GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVETRORIAL

Cele mai importante unelte de care ai nevoie în casă !

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022 12:09 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2022 12:09

Îți place să îți știi casa bine pusă la punct, și nu refuzi niciodată să pui mâna și să lucrezi singur ceea ce crezi că este nevoie. Dar și dacă nu ești prea talentat în acest gen de operațiuni, un minim de unelte tot ai nevoie prin casă, pentru orice eventualitate. Aici intervenim noi, cu câteva recomandări pentru tine în acest sens. Este o listă destul de mică, dar tu o mai poți completa cu ce mai consideri necesar.

Bormașină sau mașină de găurit

Știi cum e sâmbăta dimineață și vrei și tu să dormi mai mult și tocmai atunci se găsește vecinul să pornească bormașina. Nu mult, doar cât să îți strice ziua. De fapt, atunci a găsit momentul cel mai bun pentru a se ocupa de cele de prin casă! La fel ca și el, la rândul tău sigur vei avea nevoie la un moment dat de o bormașină, așa că aceasta nu trebuie să lipsească din trusa ta de unelte. Este perfectă atunci când vrei să repari ceva, să recondiționezi piese de mobilier mai vechi sau chiar să amenajezi mai frumos una dintre camerele casei. 

Fierăstrău electric

Dacă ai nevoie de o tăiere plină de precizie și rapidă, un fierăstrău electric este de neînlocuit. Placaj, bucăți de lemn sau cherestea sunt floare la ureche pentru un  fierăstrău electric de mână, iar într-un magazin de bricolaj găsești o ofertă generoasă, din care îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine cerințelor tale.  

Nivelă 

Este acea unealtă de care ai nevoie atunci când este necesară o poziționare perfectă orizontală sau verticală. Există nivele sub diferite mărimi și forme, perfecte pentru a se potrivi mai multor proiecte, dar și modalități de lucru. Una singură nu îți este de folos, iar cele cu magnet sunt perfecte pentru a fi utilizate pe suprafețele metalice, în timp ce cele de dimensiuni mai reduse sunt indicate în cazul suprafețelor înguste sau mici.  

Ruletă

Ce fel de meșter al casei ai fi tu dacă în trusa ta de unelte nu s-ar afla și o ruletă. Aplicațiile ei sunt numeroase, și de fiecare dată reușești cu ajutorul ei să te descurci de minune pentru a măsura tot ce este nevoie, chiar și când este vorba de spații mai înguste, greu accesibile. Sunt ieftine și foarte practice, ca să nu le mai spunem de neînlocuit. Există multe modele în magazinele de bricolaj pentru care poți opta, iar recomandarea specialiștilor este să optezi pentru mai multe, pentru că sigur se vor dovedi utile.

Ciocan

De fapt, cu el trebuia să începem, nu? Chiar și cel mai lipsit de talent sau total neîndemânatic reprezentant al sexului tare în materie de munci prin gospodărie, tot ar trebui să aibă un ciocan în trusa sa cu unelte, pentru că sigur va fi nevoie de el. În plus, nici nu este dificil de utilizat! Recomandarea specialiștilor în domeniu este să optezi pentru ele modele care au un capăt curbat, deoarece în acest fel nu doar că fixezi mai bine cuiele, dar le poți și extrage mult mai ușor. De asemenea, există modele de ciocane care sunt prevăzute și cu mânere cauciucate și sisteme de amortizare, ceea ce le face utilizarea mult mai ușoară, întrucât se prind mai ușor. Optează pentru acele ciocane de calitate, care oferă un plus de siguranță, nu doar o utilizare facilă a acestora. 

Șurubelniță

Dacă tot am amintit de ciocan, nu aveam cum să trecem pe lângă companionul lor cel mai bun, șurubelnițele. Există atât de multe modele și dimensiuni, încât spațiul este pur și simplu insuficient pentru a le enumera pe toate. Dacă nu vrei să îți cumperi mai multe, pentru că ocupă mult spațiu și, în plus, mai mereu uiți pe unde o lași, o șurubelniță multifuncțională este perfectă. Se manipulează foarte ușor, poți să îi schimbi vârful foarte simplu și să termini rapid proiectul de care te-au apucat. 

Cutter

Este acea unealtă care este pur și simplu de neînlocuit. Ca de fiecare dată, recomandarea noastră și a specialiștilor în domeniu este să optezi pentru un model de calitate, care este important să aibă și lamă retractabilă. Fiind vorba despre o unealtă care, utilizată în mod necorespunzător, poate afecta siguranța celui care o folosește, este de la sine înțeles că ai nevoie de un cutter care permite și blocarea lamei. Din fericire, lamele cutter-ului sunt foarte ușor de schimbat și nici nu costă prea mult, așa că sigur te vei descurca ușor cu toate aceste operațiuni. 

Cheie tubulară

Nu este acel gen de unealtă care o găsești de obicei într-o trusă de prin casă, dar cu toate acestea ar trebui să se afle, pentru că este perfectă atunci când ai nevoie de a strânge sau deșuruba un șurub sau o piuliță din zonele mai greu accesibile. Există și chei tubulare reglabile, iar dacă ai nevoie de mai multe informații în acest sens, specialiștii de la un magazin de bricolaj profesionist îți vor veni în ajutor. 

Clește

Avem de a face cu mai multe tipuri de clești, cum ar fi cei combinați, cu vârful curbat sau lung drept, pentru țevi și mulți alții. Indiferent spre care model îți îndrepți atenția, ai nevoie să îi poți folosi cât mai eficient. De aceea, design-ul ar trebui să fie compact, iar mânetul cauciucat. Vezi care este modelul de care ai nevoie, eventual poți opta chiar și pentru mai mulți dacă tu consideri că îți sunt necesari și apoi treci la treabă. 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează