GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum ajungi gamer profesionist: 4 ponturi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 15:31 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 15:33

Dacă ești pasionat de jocuri pe calculator și ai ajuns la acel moment din viață când trebuie să începi să te întreții singur, ai putea să iei în calcul și varianta de a deveni gamer profesionist. Probabil că ai auzit de multe ori că jocurile video nu te vor ajuta cu nimic în viață, dar acum ai ocazia să dovedești contrariul și chiar să își asiguri niște venituri mai mult decât decente.

Încă nu există  o facultate de gaming, dar dacă tot ți-am stârnit interesul pentru o astfel de carieră, îți prezentăm și pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a deveni gamer profesionist.

Spațiu de lucru confortabil și bine dotat

Ca gamer profesionist, vei petrece mai multe ore în joc, iar pentru asta ai nevoie de un calculator care să facă față dar și de un mediu confortabil. Trebuie să faci câteva upgrade-uri calculatorului sau chiar să investești într-unul nou, special configurat pentru a rula cele mai noi jocuri. Odată rezolvată partea tehnică, trebuie să te preocupi și confort, elementul principal fiind scaunul de gaming. Un astfel de scaun este special proiectat pentru a-ți păstra o postură corectă în fața monitorului, scutindu-te astfel de multe probleme de sănătate ce pot apărea în timp. Poți găsi scaune de gaming de calitate de pe site-ul scauneonline.ro, așa că n-ar strica să arunci un ochi pe oferta lor, atunci când te hotărăști să faci o comandă.

Pregătirea temeinică este mama performanței

Ca în orice alt domeniu, ai nevoie de o bună pregătire pentru a putea performa, iar asta se obține prin multe ore de muncă. Poate ești deja obișnuit să petreci ore în șir jucându-te, dar de acum înainte nu mai trebuie să consideri asta o activitate strict recreativă. Trebuie să te concentrezi mai mult pe realizarea personajelor, perfecționarea tacticilor, strategiilor și a vitezei de reacție, în funcție de joc. Performerii în acest domeniu ajung să petreacă până la 15 ore pe zi antrenându-se și participând la competiții, așa că trebuie să te gândești bine dacă ești pregătit pentru un astfel de volum de muncă.

Alege un joc în care să devii expert

Nu te hazarda concentrându-te pe mai multe jocuri în același timp, pentru că e foarte dificil să atingi nivelul de performanță al celor care se axează pe un singur joc sau, o categorie anume. Fără îndoială că ai și tu preferințe personale în materie de jocuri, astfel că este bine să îți alegi un singur joc de care te simți atras și în care ți-ai format deja skill-uri. Continuă să te antrenezi și să îți testezi experiența în competiții de mai mică anvergură, avansând cu timpul către cele cu mize mari.

Nu neglija odihna și activitatea fizică

Oricât de multă pasiune ai depune, cariera de gamer profesionist poate fi una de scurtă durată dacă nu te îngrijești și de propria sănătate. Vorbim de  o activitate sedentară, care își răpește mare parte din cele 24 de ore ale zilei, iar ca să poți face față ai nevoie și de perioade de repaus. Fă-ți programul în așa fel încât să prinzi 8 ore de somn pe zi, iar în restul timpului, fă scurte pauze în care să te ridici de la calculator pentru a te dezmorți. De asemenea, alege-ți două-trei zile pe săptămână în care să ieși din casă și să faci mișcare, cel puțin o oră și jumătate. Poți merge la sală, la fotbal, poți să alergi prin parc sau pur si simplu să te plimbi pe jos prin oraș, dar nu ignora niciodată acest program.

Făcând un scurt rezumat, pentru a deveni gamer profesionist ai nevoie de multe ore de pregătire, un calculator performant și un mediul de lucru confortabil. La acestea se adaugă pasiunea pentru ceea ce faci și preocuparea pentru propria sănătate, pentru a putea performa cât mai mult în acest domeniu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează