GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum funcționează baza de date din serviciul de găzduire WordPress?

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 12:59 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 12:59

WordPress este un sistem user-friendly de management al conținutului, apreciat de toți proprietarii de website-uri. Platforma se bazează în întregime pe o baze de date pentru a putea funcționa, motiv pentru care, în timp, tabelele din acestea s-ar putea aglomera. Astfel, pot ajunge să dețină multe informații care să ocupe inutil memoria pe serverul de găzduire WordPress și să creeze probleme legate de performanță. Iată ce trebuie să știi despre acest lucru!

Cum funcționează o baza de date WordPress?

După cum sugerează și denumirea, baza de date reprezintă o colecție organizată de informații. Acestea sunt stocate în mod electronic și pot fi accesate ulterior de tine sau de alte persoane autorizate, indiferent de dimensiune sau complexitate. În WordPress, procesul de colectare are loc prin intermediul unor rânduri, coloane și tabele. Totul este dinamic, pentru că tu să poți șterge sau să modifici orice îți dorești.

Cele mai importante informații sunt cele despre:

· articole, pagini și conținutul publicat

· categorii și etichete

· comentarii ale vizitatorilor

· teme și pluginuri

Aceste date rămân stocate pe serverul furnizorului de găzduire WordPress, prin intermediul sistemului MySQL.

Ce modificări poți face în baza de date?

Înainte de a efectua modificări, este important să dispui de un back-up al fișierelor. Chiar dacă vrei să faci doar o schimbare minoră, greșelile pot duce la scenariul în care îți pierzi datele. Astfel, cel mai bine ar fi să iei măsuri de siguranță din timp.

O interogare SQL în serverul de găzduire WordPress este următoarea: DELETE a,b,c FROM wp_posts a WHERE a.post_type = ‘revision’ LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id) LEFT JOIN wp_postmeta c ON (a.ID = c.post_id). Aceasta are legătură cu revizuirile de la posturi, care ocupă o bună parte din spațiu. Pentru că în multe cazuri nu ai nevoie de ele, cel mai bine ar fi să le elimini.

O altă linie de cod utilă este DELETE FROM wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = ‘spam’. Aceasta spune bazei de date să analizeze informațiile din comentarii și să le găsească pe cele de tip SPAM, pentru a putea fi apoi șterse. Poți executa o interogare asemănătoare și pentru pingback-uri.

Ce să faci dacă nu ești o persoană tehnică?

În cazul în care nu-ți dorești să lucrezi cu linii de coduri în platforma de găzduire WordPress, există și alternative mai simple. Spre exemplu, poți utiliza un plugin de optimizare al bazei de date. Acesta te ajută să faci revizuiri, fără să deții cunoștințe avansate. Asigură-te că ștergi etichetele vechi, care nu mai sunt valabile în nicio postare.

De asemenea, ține cont de informațiile despre modulele instalate. Chiar dacă dezactivezi o parte din acestea, datele lor rămân prezente și ocupă memorie. Același lucru este valabil și pentru temele WordPress nefuncționale. Cu excepția cazului în care știi sigur că mai ai nevoie de ele în viitor, le poți șterge fără nicio grijă direct din phpMyAdmin.

De ce WordPress are nevoie de o baza de date?

Un site WordPress este mult mai complex decât pare la prima vedere, datorită faptului că dispune de o gamă variată de opțiuni. Cu toate acestea, baza de date nu trebuie să ajungă niciodată foarte aglomerată. Verifică în mod constant informațiile din aceasta și efectuează optimizări atunci când este cazul. Alege un furnizor de găzduire WordPress cu experiență în domeniu și te vei putea bucură de o performanță superioară încă din prima zi!

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează