GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum îți alegi costumul de nuntă în funcție de silueta?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 13:54 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 13:54

Nu încape nicio îndoială că printre evenimentele cele mai iubite se află cele care unesc două suflete. În tradiția românească, dar nu numai, acesta este primul mare pas spre viață de familie, spre ceea ce va însemna din acel moment viitorul unui cuplu. Este o ocazie în care mirele și mireasa strălucesc la propriu, dar nici invitații nu sunt mai prejos.

Când suntem anunțați că trebuie să participăm la o nuntă, începem, chiar ca și bărbați, să ne pregătim pentru o asemenea petrecere, alegând ținute vestimentare care să se potrivească cu importantă evenimentului. Așa că, indiferent dacă ești mire, un membru al familiei unuia dintre viitorii soți sau pur și simplu un invitat la nuntă unui prieten, alegerea costumului potrivit este un factor esențial pentru a te simți încrezător, dar mai ales pentru a arăta impecabil într-o astfel de ocazie specială.

Desigur, există o mulțime de lucruri de care să ții cont. Locația ar fi un factor cheie în acest sens. Dar până la locație, ar trebui să te gândești la cum îți va veni un anume tip de costum, din ce țesătură va fi realizat costumul (Carnet, Loro Piana, Drapers, Cerruti, Scabal, Holland & Sherry, Ermenegildo Zegna, Dormeuil, Vitale Barberis Canonico etc). Fiecare persoană are trăsături faciale specifice, o siluetă unică, preferințe perfect conturate, iar costumul potrivit poate sublinia aceste aspecte într-un mod flatant sau nu.

Adesea este necesar să te cunoști foarte bune sau, dacă tu nu știi exact ce vrei, să ai deschiderea necesară de a apela la un atelier specializat în realizarea unor costume nunta. La atelierul Filip Cezar, clienții sunt stăpâni, iar costumele, precum și accesoriile pentru acestea sunt aduse la rang de artă.

Tipuri de fizionomie masculină

Cum am specificat deja, nu toți bărbații sunt la fel. Așa cum femeile au figuri diferite, și la bărbați este aceeași situație. Mai mult, forma sau nuanță feței dictează adesea tipul de costum ales. Multă lume, în necunoștință de cauză, tinde să creadă că pentru bărbați, merge un singur costum: acela negru. Desigur, acesta este, ca și la femeie, “the little black dress”, putând fi purtat în orice ocazie.

Dar, ar trebui că bărbat să începi să ai încredere în tine și în faptul că poți alege și altceva. Așa că înainte de a alege costumul perfect, este esențial să-ți înțelegi fizionomia. Există bărbați care au o față ovală. Acest domn va avea o frunte puțin mai lată decât bărbia, cu linii ușor rotunjite. George Clooney este una din vedetele care are o față ovală.

Bărbatul cu o fizionomie rotundă are obraji plini și o bărbie mai puțin definită. Actorul Marvel, Jeremy Renner poate fi încadrat la actori cu o față rotundă. Henry Cavill sau Brad Pitt sunt considerați printre cei mai frumoși bărbați ai planetei, iar aceștia au o față pătrată. În această fizionomie se observă o linie a maxilarului puternică și o frunte dreaptă. Desigur, există și alte tipologii precum cea alungită, triunghiulară, diamant. Fiecare are caracteristici proprii și poate ajuta în decizia finală a alegerii costumului.

De asemenea, culorile potrivite pot influența în mod semnificativ aspectul fizionomiei tale. Pentru bărbații cu o piele deschisă, culorile mai închise, cum ar fi bleumarinul sau antracitul, pot adăuga profunzime. Costumele în astfel de culori de la Filip Cezar. În mod contrar, cei cu piele mai închisă, au nevoie de costume în culori deschise, precum bleu sau gri pal.

Silueta

Nu trebuie să te uiți doar la mărime atunci când alegi un costum. Poate că alegi dimensiunea potrivită, dar poate că acesta va arată tot urat pe tine. De aceea, un costum realizat la comandă, precum cele oferite de atelierul Filip Cezar. Aici poți să găsești costume superbe, pentru orice tip de silueta masculină.

De exemplu, cei cu o siluetă ovală, ar trebui să poarte un sacou cu o croială mai lungă, optând pentru butoniere verticale, creând astfel o iluzie de alungire a trupului. Evită modelele prea strânse, deoarece acestea pot accentua linia rotundă a corpului. Maeștri de la Filip Cezar vor știi cum să te sfătuiască astfel încât să poți alege costumul perfect. Dacă ești însă un tip înalt, cu o silueta alungită, trebuie să optezi pentru un sacou cu un singur rând de nasturi, cu buzunare orizontale pentru a adăuga lățime în partea de jos a corpului.

Evită sacourile prea lungi, care pot face trupul să pară și mai alungit. Bărbații cu o silueta pătrată au nevoie de un sacou cu linii moi, pentru a adăuga puțină rotunjime aspectului general. Evită sacourile prea strâmte sau cu umerii exagerat de proeminenți. Alege un sacou bine croit dacă silueta ta este una ovală, care să se potrivească bine în zona taliei. Pantalonul nu trebuie să fie, în niciun caz, prea lung sau prea scurt. Însă acesta poate fi simplu, negru, indiferent de forma sau culoarea sacoului.

Dacă ceremonia nupțială este una mai mult decât formală, atunci, indiferent de silueta, trebuie să alegi o redingota. La Filip Cezar există asemenea costume, ce pot fi purtate inclusiv la curțile regale.

Accesorii potrivite

Să nu crezi că un costum de bărbat va fi folosit ca atare, fără nimic în plus. Să știi că modul în care alegi aceste elemente poate să influențeze crucial aspectul final al ținutei tale pentru nuntă. Alege o cravată sau un papion care să se potrivească proporțiilor feței tale. Pentru bărbații cu fizionomii rotunde, evită cravatele prea late, care pot accentua lățimea feței.

Apoi alege o curea care să completeze costumul, să se potrivească cu pantalonii în ceea ce privește culoarea sau stilul. De asemenea, nu uita să adaugi un accent de culoare sau un element de stil cu un set de butoniere elegante sau o batistă de buzunar bine aleasă.

Pentru asta, te invităm să vezi colecția de accesorii de la atelierul Filip Cezar. Asigură-te că toate elementele ținutei tale se potrivesc perfect, creând astfel o armonie vizuală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează