GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum alegi cea mai bună saltea pentru pat

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 12:00 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 17:38

Produs care îți influențează în mod pozitiv sănătatea, confortul și calitatea vieții, salteaua de pat reprezintă unul dintre lucrurile pe care trebuie să le alegi cu maximă responsabilitate. În situația în care obișnuiești să dormi 7-9 ore pe noapte află că îți petreci mai bine de jumătate din viață în pat. Prin urmare, este indicat să investești într-o saltea excepțională, rezistentă și cu o durată de viață îndelungată. Iată ce trebuie să ai în vedere ca să te asiguri că iei o decizie corectă:

Verifică nivelul de fermitate al saltelei

Este bine cunoscut faptul că toți oamenii își doresc saltele confortabile, pe care să se poată odihni cum se cuvine. În general, acest aspect are legătură, în mare parte, cu gradul de fermitate al produsului dorit. Mulți sunt de părere că o saltea confortabilă trebuie să fie moale și pufoasă, ca să te poți scufunda în ea. Însă, de fapt, poziția de somn este cea care determină fermitatea și confortul oferit de acest element atât de important. Prin urmare, dacă obișnuiești să dormi pe spate, ai nevoie de o saltea fermă cum este cea cu spumă de memorie; dacă stai pe burtă atunci când te odihnești îți trebuie o saltea medie spre fermă, ca produsele din latex. În schimb, dacă dormi pe o parte, trebuie să folosești o saltea de fermitate medie, cum sunt produsele cu arcuri individuale.

Ia în considerare dimensiunile saltelei

Ca să te bucuri de un somn liniștit și odihnitor ai nevoie de o saltea de calitate. Dimensiunea este un alt parametru care merită atenția ta, dar aici nu ne referim doar la ceea ce obișnuiesc oamenii să măsoare, respectiv lungimea și lățimea, ci și la înălțimea produsului. Pe piață există o gamă variată de modele, iar alegerea celei mai potrivite dimensiuni ține de preferințele personale, spațiul din locuință, mărimea somierei și a patului și numărul persoanelor care vor utiliza acest produs. Totuși, reține că salteaua trebuie să fie cu minim 15 cm mai lungă decât înălțimea ta, pentru ca picioarele să nu-ți iasă în afara patului. În ceea ce privește dimensiunile, atenția cade în mod special pe înălțimea sau grosimea saltelei. Este de preferat să alegi întotdeauna un model care oferă o grosime de cel puțin 18 cm, pentru o bună susținere a coloanei vertebrale. Pentru un confort extraordinar sunt indicate modelele de 30 cm sau chiar mai groase de atât.

Ține cont de restricțiile medicale

Există diferite situații când utilizatorii au anumite probleme medicale, de pildă, alergii sau dureri de spate. În acest sens, este esențial ca înainte de a achiziționa o saltea să ai în vedere starea de sănătate a ta ori a partenerului, pentru ca produsul să corespundă nevoilor medicale. În cazul de alergii, o atenție deosebită trebuie acordată materialelor din care este fabricată salteaua și care ar trebui să fie naturale, netratate chimic. O saltea din latex se dovedește potrivită într-o asemenea situație. La rândul lor, cei care suferă de dureri articulare sau osoase trebuie să țină cont de duritatea saltelei. Pentru aceștia sunt indicate produsele ortopedice și superortopedice; persoanelor sensibile la mișcări li se recomandă saltele cu arcuri individuale, pentru ca acțiunile partenerului să nu-i afecteze.

Acordă atenție bugetului alocat

Salteaua pentru pat reprezintă o investiție importantă, pe termen lung. Prețul nu reflectă mereu calitatea produsului, de aceea trebuie să te informezi foarte bine înainte de a face o achiziție. Cu toate acestea, dacă nu știi cum să-ți distribui bugetul, gândește-te să aloci minim două treimi din total saltelei, iar restul cadrului și altor accesorii.

Odihna este esențială pentru sănătatea fizică și mentală. Un somn liniștit depinde în ce mai mare măsură de calitatea saltelei și de confortul pe care ți-l oferă, așa că ai grijă să alegi un produs adaptat nevoilor tale, care să te ajute să profiți la maxim de orele tale de relaxare.

 

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează