GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie să ştii despre centralele pe gaz inteligente

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 15:36 / Actualizat luni, 02 august 2021 15:39

Tehnologia smart a ajuns să aibă o largă arie de aplicabilitate, așa că producătorii de centrale termice s-au văzut nevoiți și ei să țină pasul cu vremurile. Astfel, putem vorbi azi de cea mai nouă generație de echipamente din această gamă, denumite generic „centrale inteligente”. Pentru că cele mai utilizate tipuri de centrale sunt cele pe gaz, tehnologia Smart a fost implementată cu precădere în cazul lor, de aceea am decis să facem o prezentare a acestor modele inteligente pe gaz.

Tipuri de centrale pe gaz

Centralele pe gaz se împart în două categorii distincte, în funcție de tehnologia folosită.

  • Centralele fără condensare – în această categorie există două grupe reprezentate de centralele convenționale, cu tiraj natural și cele cu tiraj forțat. Cele din prima categorie sunt pe cale de dispariție întrucât generează un grad mare de poluare. Sunt mai ieftine, dar necesită montarea unui coș de fum, ceea ce complică montarea și presupune costuri suplimentare. Centralele cu tiraj forțat nu au nevoie de coș de fum și sunt mai puțin poluante, având un grad de eficiență mai mare decât cele cu tiraj natural.
  • Centralele în condensare – caracteristica principală a acestora este un sistem de răcire care recuperează energia reziduală și o folosește pentru încălzirea apei, generând astfel un consum mai mic de combustibil și fiind mai puțin poluante.

Controlul de la distanță

Ceea ce diferențiază centralele inteligente de cele obișnuite este posibilitatea de a putea fi programate și controlate de la distanță. O astfel de centrală se conectează la rețeaua wi-fi a locuinței, ceea ce face posibilă și conectarea la o aplicație instalată pe telefon, sau tabletă. În acest mod, centrala poate fi controlată de la distanță utilizatorul având posibilitatea să pornească sau să oprească dispozitivul, ori să îl programeze să pornească la o anumită oră. Totodată, poate fi reglată de la distanță și temperatura din locuință existând și posibilitatea monitorizării funcționării dispozitivului.

Confort sporit, cu costuri mai mici

Datorită posibilității de a programa centrala să pornească sau să se oprească la o anumită oră, aceasta va funcționa doar atât cât e necesar, evitându-se astfel consumul inutil de combustibil. Totodată, termostatul cu care este dotată oprește centrala automat în momentul în care în locuință este atinsă temperatura dorită, ceea ce va duce, de asemenea, la economisirea de combustibil și cheltuieli mai mici cu plata facturilor.

Datorită programării de la distanță, poți porni centrala înainte de a ajunge acasă, astfel ca la momentul sosirii să găsești locuința deja încălzită, fără a fi nevoie să lași centrala pornito non-stop.

Aspect modern și elegant

Deși nu acesta este primul criteriu după care trebuie aleasă o centrală termică, centralele inteligente arată foarte bine. Designul special le face să semene cu o piesă de mobilier sau un aparat electrocasnic, încadrându-se foarte bine în stilul oricărei locuințe. Datorită dimensiunilor reduse, nu ocupă mult loc și nu va trebui să te chinui să o maschezi pentru a nu strica aspectul încăperii. Din contră, designul deosebit al centralelor inteligente va determina fiecare utilizator să caute un loc cât mai vizibil pentru instalarea lor.

Grad sporit de siguranță

Cu o astfel de centrală, pericolul unor accidente datorate funcționării anormale a instalației de gaze este ca și inexistent, datorită unui sistem de siguranță bine pus la punct. Imediat ce sistemul detectează o anomalie în ceea ce privește alimentarea cu gaz, acesta oprește automat centrala. Mai mult de atât, se întrerupe și alimentarea cu energie electrică, pentru a evita producerea de scântei.

La oricare centrală Ariston din gama centralelor pe gaz inteligente vei regăsi  toate aceste caracteristici, la care se adaugă și numeroase funcții menite să sporească gradul de confort al utilizatorilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează