GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce sunt panourile LED?

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 15:34 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 15:34

Un panou LED este un ansamblu de placi transparente cu diverse caracteristici optice în care sunt încorporate mai multe benzi LED. In cazul panourilor led, benzile led lumineaza indirect, oferind o lumină difuză, ceea ce înseamnă că lumina este distribuită uniform. Nu priviți direct o sursă de lumină cu LED-uri atunci când priviți un panou cu LED, ceea ce este frecvent in cazul altor surse de lumină, cum ar spoturi cu LED, proiectoare sau tuburi cu LED-uri. Lumina difuză nu are efect orbitor.  

Care sunt avantajele panourilor LED? 

Avantajele panourilor LED: 

  • Eficiente din punct de vedere energetic : economisiți energie. Panourile LED înlocuiesc vechile casete cu tuburi fluorescente. Când înlocuiți iluminatul fluorescent de modă veche cu panouri LED, reduceti până la 75% din consumul de energie.Panourile uzuale au 100lm/W.
  • Durată de viață lungă : un panou LED durează ani de zile, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la costurile frecvente de înlocuire. Există panouri care au o durată de viață de 50.000 de ore.
  • Calitatea iluminarii :lumina produsa de panourile LED este foarte bună. Panourile LED sunt fără flicker (pâlpâire) și au lumină difuză. Acest lucru contribuie la capacitatea de concentrare și la bunăstarea ta. Cu luminile intermitente se poate întâmpla să obosiți mai repede, să aveți nivelul de concentrare redus și chiar să aveți dureri de cap.
  • Întreținere ușoară : menținerea unui panou LED este foarte ușoară. Dacă doriți să curățați panoul cu LED-uri, tot ce trebuie să faceți este să treceți peste panou cu o cârpă (umedă). Deoarece puteți face acest lucru cu ușurință singur, economisiți costurile de întreținere și curățare.
  • Panourile LED sunt disponibile în diverse dimensiuni , deci sunt potrivite pentru aproape orice tavan casetat! Dimensiunile standard sunt: panou led ​​30 × 30 cm, panoul led 30 × 60 cm, panou led 60 × 60 cm și panou led 30 × 120 cm. Toate aceste formate sunt disponibile pe iluminat-ieftin.ro.

Unde sunt utilizate panourile cu LED-uri?

Panourile LED pot fi găsite în principal în zone de birou sau productie.Gândiți-vă la spațiile de birouri, panourile LED pot fi utilizate aproape peste tot : școli, spitale, magazine, cabinete dentare, biblioteci și aproape orice alt spațiu de dimensiuni mari. Acest lucru nu se datorează doar luminii plăcute pe care o produc panourile, ci și datorită durabilității și eficienței energetice a produsului.

Utilizarea panourilor cu LED-uri în casă devine de asemenea tot mai populară. Varianta de panou LED cu IP65 poate fi folosita in zonele cu umiditate ridicata , pentru a vă lumina garajul sau pivnița, dar și baia sau bucătăria. De asemenea, avem in sortiment panouri LED RGB cu control vocal sau prin smartphone.

Cum se instalează un panou LED?

Panourile LED se instaleaza frecvent in tavane casetate, dar se pot monta si suspendate cu tiranti sau aplicate pe orice tip de tavan folosind rame de montaj.

Panouri LED dimabile

În spații precum birouri și săli de conferinta, este posibli ca lumina să fie redusa pentru prezentări sau pentru eficienta energetica crescuta. În astfel de cazuri trebuie sa folositi panouri LED dimabile sau panouri LED inteligente. 

De unde știi ce tip de panou să alegi? 

Panourile LED sunt disponibile la temperaturile de culoare 3000K, 4000K și 6000K. Panourile LED cu 3000K au o culoare albă caldă si se recomanda mai mult zonelor cu activitate redusa. Panourile LED cu 4000K au o culoare albă neutră, apropiata de lumina zilei si se recomanda zonelor cu activitate mixta. Panourile LED cu 6000K au o culoare alb rece si se recomanda pt zona de activitate intensa. 

Dacă sunteți în căutarea unor panouri LED care să creeze o atmosferă confortabilă în cameră, puteți alege panouri LED 3000K. Panourile LED 4000K sunt o alegere populară datorită culorii neutre a luminii: nu sunt calde și nu sunt reci. Panourile LED 6000K sunt utilizate mai ales în zonele de birou. Pentru camere și medii în care iluminarea puternică este foarte importantă, panourile LED 6000K sunt o opțiune bună. 

Puteti opta insa pentru panouri LED cu spectru de alb complet, cu telecomanda. De asemenea, panourile led inteligente au tot spectrul de alb si pot crea o atmosfera deosebita prin culorile RGB pe care le au.

Va asteptam pe iluminat-ieftin.ro pentru a descoperi oferta noastra de panouri led sau va invitam in showroom-uri.

Playtech: BOMBĂ! Liviu Dragnea, eliberat din închisoare! Vestea șoc a judecătorilor a venit ACUM


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează