GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie să știi înainte să zbori cu Blue Air?

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 17:39 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 17:40

Blue Air este una dintre companiile aeriene importante din România, deservind în fiecare an un număr mare de pasageri din București un număr mare de aeroporturi din țară. Blue Air este compania aeriană low-cost românească, binecunoscută și foarte populară în rândul pasagerilor români.

Blue Air a modificat de curând regulamentul privind bagajele de mana

Principala noutate este că fiecare pasager poate aduce la bord în mod gratuit numai un singur bagaj de mana Blue Air cu dimensiunile maxime de 40x30x20 cm. Pasagerii care achiziționează serviciul Priority sau BluBiz pot aduce la bord și un bagaj de mână de maxim 55x40x23 cm în plus. Așadar trebuie să aveți în vedere aceste aspecte atunci când vă planificați o nouă călătorie cu Blue Air. Mai ales ca este foarte greu sau imposibil de găsit pe piață un troler 40x30x20 cm, majoritatea bagajelor care se încadrează în aceste dimensiuni fiind genți de voiaj sau rucsacuri mici. 

Bagajele Blue Air pe scurt:

Mai jos găsești tot ce trebuie să știi despre bagaj de mana atunci când zbori cu compania aeriană Blue Air. 

Bagajul de mână – cel pe care îl iei cu tine în avion – este gratuit pentru toți pasagerii Blue Air, cu excepția bebelușilor în vârstă de până la 2 ani, care beneficiază în schimb (gratis) de un bagaj de cală. Dimensiunea maximă a bagajului de mână gratuit este 40x30x20 cm iar greutatea nu poate depăși 10kg. Este permis un singur bagaj de mână per pasager. Pasagerii BlueBiz sau cei care achiziționează serviciul Priority Boarding pot aduce la bord un bagaj suplimentar de maxim 55x40x23 cm si 10 kg.

Bagajul de cala – cel pe care îl predai companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului – este transportat contra cost. Prețurile variază în funcție de perioada de călătorie, fiind cuprins între 18 și 25 Euro per bagaj și per segment de zbor. Asta înseamnă că pentru un zbor dus- întors veți plăti taxa de 2 ori iar dacă aveți un zbor cu conexiune, veți plăti pentru fiecare segment de zbor separat.

La Blue Air bagaje de cală sunt destul de generoase, fiind limitate la 100x80x30 cm, ceea ce vă permite să călătoriți chiar și cu un troler XXL. Greutatea maxima acceptată a unui bagaj este de 32kg. Fiecare călător are dreptul să ia cu el 4 piese de bagaj la cală. Atenție, este important de rețiunut că greutatea unui bagaj se aplică strict pe fiecare piesă separată și nu poate fi cumulată pe mai multe piese sau pe mai mulți pasageri.

Ce poți aduce la bordul avioanelor Blue Air, în bagajul de mână?

Blue Air recomandă să păstrați în bagajul de mână toate echipamentele electronice fragile precum: laptop, tabletă și altele, pentru a le avea aproape și a le proteja de posibile deteriorări.

Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100ml, plasate într-o singură pungă transparentă resigilabilă de 1 Litru. Noțiunea de lichide include: apă, băuturi, supe, siropuri, creme, uleiuri, loțiuni, parfumuri, spray-uri, spume, geluri, paste (inclusiv pasta de dinți), mascara și orice alte obiecte cu consistență similară.

Lichidele, spray-urile, gelurile etc. achiziționate din magazinele duty-free din aeroport sau din avion trebuie ambalate într-o pungă securizată și sigilată iar produsele împreună cu chitanța trebuie să rămână în interiorul pungii pe durata călătoriei.

Medicamentele și mâncarea pentru bebeluși sunt premise în bagajul de mână dar e posibil ca pentru anumite medicamente să trebuiască să prezentați rețeta de la medic.

Având în vedere schimbările frecvente care afectează ofertele și regulamentele liniilor aeriene, pentru siguranță vă recomandăm să verificați și site-ul oficial al companiei Blue Air.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează