GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie să știm despre căștile moto?

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 12:00 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 16:58

Tot ce vreți să știți despre căștile moto: tipuri, scop și multe altele.

Sunteți pe cale să cumpărați o cască moto, dar nu sunteți sigur dacă v-ați orienta printre varietatea imensă de echipamente moto? - aflați mai mult despre căștile de motocicletă pentru a lua o decizie bună.

Tipuri de căști moto și scopul acestora

Înainte să începeți cu căutarea de echipamente moto, trebuie să luați în considerare tipul de motocicletă, pe care o aveți și stilul dvs de conducere. Acest lucru este foarte important, deoarece, pe lângă faptul că căștile moto diferă ca specie, acestea au și scopuri diferite.

Full Face

Acest tip de căști de motocicletă sunt cele mai populare, deoarece sunt potrivite pentru toate stilurile de conducere și oferă un nivel de protecție ridicat. Cu alte cuvinte, dacă doriți să economisiți din timp, puteți să alegeți direct acest fel de cască moto.

Nu uitați să luați în considerare ce fel de motocicleta aveți și poziția dvs pe motocicletă. De exemplu, dacă aveți o motocicletă de sport și vă aplecați înainte, casca trebuie să aibă un design aerodinamic. Dacă conduceți numai prin oraș sau dacă aveți o motocicletă de turism, atunci casca ar trebui să aibă o bărbie inferioară, o ventilație foarte bună și izolare fonică. 

Ce trebuie să știm despre căștile moto?

Flip - Up

Acest tip de căști moto mai sunt numite Modulare. Designul lor este asemănător cu cel al căștilor integrale, oferind același nivel ridicat de protecție. Diferența dintre cele două tipuri de căști moto este că căștile Flip-up sunt echipate cu o balamă detașabilă, care permite rotirea părții inferioare. Acest lucru le face mai convenabile pentru călătorii lungi, deoarece nu trebuie să le scoateți dacă vă opriți pentru o cafea sau pentru a mânca ceva repede. Cu toate acestea, acest model are și dezavantaje, cum ar fi greutatea mai mare. Totuși, dacă aveți un Chrysler sau o motocicletă de turism, și vă place să călătoriți pe distanțe lungi și în grup, căștile modulare sunt o alegere destul de bună.

Open Face

Diferența între căștile Open Face și căștile Integrale este că cea Open Face lasă bărbia neprotejată. Avantajul acestui tip de căști moto este că sunt mai ușoare și mai confortabile de purtat vara. Dezavantajele lor includ izolare fonică slabă și lipsă de protecție de ploaie. De obicei, acest fel de căști moto sunt preferate de motocicliștii cu scutere, motociclete de turism sau chrysler-uri.

“Brain cap”

Căștile moto de tip Brain Cap nu sunt foarte populare, deoarece oferă protecție numai părții superioare a capului. Acestea de obicei sunt preferate de motocicliștii cu motociclete retro.

Casca Off-Road

Acest tip de căști moto sunt mai speciale, deoarece nu le puteți folosi pe drumuri generale sau pe autostrăzi, ci doar off-road. Sunt concepute pentru curse de motocross și diferă de alte modele în ceea ce privește designul lor. Căștile cross sunt mai ușoare, mai durabile, au bărbie alungită, dar nu au viziere. În loc de vizieră, acest model de căști moto au ochelari off-road de protecție. Acest fel de căști pentru motocicletă sunt foarte potrivite dacă vă ocupați cu motocross sau off-road.

Ce trebuie să știm despre căștile moto?

Există două lucruri de care trebuie să fiți atent când alegeți o cască de motocicletă

Certificat de calitate

Indiferent ce tip de cască moto alegeți, înainte de a cumpăra, asigurați-vă că casca are un sticker care arată nivelul de protecție. Nu cumpărați o cască, dacă această nu are nici unul dintre următoarele stickere de siguranță: DOT, ECE 22.05, Sharp sau Snell.

Data de expirare

Probabil este greu de crezut, dar căștile moto au o durată de valabilitate de aproximativ 5 ani. Prin urmare, înainte să achiziționați o cască moto, ar fi bine să verificați data de fabricație, care se află pe interior. Dacă o cască a fost fabricată acum 3-4 ani, este mai bine să nu o cumpărați, iar să căutați un model mai nou.

Playtech: Ce s-a întâmplat, de fapt, la nunta de cristal a Anamariei Prodan cu Laurențiu Reghecampf. Chiar ea a mărturisit


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează