GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum alegi corect niște becuri LED pentru locuința ta? Avantajele unui iluminat complet LED

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 15:10 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 15:10

Becurile cu LED (diode emițătoare de lumina) folosesc mai puțină energie, fiindcă au o putere w mai mare, au o durata de viata mai îndelungată și oferă calitate, vin în multe categorii diferite de culoare și sunt acum disponibile într-o varietate de forme care se potrivesc cu amenajarea casei tale.

Dacă ai fost atras de iluminatul cu LED-uri înainte, dar nu ai făcut schimbarea de la becuri economice la becuri LEDîncă, acum este momentul. Am pregătit special pentru tine un articol în care îți explicăm pe scurt ce trebuie să știi despre gama de becuri cu flux luminos LED pentru casa ta. Rămâi în continuare alături de noi și vei înțelege ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un tip bec LED și care sunt avantajele becurilor LED.

Care sunt beneficiile unui iluminat complet LED?

Cum alegi corect niște becuri LED pentru locuința ta? Avantajele unui iluminat complet LED

Aproape oricine știe că folosirea becurilor LED este eficienta, însă de cele mai multe ori eficienta nu este identificată cu adevărat în beneficiile oferite de un bec LED. Folosirea unor produse cu lumina LED vine cu mai multe avantaje și astăzi îți vom spune exact care sunt acestea.

În plus, dacă ești în căutare de becuri LED, poți verifica gama de produse oferite de magazinul online de electrice, Electric14.ro și vei găsi o mulțime de produse din care să alegi becuri LED cu filament potrivit pe ce tip soclu dorești.

1.Becuri LED = eficiență mare din punct de vedere energetic

Tipul de iluminat LED este un produs cu o putere mare și o durata de viata de lungă durată. Deși este un produs mai scump, banii pe care îi plătești pe un bec LED se vor justifica la economia pe care o vei face la plata facturilor de curent. Niște becuri LED folosesc mai puțină tensiune, respectiv 1/30 din energia necesară unui produs incandescent.

2.Un bec LED are dimensiunea potrivită pentru orice tip de filament

O altă caracteristică importantă a unor becuri LED este dimensiunea acestora. Sunt mici, astfel încât să se potrivească în spații mici unde un filament de bec cu incandescență nu se va potrivi. Un bec LED măsoară de la 3 la 8 mm și poate fi folosit fie independent, fie ca parte a unei matrice. În plus, un bec LED cu filament emite lumina într-o direcție specifică, spre deosebire de becurile incandescente care irosesc energie în toate direcțiile.

3.Un produs de iluminat LED are o durată de viață mai îndelungată

Cum alegi corect niște becuri LED pentru locuința ta? Avantajele unui iluminat complet LED

O altă caracteristică importantă a unui produs LED este că aceste becuri LED durează între 30.000 și 50.000 de ore. Poate la prima vedere nu ți se pare un timp îndelungat, însă privindu-le prin comparație cu un produs cu incandescență, acestea depășesc așteptările. Becurile cu incandescență durează între 1.000 și 2.000 de ore. Acesta este motivul pentru care vei economisi bani folosind becuri LED, chiar dacă la început vor părea puțin mai scumpe decât unele clasice.

4.Un bec LED nu produce căldură spre deosebire de unul obișnuit

După cum probabil ai observat dacă folosești încă becuri cu incandescență, acestea nu emit doar lumină, ci și căldură. De fapt, 90% din energia pe care un bec clasic o degajă este sub formă de căldură, ceea ce înseamnă automat o risipă uriașă de curent. Pe de altă parte, dacă investești într-un bec LED, acesta rămâne la temperatura optimă, produce la fel de multă lumină și își păstrează și eficiența.

5.Un bec LED nu se limitează la o singură culoare a luminii emise

Probabil ai observat că diferite tipuri de becuri emit mai multe tipuri de lumină. Spre exemplu, becurile cu incandescență oferă lumină galbenă adică în termeni de specialitate, o lumină caldă, în timp ce luminile fluorescente emit nuanțe de lumină albastră sau verde și acest lucru face atmosfera rece.

Însă, un bec LED depășește bariera rece-cald prin simplul fapt că oferă atât lumină intermediară - similară cu lumina zilei, dar și lumină rece și caldă. De aceea, niște becuri LED ajung să fie tipul de iluminat potrivit pentru casele moderne ale zilelor noastre. Un bec LED nu este doar eficient, dar devine și o sursă de iluminat versatilă.

Cum alegi corect un bec LED? Află ce e nevoie să știi despre niște becuri LED

Cum alegi corect niște becuri LED pentru locuința ta? Avantajele unui iluminat complet LED

Poate cel mai comun tip de bec LED este vestitul LED E27. Cu siguranță ai auzit până acum de LED E27 dacă nu este prima dată când mergi prin magazine de electrice. Motivul pentru care becul LED E27 este atât de cunoscut și întâlnit în casele oamenilor este acela că este ușor de integrat în amenajarea locuinței.

Becul LED E27 este unul dintre cele mai comune becuri LED de astăzi, fiind cunoscut sub numele de bec LED Edison cu soclu de mari dimensiuni cu filament (27 milimetri). LED E27 se referă la priză, adică la fixarea pe care o înșurubezi în aparatul de iluminat. Un bec LED cu dulie LED E27 va avea întotdeauna aceeași bază, dar forma becului poate, desigur, să difere.

Un alt bec LED la fel de popular este și becul LED E14. Tipul de bec LED E14 vine în diferite forme și dimensiuni, însă cel mai popular bec LED E14 este cel în formă de lumânare. Probabil ai văzut un LED E14 în candelabre sau în lămpi.

Acest lucru se întâmplă fiindcă un bec LED E14 este versatil, fiind disponibil în diferite dimensiuni, există ceva pentru toată lumea, mat sau clar, de mari dimensiuni sau mic, rotund sau oval și chiar în formă de spot.

Prețurile unui bec LED E27 pornesc de la 19 lei, în timp ce în cazul unui bec LED E14 prețurile pornesc de la 30 lei. Dacă îți dorești becuri LED E14 sau E27, intră chiar acum pe Electric14.ro și vei descoperi o mulțime de variante de iluminat la prețuri accesibile începând de la mai puțin de 19 lei!

Alege un bec LED în funcție de valoarea lumenilor

Cum alegi corect niște becuri LED pentru locuința ta? Avantajele unui iluminat complet LED

Înainte de a căuta un bec LED potrivit pentru orice cameră a casei, trebuie să te interesezi de intensitatea luminii apreciată în lumeni. Din moment ce un bec LED nu folosește aceeași valoare a energiei electrice precum un bec normal, fiindcă folosește o sarcină electrică mai mică pentru a produce energia electrică, nu îi poți aprecia luminozitatea în wați.

În schimb, atunci când cauți un bec LED fii atent la lumeni, fiindcă este o măsură mai directă a luminozității. Știai că luminozitatea unui bec LED măsurată în 800 de lumeni este echivalentă cu un bec incandescent de 60 de wați? Și, luminozitatea altui bec LED măsurat în 1600 de lumeni este aproximativ la fel de strălucitoare ca un bec incandescent de 100 de wați.

Fii atent la temperatura culorii unui bec LED

Producătorii folosesc scala de temperatură Kelvin pentru a arăta nuanța generală a unui bec LED „alb” - acolo unde culorile tind să scadă între 2.700 și 6.500 Kelvin. Un scor Kelvin scăzut înseamnă că un bec LED este mai galben, deci are o temperatură mai caldă așa cum este lumina naturală, în timp ce un număr mai crescut de lumeni înseamnă că lumina este mai albastră.

Un bec LED se alege, așadar, și în funcție de temperatura dorită într-o anumită cameră. Dacă vrei ca ambientul să fie unul mai intim, atunci vei dori un bec LED cu un număr scăzut de lumeni, iar pe de altă parte, dacă îți dorești ca lumina să fie una de sarcină vei opta pentru un bec LED cu un număr crescut de lumeni pentru a se potrivi aplicației dorite.

Descoperă oferta de produse propusă de magazinul online Electric14.ro! Indiferent că preferi un LED E27 sau un LED E14, pe Electric14.ro găsești tot ce ai nevoie pentru iluminarea optimă a locuinței tale!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează