GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum alegi covorașele auto în 2021?

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021 12:00 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 18:20

Covorașele de mașină nu sunt doar pentru decor, ele au și rolul de a proteja împotriva umezelii, a noroiului, prafului și apei.  Alegerea unui set de calitate de covorașe auto va îmbunătăți aspectul mașinii tale, ferind-o de uzura obișnuită cauzată de frecatul pantofilor. Alegerea unor covorașe auto în conformitate cu fiecare sezon în parte, te va ajuta să obții cele mai bune rezultate. 

Covorașele de mașină destinate sezonului cald, arată diferit de cele pentru iarnă. Vara, vremea este mai uscată, sunt mai puține precipitații, iar drumurile sunt, în general, mai curate. Aceste condiții îți vor permite să alegi un covor mai subțire, eventual cu o țesătură elegantă, care se potrivește cu interiorul mașinii. Deși sunt mai delicate, covorașele auto pentru vară își îndeplinesc cu succes rolul de a ține murdăria departe și de a o împiedica să se răspândescă prin toată mașina. Chiar și vara, dosul covorașelor auto este de multe ori realizat din plastic, pentru a le adăuga mai multă durabilitate. 

Odată cu instalarea sezonului ploios, care anticipează venirea iernii, va trebui să apelezi la niște covorașe auto mai groase, pentru a te asigura că tot restul mașinii rămâne curat. Covorașele pentru iarnă au o margine din cauciuc, care oprește scurgerea apei acumulate de pe tălpile pantofilor. Aceasta margine transformă covorașul într-o minităviță care captează zăpada topită, ploaia și murdăria, menținând podeaua mașinii curată. 

Cum alegi covorașele auto potrivite pentru mașina ta?

Exceptând anotimpul, alegerea covorașelor auto depinde foarte mult de stilul tău de viață și de preferințele estetice. Îți place să mănânci în mașină, ai copii mici care nu prea păstrează curățenia sau transporți mărfuri? Atunci cel mai bine alegi covorașele auto din cauciuc. Ai o mașină cu tapițerie bej și ești o persoană care păstrează o curățenie impecabilă? Atunci poți alege covorașe textile, din mochetă sau alte materiale. Intră aici ca să vezi toate modelele de covorase auto           și citește în continuarele avantajele și dezavantajele fiecăruia. 

Avantaje pentru covorașele auto din cauciuc: sunt ușor de curățat; sunt mai avantajoase ca preț; oferă o protecție mai bună împotriva murdăriei și umezelii. De asemenea, covorașele din cauciuc sunt mai rezistente și sunt concepute pentru a opri efectele elementelor de climă rece. 

Dezvantajele covorașelor de cauciuc se referă la posibilitățile limitate privind culorile și designul. Cauciucul nu este la fel de versatil precum mocheta și nici la fel de plăcut din punct de vedere estetic. De obicei, opțiunile sunt limitate la culorile gri, negru și uneori cafeniu. O variantă de compromis sunt covorașele auto transparente, care se pot așeza peste mocheta mașinii. 

Avantajele covorașelor de mochetă: există multe modele, inclusiv personalizate; oferă mai multă protecție și acoperire decât cele din fabrică; sunt potrivite pentru vremea uscată și dacă majoritatea drumurilor tale se desfășoară în zona urbană, pe șosea; oferta de culori este nelimitată și, în plus, pot fi brodate cu elemente unice, cum ar fi logo, inițiale sau chiar nume. Pot fi realizate din fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna, ori din fibre sintetice. 

Dezavantajele covorașelor auto din mochetă: sunt mult mai delicate și se pătează ușor; rezistă mai puțin decât cele confecționate din cauciuc; necesită mai multă întreținere; sunt mai greu de aspirat și spălat. 

Un alt detaliu important atunci când alegi covorașele auto, este cât de bine se potrivesc dimensiunile cu mașina ta. Asigură-te că alegi un model compatibil cu mașina ta, astfel încât suprafața acoperită să fie cât mai mare și care să nu alunece atunci când conduci. Un covor compatibil va avea cleme sau arici, care va permite fixarea în poziția optimă, astfel încât să nu te incomodeze atunci când apeși pedala de accelerație sau frâna. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează