GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie sa stii despre varice – cauze si tratament natural varice

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iulie 2022 19:18 / Actualizat luni, 25 iulie 2022 19:18

Ti se intampla des sa ai senzatia de picioare „grele” si sa vezi la nivelul gambelor vene proeminente, in special in sezonul cald? Cel mai probabil te confrunti cu varice.

Problemele legate de varice sunt afectiuni cronice din ce in ce mai frecvente, care apar in urma unei stil de viata sedentar si a unei alimentatii deficitare in toata lumea. In acest articol vei vedea care sunt principalele cauze ale aparitiei varicelor si ce tratament natural varice exista pe piata.

Cauzele aparitiei varicelor

Cele mai intalnite cauze care determina aparitia varicelor sunt: viata sedentara, menopauza, statul in picioare pentru o perioada indelungata de timp, mostenirea genetica, obezitatea sau chiar sarcina.

Cel mai adesea femeile, in perioada sarcinii, se confrunta cu varice din cauza faptului ca volumul sanguin se dubleaza in organism, corpul se mareste si el, iar venele sunt suprasolicitate. Astfel, sangele stagneaza si nu se mai intoarce la inima si apar varicele.

O alta cauza mai putin cunoscuta a aparitiei varicelor este functionarea precara a ficatului. Cand ficatul nostru este suprasolicitat, inseamna ca avem in organism prea multe toxine pe care el nu le poate procesa in timp util. Din pacate, insuficienta la nivel hepatic nu se vede in analizele uzuale, ci ea va aparea peste cativa ani.

Tratament natural varice

Din fericire, putem sa prevenim aparitia varicelor, sa diminuam efectul lor sau chiar sa scapam de ele cu cateva solutii naturale la indemana.

  1. Relaxeaza-ti picioarele. Seara, dupa programul de munca si oricand ai ocazia pe parcursul zilei, stai cu picioarele cat mai sus, deasupra nivelului inimii si sustine-le pe orizontala cu o perna mare.
  2. Evita statul pe scaun sau in picioare. Daca activitatea pe care o desfasori zi de zi necesita statul pe scaun sau in picioare de dimineata pana seara, fa pauze scurte de miscare. Cel mai la indemana este sa iti pui alarma pe telefon care sa iti aminteasca la fiecare 30 de minute sa iei o pauza.
  3. Bea multa apa alcalina sau ceai pentru varice. Hidratarea corespunzatoare este esentiala pentru preventia varicelor. Bea cel putin 2 L de apa alcalina sau ceai special pentru varice. La o simpla cautare pe Google, poti gasi diverse branduri de astfel de ceaiuri naturale, care sunt foarte eficiente, mai ales daca nu iti place sa bei apa simpla.
  4. Fa mai mult sport. Nu este deloc un cliseu faptul ca sportul te ajuta sa duci o viata mai sanatoasa, din toate punctele de vedere. Daca faci efort fizic moderat, stai departe de sedentarism si de obezitate, doua dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei varicelor. Nu trebuie sa faci sport de performanta. O plimbare zilnica de 30-60 minute sau cateva exercitii simple facute in casa cu greutatea propriului corp sau chiar gimnastica te poate ajuta foarte mult.
  5. Mananca mai multe fibre. Este dovedit clinic ca fibrele mentin vasele de sange sanatoase. Asigura-te ca incluzi in alimentatia ta fructe si legume proaspete, de preferat crude, dar si cereale integrale. Zmeura, perele, merele, ovazul, orezul brun si lintea sunt doar cateva variante foarte bune de alimente bogate in fibre.

Prin urmare, pe langa aspectul inestetic al varicelor, acestea pot provoca grave probleme de sanatate. Ceea a ce a dus la formarea varicelor le poate si vindeca. Ia in calcul cauzele aparitiei varicelor si incearca sa le eviti. Tratamente naturale exista, totul depinde doar de tine sa le si aplici!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează