GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cinci lucruri pe care ar trebui să le știi despre mașina ta

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 12:00 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 18:40

Întreținerea constantă a vehiculului și repararea la timp a defecțiunilor sunt acțiuni necesare de care orice șofer ar trebui să fie conștient când achiziționează o mașină.

Dacă înțelegi modul în care o mașină funcționează, care sunt componentele care au nevoie de îngrijire specială și care sunt costurile de reparație, vei reuși să menții autovehiculul în stare bună mai mult timp și să ai siguranța că nu vei întâmpina probleme când pleci la drum.

Așadar, e important să iei unele măsuri pentru ca mașina să funcționeze în stare optimă:

Achiziționează un set bun de anvelope

Printre componentele de bază pentru buna funcționare a unei mașini se numără și anvelopele. Un set bun de anvelope face ca experiența la volan să fie mai plăcută. Când achiziționezi anvelopele este important să iei în calcul perioada în care vei conduce mașina. În sezonul cald, ofertele la anvelope vara sunt cele pe care trebuie să le iei în considerare. Acestea sunt special create pentru temperaturi ridicate și șosele uscate. Însă, toamna, când temperaturile încep să scadă, iar drumurile sunt acoperite de polei și zăpadă, sunt necesare anvelope speciale pentru sezonul rece. În caz contrar, mașina va răspunde mai greu la comenzi, iar frânarea va fi anevoioasă.

Dacă nu vrei să te preocupi de schimbarea anvelopelor în funcție de anotimp, poți opta pentru anvelope all season, care oferă siguranță pe tot parcursul anului.

Verifică presiunea în pneuri

Fiecare automobil are nevoie de o anumită presiune pentru pneuri. Producătorul este cel care face această recomandare, de care fiecare șofer ar trebui să țină cont, pentru a se asigura că nu va avea parte de incidente neplăcute în trafic. Presiunea în pneuri poate fi verificată și reglată de orice șofer, dacă are un manometru. Este o acțiune care durează doar câteva minute, însă este extrem de important să fie făcută constant, deoarece este necesară pentru buna funcționare a mașinii și pentru siguranța pasagerilor.

Presiunea pneurilor poate fi verificată și în stațiile de alimentare, în vulcanizări sau în service-uri auto.

Schimbă kitul de distribuție

O altă componentă importantă pentru buna funcționare a mașinii este cureaua de distribuție. Când aceasta este deteriorată, motorul are de suferit. Cu toate că intervalul de schimbare a kitului de distribuție diferă de la un model de autoturism la altul, specialiștii susțin că este necesar ca verificarea și înlocuirea acestuia să se facă o dată la cinci ani sau când apar primele semne de uzură. Astfel, te vei asigura că motorul nu este deteriorat din cauza unei curele de distribuție uzate și vei avea parte de călătorii în siguranță.

Verifică bateria

Bateria ajută motorul să pornească. În cazul în care aceasta nu funcționează la parametri normali, mașina va porni cu dificultate. De obicei, în timpul sezonului rece, pot apărea dificultăți în ceea ce privește acumulatorul auto. Capacitatea bateriei poate fi testată în service-urile auto și, în funcție de rezultat, poate fi nevoie de reîncărcarea sau înlocuirea ei.

Cele mai multe baterii funcționează timp de 4-5 ani, însă depinde foarte mult de stilul de condus, de perioada în care mașina nu este utilizată și dacă acumulatorul a fost sau nu descărcat accidental.

Acordă o atenție deosebită sistemului de frânare

Sistemele de frânare defecte reprezintă una dintre cauzele accidentelor rutiere, deoarece șoferii nu au suficient control asupra vehiculului. Drept urmare, este esențial ca sistemul de frânare să fie mereu într-o stare bună, astfel încât siguranța în trafic să nu fie afectată. De la lichidul de frână până la discuri, plăcuțe și saboți, toate elementele care formează sistemul de frânare al mașinii trebuie verificate și schimbate constant, pentru a evita accidentele în trafic.

Siguranța la volan nu trebuie ignorată, de aceea este necesar să faci periodic verificările necesare pentru buna funcționare a mașinii.

Sursă foto: Unsplash

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează