GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie să știi despre alegerea vitrinei potrivite

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 18:44 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 18:44

Atunci când ai o afacere în care comercializezi produse perisabile sau produse pe care e indicat să le păstrezi la rece pentru menținerea calității acestora, este indicat să urmărești să alegi cele mai bune vitrine frigorifice.

Alegerea unei vitrine de cofetărie, bar, restaurant sau magazin comercial, poate fi o probă destul de obositoare deoarece sunt foarte multe tipuri de vitrine, modele, capacități de funcționare și multe alte elemente pe care trebuie să le ai în vedere. 

Vitrinele frigorifice de regulă se găsesc atât pe vertical cât și orizontal. Cele mai populare sunt modelele verticale în care se mențin la rece foarte multe produse alimentare dar și băuturi. Sunt numeroase exemple de vitrine de bauturi pe care le vezi în fiecare zi la supermarket, magazine alimentare și nu numai. Vitrineele orizontale sunt de regulă utilizate pentru produsele alimentare și expunerea acestora către clienți. Dacă vrei să alegi un produs din magazin, vrei să și vezi cum arată. De aceea și tu trebuie să ai în vedere acest lucru dacă vrei să vinzi produse alimentare, mai ales carmangerie sau alte tipuri de produse care necesită o temperatură scăzută pentru a nu se strica. 

Alegerea vitrinei nu trebuie să fie făcută doar după forma acesteia, ci și după tehnologia utilizată care o face să fie mai puternică și cu un consum optim de energie. Vitrinele verticale și cele orizontale folosesc ventilatoare care difuzează aer rece printre produse pentru a le menține în cele mai bune condiții. Este un lucru de care produsele tale au nevoie pentru a fi mereu proaspete și gustoase. 

Modelele care folosesc ca și tehnologie ventilarea forțată sunt potrivite pentru vitrine de cofetarie, patiserie sau alte afaceri în care produsele necesită vânzare rapidă de pe o zi pe alta. Mare atenție la modelele care folosesc ventilarea forțată deoarece nu sunt indicate pentru păstrarea la rece a produselor pe o perioadă lungă de timp fiindcă usucă aerul de la interior.

Pentru produsele care necesită depozitare îndelungată sunt potrivite modelele de vitrine frigorifice cu convenție naturală. Acestea utilizează un evaporator ca și sistem ce forțează aerul cald să se ridice și difuzează aerul rece pe produsele depozitate. Sunt recomandate pentru tipurile de produse cu perasibilitate ridicată precum lactatele, carnea sau alte produse din pește. Acest tip de produse își pierd foarte rapid din proprietăți dacă nu au un nivel optim de umiditate.

Funcționalitatea vitrinelor frigorifice poate fi variată și chiar poți opta să le utilizezi în mai multe domenii de activitate, nu doar cele date ca exemplu în acest articol. În mod normal, o vitrină frigorifică trebuie să aibă două roluri esențiale: să mențină produsele la o temperatură potrivită pentru reducerea riscului de alterare și rol de promovare. Așadar designul și modul în care sunt expuse la vedere produsele reprezintă un alt factor important în alegerea vitrinei. 

Dacă depozitezi produsele în spate, unde nu au acces cei care urmează să cumpere, atunci nu contează atât de mult cum arată vitrina, ci cum funcționează. Dar în magazin ai nevoie de o vitrină potrivită să expună produsele către clienți într-un mod potrivit pentru promovare. Rafturile de sticlă trebuie să aibă un efect estetic deosebit pentru a oferi o mai bună vizualizare a produselor. Indiferent de afacere, acest lucru are impact major în decizia de cumpărare. Fie că sunt frigidere de vin, de înghețată sau alte produse căutate pe timpul verii, vitrinele trebuie să aibă un aspect ce te convinge că produsul din interior este ceea ce cauți. 

Atunci când găsești o vitrină potrivită, ai grijă să verifici și ce alte funcții suplimentare conține deoarece cu timpul e posibil să o utilizezi în scopuri diferite față de acum în care produsele o să necesite un control mai deosebit al umidității, congelare automată sau termostat reglabil.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează