GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum alegi ghetele de fotbal potrivite pentru tine

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 12:00 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 12:42

Iti place sa joci fotbal in timpul liber? Pe langa echipamentul sportiv potrivit si prieteni de nadejde care sa te insoteasca pe teren, ai nevoie si de incaltaminte adecvata acestui tip de sport.

Astfel, din echipamentul de fotbal nu trebuie sa-ti lipseasca ghetele potrivite, in care sa te simti confortabil in timpul jocului. Afla cum poti alege ghetele de fotbal ideale pentru tine, din randurile de mai jos!

Verifica materialul

Unul dintre cele mai importante criterii de selectie ale ghetelor de fotbal este materialul din care sunt confectionate. Din fericire, exista numeroase modele de ghete de fotbal, care-ti aduc beneficii in timpul jocului. Cele mai populare sunt ghetele de fotbal din materiale sintetice si rezistente, care sunt usor de intretinut. La fel de potrivite sunt si modelele din microfibre, mai usoare dar la fel de durabile.

Totodata, poti avea in vedere si ghetele de fotbal cu componente din piele moale si confortabila. Spre deosebire de cele sintetice, modelele din piele au nevoie de o ingrijire atenta. Astfel, se recomanda ca inainte de fiecare partida de fotbal sa speli ghetele din piele si sa le dai cu crema dupa fiecare purtare. Orice model ai alege, gasesti ghete de fotbal la preturi foarte bune, pe care sa le porti in timpul liber.

Tine cont de terenul pe care joci

Probabil cel mai important aspect de care sa tii cont inainte de achizitionarea ghetelor de fotbal este terenul pe care joci. Acest factor este util pentru alegerea incaltamintei care difera, in functie de teren. Astfel, exista urmatoarele modele:

  • Ghete de fotbal pentru suprafete cu tartan, ideale daca joci la nivel amator. Pentru acest teren, nu trebuie sa folosesti ghete de fotbal clasice, cu crampoane, ci incaltari care au crampoane mici si dense si ofera o stabilitate optima.
  • Ghete de fotbal potrivite pentru teren sintetic, Soft Ground si Firm Ground. Pe ghetele de fotbal vei gasi si abrevierile SG sau FG, care iti indica pe ce tip de suprafata poti folosi ghetele. SG vine de la Soft Ground, adica teren moale. Pentru acest teren ai nevoie de ghete cu crampoane de metal cu surub sau cu lame. Pe teren dur si uscat, ai nevoie de ghete mai grele, care sporesc aderenta. FG vine de la Firm Ground si inseamna teren tare, asa ca iti trebuie crampoane mai scurte pentru ghete, realizate dintr-un cauciuc special.
  • Joci fotbal pe teren sintetic? Alege ghete cu initialele TT sau TF, potrivite pentru interior. Acestea au o greutate mai mare si o talpa groasa, din cauciuc dur si crampoane mici, pentru stabilitate.

Alege dimensiunea corecta

Ghetele de fotbal trebuie sa-ti vina impecabil! Cu siguranta nu iti doresti ca ghetele sa te stranga sau sa-ti iasa din picior atunci cand joci fotbal, asa ca trebuie sa-ti cunosti marimea.

Masoara cu atentie piciorul si compara dimensiunea obtinuta cu tabelul de dimensiuni a producatorului. Nu purta nici sosete prea mari, pentru ca provoaca bataturi si rani la nivelul picioarelor. In schimb, poti opta pentru jambiere, care iti aduc confort.

Tine cont de producator si de model

Nu in ultimul rand, nu mai ramane decat sa alegi producatorul preferat de ghete de fotbal. Cele mai populare sunt Nike si Puma, unde vei gasi modelele potrivite, in functie de preferintele tale.

In legatura cu designul, opteaza pentru ghetele care te reprezinta. Poti sa cumperi incaltari pentru fotbal inchise la culoare sau modele colorate, cu imprimeu, care sa te reprezinte.

Tine cont de aceste criterii care te ajuta sa gasesti modelele perfecte de ghete pentru fotbal!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează