GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cioran și Securitatea, o carte eveniment la chioșcurile de ziare

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 mai 2023 15:39 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 15:41

Gazeta Sporturilor și Editura Cuantic aduc din 25 mai, la chioșcurile de ziare, o carte de excepție: Cioran și Securitatea, scrisă de Stelian Tănase. 

În cele 384 de pagini, cititorii pot descoperi aspecte ignorate din profilul «personajului» contradictoriu care a fost Emil Cioran și fundalul istoric pe care el a evoluat. Documentele de arhivă din paginile cărții sunt o mică parte a fondurilor existente în arhivele românești. Documentele reproduse provin din arhivele CNSAS și SRI.

Probabil cea mai spectaculoasă informație apărută din cercetarea dosarelor pe care Securitatea română i le-a alcătuit lui Emil Cioran (sub trei nume: «Ciobanu», «Chiru», «Ene») este că interesul «informativ» față de el nu a scăzut nici după căderea lui Ceaușescu. Autoritățile «revoluționare», masiv controlate de vechile structure ale Securității, nu au încetat să se ocupe de el. Dezmembrarea oficială a Securității, la sfîrșitul anului 1989, nu a produs nici un efect.

Un exemplar al cărții care a apare de joi, 25  mai, la chioșcurile de ziare costă 44,90 lei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează