GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cinci elemente care pun bazele unui SEO de buna calitate

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 12:25 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 12:42

SEO – Search engine Optimization. Acest termen a devenit foarte de cunoscut in randul antreprenorilor care isi desfasoara activitatea online, insa cu toate astea, putini au reusit sa patrunda in profunzimea lui.

Toata lumea stie ca SEO este un amalgam de actiuni pe care le faci pentru a fi cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare, insa sunt putini cei care ii stiu cu adevarat secretele.

Din fericire, SEO nu este atat de dificil precum ai crede, insa este un proces meticulos, care are o multime de elemente marunte care conteaza. Daca ai un site pe care il vrei cat mai sus in motoarele de cautare, indiferent ca faci SEO in regim propriu sau alegi sa colaborezi cu o agentie profesionala de SEO, aceste 5 elemente trebuie sa fie baza intregului prooces:

1. URL-ul fiecarie pagini. Foarte multi administratori de site-uri fac greseala de a lasa URL-ul exact asa cum il construieste site-ul. Daca vrei o optimizare foarte buna a paginii, URL-ul trebuie sa arate perfect si sa fie bine optimizat. Adresa URL trebuie sa contina cuvintele cheie pe care le vizezi si sa fie cat mai concisa;

2. Titlul Meta si descrierea Meta. Sunt doua elemente esentiale pe care orice motor de cautare le verifica. Alaturi de URL, cele doua sunt analizate si afisate in rezultatele cautarilor. Atat titlul Meta, cat si metadescrierea trebuie sa respecte o serie de reguli privind marimea si structura, precum si o serie de secrete. Unul dintre ele este folosirea emojiurilor;

3. Continutul. In momentul in care construiesti un site este bine sa te pui in pielea viitorului tau cititor. O mare greseala pe care o fac administratorii de site-uri este ca se gandesc automat la SEO, fara a lua in considerare faptul ca persoanele care cumpara servicii sunt oamenii. Asigura un continut de buna calitate, care poate sa raspunda intrebarilor pe care ar putea sa le aiba oamenii, iar motoarele de cautare vor aprecia asta.

4. Structura continutului. Informatiile din continut trebuie sa fie foarte bune, insa pentru rezultate excelente, toate textele trebuie sa fie bine structurate. Titlurile, subtitlurile, bullet point-urile sau citatele pot ajuta la realizarea unui continut cu structura placuta din punct de vedere vizual si cu sanse mai mari in fata motoarelor de cautare.

5. Link Building. Nu exista SEO fara link building. Indiferent cat de bine ai construi un site, indiferent cat de bine ai optimiza continutul si indiferent cat de bun ar fi textul pe care il scrii, site-ul va ramane fara vizitatori daca nu este promovat. Cauta sa creezi o retea de backlink-uri cat mai diversificata, din surse cat mai variate, iar vizitele nu vor intarzia sa apara.

Sunt 5 elemente de baza, pe care orice persoana care creeaza continut online ar trebui sa le stie - ori sa apeleze la servicii SEO profesionale . Din pacate, exista foarte multi oameni care le stiu, insa destul de putini care le si pun in practica. Tocmai de aceea, multe dintre site-uri, chiar daca sunt foarte bune, se zbat in mediocritate, neajungand niciodata pe prima pagina in rezultatele motoarelor de cautare.

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează