mare suprafață, dar de la doar câțiva pași. Acestea sunt echipate cu mai multe spoturi LED de mică putere.
  • LANTERNA BRELOC: După cum sugerează și numele, acestea sunt plasate în grămada obișnuită de chei pentru a proteja situațiile de urgență. În mod logic, ele sunt de dimensiuni mici, deși puterea lor poate varia în funcție de calitatea acesteia.
  • LANTERNĂ DE MÂNĂ: Cele mai comune și distribuite. Sunt ușor de manevrat, ușoare și foarte rezistente la căderi.
  • Lanterna de cap: Acestea sunt cele care sunt aşezate cu un suport pe cap pentru a menţine mâinile libere, fiind ideale pentru lucrul în spaţii cu lumina slabă. Cele mai frecvente sunt cele încorporate în căști de lucru/de construcție.

Cum funcționează o lanternă

  • Lanternele, dincolo de sursa lor de alimentare, au o caracteristic foarte asemănătoare între ele. În principiu, atunci când utilizatorul apasă butonul sau tasta de alimentareexistă un contact între cele două foi care eliberează electronii pentru a trece de la polul negativ la pozitiv.
  • Energia de care dispozitivul are nevoie pentru a funcționa eficient este obținută din baterii. Acest lucru este posibil datorită arcului de contact pe care îl putem observa în cavitatea lanternei destinate bateriilor. Una dintre folii este conectată la butonul ON/OFF, iar cealaltă la lumina reflectoarelor..
  • Lumina reflectoarelor, trebuie remarcat, are un fir care este încălzit cu energie și, ca urmare, radiază lumină. Cu toate acestea, în cazul spoturilor LED, în loc de un fir, este o diodă.

Lanternele de cap sunt concepute pentru a fi hands-free

  • În ieşirile noastre la ţară recomandam mereu să luăm măsuri extreme de precauţie şi tocmai de aceea o lanternă este binevenită în orice situaţie.
  • Când vorbim despre mediul rural nu ne referim la spațiul rural destinat cultivării, ci la întreaga natură cu râurile sale, munții și câmpiile sale unde este ușor să te pierzi în timpul zilei și mult mai ușor să o faci noaptea unde, așa cum se spune "noaptea toate pisicile sunt " negre” -aluzie la pierderea clarității de îndată ce soarele dispare din cer.
  • Idealul este să purtăm o lanternă cu baterii în stare bună sau mai bine un far care ne va permite să avem ambele mâini în libertate totală și de a transporta o geantă în același timp sau de a transporta o umbrelă și un baston printre multe alte lucruri ușor de făcut cu ambele mâini și dificil sau imposibil de a face cu una singură.
  • Frontalele sau lanternele de cap sunt cele care sunt proiectate pentru a fi purtate cu un ham sau o bandă care se atașează la cască său cap lăsând focalizarea în fața frunții, la fel cum au fost transportate vechile lămpi miniere care lucrau.

Ținând cont de toate aceste informații va fi ușor să găsești acum cele mai bune lanterne din magazinul pedavo.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează