GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cele mai bune cărți de psihologie pe care să le citești

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 mai 2023 16:54 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 16:54

Cărțile de psihologie sunt din ce în ce mai căutate mai ales datorită popularizării unor domenii precum dezvoltarea personală și coachingul individual. Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care vor să se familiarizeze cu conceptele acestei discipline, iată care sunt cele mai bune cărți de psihologie pe care să le citești.

Lise Bourbeau - Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înșine

Scrisă pe un ton amical, Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înșine face parte din categoria acelor cărți de psihologie pe care trebuie să le citești. Este o carte în care sunt cristalizate toate suferințele umane. Respingerea, abandonul, umilirea, trădarea și nedreptatea sunt răni care nu ne lasă să evoluăm din punct de vedere personal. Este deci important să le cunoaștem și să le identificăm. În acest fel, le vom accepta și fără îndoială vom trece peste ele și ne vom îndrepta spre drumul vindecării.

Daniel Goleman - Inteligența emoțională

Știai că inteligența unei persoane nu se reduce doar la IQ-ul său? Capacitatea unei persoane de a-și conștientiza și de a-și exterioriza emoțiile este de o mare utilitate atunci când vine vorba despre dezvoltarea competențelor și abilităților sociale. Cheia succesului este să știi cum să le stăpânești și să le folosești. Inteligența emoțională, bestseller internațional, folosește cele mai recente cercetări din biologie și psihologie pentru a explica cum să îți îmbunătățești inteligența emoțională. Aceste tehnici sunt aplicabile atât în sfera profesională, cât și în cea personală. Daniel Goleman este un psiholog american care a definit stilurile de leadership, fiind totodată jurnalist și scriitor.

Cristophe Andre - Imperfecți, liberi și fericiți

Apărută în anul 2006 și premiată de către revista Psychologies, cartea Imperfecți, liberi și fericiți poate fi gasită și în anticariate, dacă dorești să o cumperi la un preț mai mic. Pentru acele perioade în care ai un buget restrâns, dar îți dorești totuși să citești, nu ezita să îți îndrepți atenția și spre cărțile de anticariat, din domenii variate, pe care le poți cumpăra online sau din magazine. 

În cartea Imperfecți, liberi și fericiți, autorul ne invită să practicăm încrederea în sine în viața de zi cu zi. Dacă nu ești destul de încrezător în tine, vei învăța cum să-ți repari stima de sine, pentru a te accepta așa cum ești și pentru a putea acționa fără teama de a eșua sau de a fi judecat. Această carte bestseller explorează teoriile legate de stima de sine și oferă practici pentru îmbunătățirea acesteia. 

Christophe Andre a scris multe alte cărți de referință în domeniul psihologiei.

Tobie Nathan - Secretele viselor

Visele ne duc cel mai adesea cu gândul la trecut, dar acestea pot să fie utile și în ceea ce privește anticiparea viitorului. Tobie Nathan, unul dintre cei mai cunoscuți etnopsihiatri francezi, analizează în această carte 35 de vise și le descifrează semnificațiile. El vede visele ca pe un ghid, o șansă, un dar al naturii. Învață din cartea Secretele viselor să-ți înțelegi visele, pentru a crea punți între acestea și realitate.

Oliver Sacks - Omul care își confundă soția cu o pălărie

Sub acest titlu incitant, neurologul Oliver Sacks descrie unele cazuri clinice ale persoanelor care s-au confruntat cu probleme neurologice, pe care le-a cunoscut de-a lungul carierei sale. Omul care își confundă soția cu o pălărie este o operă de referință în limba engleză care se poate citi ca un documentar și care a fost un bestseller atunci când a apărut, în anul 1988. Această carte explorează personalitatea umană și tulburările acesteia, prin intermediul comportamentelor observate în mod real. Este vorba despre un bărbat incapabil să recunoască fețele, un altul care confundă capul soției sale cu pălăria ei sau despre un alt bărbat a cărui memorie pe termen scurt dispare complet.

Dale Carnegie - Lasă grijile, începe să trăiești

Stresul este cea mai mare problemă a epocii noastre. Și este cel care ne poate distruge în mod progresiv sănătatea. Dale Carnegie prezintă în cartea Lasă grijile, începe să trăiești mai multe tehnici pentru a face față stresului și pentru a ameliora calitatea vieții. Câteva obiceiuri sunt de ajuns pentru a scăpa de acest cerc infernal. 

Sperăm ca recomandările noastre să te inspire și să-ți stârnească dorința de a le citi. Consultă ofertele librăriilor online sau anticariatelor, pentru a selecta acele titluri care ți-au atras atenția. 

Cele mai bune cărți de psihologie pe care să le citești

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează