GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Criterii de luat în considerare la amenajarea unui foișor

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 august 2023 12:21 / Actualizat vineri, 04 august 2023 12:21

În anotimpul călduros, când vă doriți să vă bucurați de soare și natură pe cât posibil, este extrem de folositor să aveți un foișor de lemn în grădină. Nu numai că veți atrage toate privirile cu design-ul rustic și montan al casei dumneavoastră, dar vă veți și relaxa în timpul liber într-un cadru de poveste. Dacă vă doriți să vă amenajați curtea cu o astfel de piesă de mobilier exterior, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom prezenta criteriile de care trebuie să țineți cont la construcția unui foișor. Aceste criterii sunt importante cu atât mai mult dacă dumneavoastră sau membrii familiei sunt îndemânatici în ale meșteșugiei, și își doresc să construiască mobilierul de unii singuri. Vă vom vorbi despre alegerea terenului, zona de amplasare, distanța față de casă, precum și despre tipurile de foișoare și modelele lor. Să începem!

Foișorul de lemn, cunoscut și sub numele de pavilion grădină, aduce un cadru de basm curții interioare a unei case și oferă un spațiu confortabil de petrecut timp în natură. După asamblarea sa, îl puteți decora cu diverse flori atârnate de grinzi, ghirlande luminoase în culori calde, perne comode și păturici pufoase, și poate chiar un spațiu pentru făcut focul, în mijloc. Veți avea un loc în aer liber unde vă veți putea bucura alături de cei dragi de seri de neuitat, la un pahar de vin sau o ciocolată caldă, sub clar de lună. Ce poate fi mai fabulos de atât? În continuare, vom începe enumerarea criteriilor promise, pentru ca dumneavoastră să luați decizia potrivită.

Criterii importante la amenajarea unui foișor

  1. Terenul – evitați terenurile nisipoase și mlăștinoase, pentru ca foișorul familiei să nu se scufunde și să nu-și mai poată menține stabilitatea. Stâlpii de susținere ai foișoarelor de lemn trebuie fixați în pietriș sau beton, pentru a sta neclintiți. De asemenea, evitați zona de colectare a fosei septice și alte cabluri ale utilităților din casă, ce sunt trase pe sub pământ. După ce faceți o scanare în mare a spațiului de care dispuneți, cu siguranță veți alege locul potrivit.
  2. Zona de amplasare – este indicat să construiți foișorul familiei într-o zonă mai liniștită a grădinii. Dacă dispuneți de o curte în spatele casei, acolo va fi locul perfect. Dacă nu, atunci optați pentru amplasarea sa în fața casei, însă nu prea aproape de gard sau de garaj. Faceți în așa fel încât acesta să fie la mijloc, iar dacă aveți un grătar, construiți-l în aproprierea sa, pentru acces rapid și facil.
  3. Distanța față de casă – în funcție de nevoile și dorințele pe care le aveți, trebuie să luați în considerare distanța foișorului față de casă. Dacă vă doriți să vă petreceți serile afară, cât mai des, atunci amplasați-l aproape de locuință, pentru a putea aduce băuturile și vesela necesare cu rapiditate. Dacă vă doriți doar un loc de relaxare în natură, fără prea multe bătăi de cap, atunci amplasați-l în mijlocul grădinii, nici prea departe, nici prea aproape de casă. Vă veți simți ca în basme printre pomii din grădină, indiferent de locul pe care îl alegeți.
  4. Tipuri de foișoare – deși, până acum am discutat în legătură cu foișoarele de lemn, trebuie să știți că există și alte tipuri, cum ar fi: cele de cărămidă, de piatră, de metal, de bambus, sau de pânză. Deși cele de lemn sunt printre cele mai apreciate și populare, am ținut să vă menționăm și celelalte tipuri existente în caz că vă doriți mai multă diversitate acasă.
  5. Modele – foișoarele dispun de modele atrăgătoare, pentru a face cadrul de poveste promis să devină realitate. Puteți alege între modele dreptunghiulare, circulare, hexagonale sau octogonale, fapt ce vă va impresiona familia la maxim. Cele mai apreciate modele sunt cele dreptunghiulare și hexagonale, deoarece dispun de mult spațiu de amenajare și decorare. Puteți naviga mediul online pentru a vă face o idee despre cum arată fiecare în parte, astfel încât să vă alegeți cu un foișor de excepție. Mai există și modele moderne, ce îmbină materialele cu design-ul contemporan. Dacă la foișoarele clasice, de obicei veți întâlni banchete și scaune de lemn, la cele moderne, veți vedea amenajări cu canapele, fotolii sau chiar leagăne. Alegeți în funcție de stilul casei dumneavoastră și preferințele celor dragi.

Iată-ne ajunși la final, după o enumerare densă a criteriilor promise. Acum că ați aflat toate informațiile necesare, suntem siguri că vă veți construi foișorul într-un spațiu minunat, demn de toate laudele. Vă dorim relaxare plăcută!

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează