GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum alungi oboseala instalată la drum lung

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iulie 2022 14:42 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 14:42

Uneori, plictiseala se poate transforma într-o adevărată tortură. Și hai să ne imaginăm cum încep, de fapt, majoritatea vacanțelor pentru tine și familia ta. Împachetați bagajele cu o seară înainte. De dimineață vă treziți pe fugă și porniți într-o călătorie de câteva ore bune. Uneori, se întâmplă să planificați o escapadă în afara țării, ceea ce înseamnă și mai mult timp petrecut în mașină.

Din acest motiv, e important să găsiți soluții ingenioase pentru a vă petrece timpul. Nu uita ca plictiseala, se poate transforma rapid în senzație de somn, iar o mare parte dintre accidente au loc tocmai din cauza oboselii. Gândește-te doar că o astfel de situație poate amâna sau chiar anula călătoria voastră. Sigur, orice problemă are și rezolvare, mai ales dacă nu vorbim despre situații grave, ci despre mici accidentări. Pentru un astfel de incident poți apela la o firmă specializată, cum ar fi una de constatări daune auto Bucuresti. Dar hai să ne concentrăm pe partea pozitivă a călătoriei. Ce faci când pleci la drum lung?

Savurează o băutură cu efect energizant

Foarte multe persoane pornesc la drum alături de o cafea bună, însă există și oameni care nu consumă deloc cofeină. Dacă și tu faci parte din această categorie, poți opta pentru alte variante, precum: ceai negru, limonadă, vitamina B și vitamina C. În cazul în care preferi vitaminele, dar urmezi un tratament, ar fi bine să te asiguri că acestea nu interferează cu pastilele pe care obișnuiești să le iei în această perioadă.

Mestecă gumă

O altă modalitate de a rămâne treaz și de a alunga oboseala este să-ți ții gura ocupată. Guma de mestecat poate opri senzația de a căsca, deci te poate împiedica să ațipești. În mod evident, venim și aici cu o recomandare: asigură-te că guma nu are un conținut ridicat de zahăr.

Dă play pieselor preferate

Una dintre cele mai bune variante de a alunga plictiseala în mașina este muzica. Asigură-te că ți-ai făcut un playlist cu melodiile preferate și nu uita să-l iei cu tine în vacanța. În plus, poți opta inclusiv pentru câteva melodii din țara în care urmează să ajungi. Vrei să intri în atmosfera de acolo, nu?

Aerisește bine mașina

Asigură-te că ai aerisit bine mașina înainte de a porni la drum. Aerul rece te poate menține treaz, deoarece conține mai mult oxigen față de aerul din interiorul mașinii.

Pauze de alergat

La drum lung, atât părinții, dar mai ales copiii vor amorți. Din acest motiv, este bine să faceți pauze din când în când. Și pentru că este important să vă întindeți mușchii, poate că o scurtă întrecere sau câteva exerciții fizice v-ar prinde bine. În plus, o mică pauză reprezintă momentul ideal pentru a face câteva fotografii.

Lasă copiii să te ghideze

Copiii iubesc să se simtă implicați și să le fie de folos părinților, în timp ce se distrează. Lasă-i pe ei să se uite pe GPS și să te ajute cu navigarea. În acest fel, alungați plictiseala, iar cei mici se pot simți de folos pe parcursul călătoriei.

Așadar, înainte de a porni la drum lung, este indicat să realizezi o listă cu activități pentru drum, astfel încât tu și ceilalți membrii ai familiei să nu vă simțiți obosiți sau extenuați.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează