GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie să ştii neapărat despre pereţii falşi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 12:00 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 12:17

Pereții falși nu sunt o noutate pe piața construcțiilor, însă aplicabilitatea lor i-a făcut să fie printre cele mai inovative idei de amenajare a locuinței. Posibilitățile nelimitate de instalare  și montaj a pereților falși, cumulate cu ideile speciale de decor ajută foarte mult atunci când vrei să îți construiești chiar în interiorul casei cele mai deosebite și moderne spații. Iată ce ar trebui să știi despre pereții falși, astfel încât să iei cele mai bune decizii pentru casa ta.

Pereții falși in rigips sunt o soluție ieftină și accesibilă

Rigipsul este o soluție de realizare a pereților falși care nu implică costuri foarte mari și nici volumul de muncă foarte mare. Spre deosebire de pereții falși din sticlă, spre exemplu, unde sunt necesare o multitudine de accesorii, destul de scumpe, pentru realizarea pereților falși nu vei avea nevoie de un întreg arsenal. Plăcile de gips-carton le poți cumpăra din magazine specializate de materiale de construcții, dibluri pentru rigips se gasesc desigur si la Mathaus, alături de celelalte accesorii necesare, așa că tot ce îți va mai fi necesar va fi să găsești echipa de lucru potrivită. 

Pereții falși pot fi realizați și în regie proprie

Dacă preferi confortul unei lucrări realizate de către profesioniști, atunci soluție este să apelezi la firme specializate în lucrări de amenajare interioară. Totuși, ar fi util să știi că pereții falși nu necesită tocmai specializare, deoarece ei pot fi realizați la fel de bine și în regie proprie. 

Va trebui să cumperi materialele necesare și să te apuci de montaj, respectând regulile de punere în operă:

  • Curățarea substratului și a suprafeței de praf sau de alte impurități
  • Aplicarea profilelor metalice, prinse foarte bine în structura tavanului și podea, dar și lateral pe peretele existent
  • Montajul plăcii inițiale de gips-carton
  • Umplerea miezului cu o izolație potrivită (vată bazaltică, vată de sticlă, spumă poliuretanică
  • Montajul celei de-a doua plăci de gips-carton și închiderea structurii

Pereții falși nu sunt pereți de rezistență

Destul de multă lume confundă adesea tipurile de pereți, mai ales când vine vorba despre identificarea elementelor de rezistență. În realitate, pereții din gips-carton sunt pereți falși, de compartimentare sau despărțitori, așa că nu vor avea capacitatea de a se comporta așa cum o fac pereții de rezistență sau de susținere. Din punct de vedere structural pereții falși sunt structuri ușoare, cu miez izolator, care sunt meniți să despartă sau să acopere anumite spații. Grosimea acestora este cu mult mai mică decât cea a pereților de rezistență, iar acesta ar trebui să fie un prim indicator în delimitarea tipurilor de structuri.

Pereții falși sunt ecologici

Dacă am face o analiză comparativă, vom vedea că pereții structurali produc cantități însemnate de deșeuri din construcții, în vreme ce pereții de compartimentare reduc acest volum. Astfel, nu vei avea nevoie de logistică suplimentară pentru eliminarea acestor deșeuri din construcții dacă vreodată te gândești să renunți la compartimentare, iar acest lucru este util mai ales în cazuri în care, după anumite perioade de timp, îți dorești să faci o schimbare la nivelul locuinței tale. 

Pereții falși pot fi mutați

Probabil că acest lucru este foarte important mai ales atunci când ai mai multe idei de amenajare, deoarece vei vedea că pereții falși din rigips pot fi demontați cu ușurință și, chiar dacă reutilizarea materialelor nu va fi posibilă, vei putea oricând construi o structură asemănătoare în locul în care ai avea nevoie de o compartimentare.

Pereții falși sunt cea mai la îndemână soluție pentru a delimita o locuință, pentru a o amenaja sau pentru a construi eficient diferite spații necesare în viața de zi cu zi. Alege așadar acest tip de pereți dacă și tu vrei o schimbare cu impact minim pentru mediu, dar cu efect maxim pentru casa ta.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează