Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 10:13

Cluburile auto ADAC, ÖAMTC, TCS şi revista Stiftung Warentest au acordat anvelopei de iarnă ContiWinterContact TS 850 calificativele “bun”/“foarte recomandat” în ambele dimensiuni, precum şi cel mai mare scor per total.

Testul a cuprins 14 anvelope de iarnă cu dimensiunile: 195/65 R15 pentru maşini de clasă medie şi 175/65 R14 pentru modele compacte.
Cu calificativele “bun”/“foarte recomandat”, ContiWinterContact TS 850 este, în urma testului comparativ efectuat de ADAC, ÖAMTC, TCS şi Stiftung Warentest, cea mai bună anvelopă de iarnă în ambele dimensiuni. Experţii în anvelope au testat 14 modele în două dimensiuni diferite: 175/65 R14 şi 195/65 R15, potrivite pentru maşini compacte şi de clasă medie. În urma evaluării lor a anvelopei Continental de iarnă mai mari, au numit-o o “anvelopă foarte echilibrată” dându-i “notă maximă pe zăpadă şi pentru consum, notă maximă pe gheaţă, notă maximă pe drum uscat şi notă maximă pentru uzură”. Modelul mai mic de ContiWinterContact TS 850 a ieşit în mod similar cel mai bun în clasă, graţie “echilibrului, manevrabilităţii pe gheaţă şi pe umezeală şi performanţelor foarte bune pe parte de uzură”. Anvelopele de iarnă testate erau făcute de producători din Europa, SUA şi Asia. În ambele mărimi, două dintre modele au primit calificativul “nerecomandat”, în mare parte din cauza performanţelor slabe pe drumuri ude.

ContiWinterContact TS 850 este o anvelopă premium pentru maşini de clasă medie şi compactă care au dat dovadă de numeroase ori de performanţe excepţionale atât în seria curentă de teste comparative executate de publicaţii de top şi cluburi auto, precum şi în testele de anul trecut. ContiWinterContact TS 850 este disponibil la magazinele de anvelope şi dealerii auto în aproape 50 de dimensiuni, de la 14 la 17 inchi. Continental recomandă şoferilor prevăzători să se uite atent la gradul de uzură al cauciucului. Dacă adâncimea profilului este mai mică de 4 mm, Continental recomandă schimbarea anvelopelor în cel mai scurt timp, pentru că sub această limită, performanţele scad considerabil pe zăpadă şi drumuri ude.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”