GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum îți poate crește afacerea atunci când ai vitrine frigorifice?

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 14:19 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 18:19

Atunci când ai o afacere în domeniul horeca, fie că e vorba de un restaurant, un hotel, terasă sau supermarket, inevitabil ai nevoie de o vitrina frigorifica. Aceasta poate fi folosită pentru stocarea băuturilor răcoritoare și alcoolice, pentru stocarea fructelor și legumelor proaspete, a produselor de cofetărie, a cărnurilor, mezelurilor și tot așa.

Cererea pe piață pentru astfel de echipamente a crescut foarte mult în ultimii ani, datorită funcționalității de a menține produsele proaspete și de a se putea regla și menține temperatura și umiditatea potrivită pentru acele produse. În plus, acestea folosesc la strategii de aranjare a produselor care să atragă vizual potențialii clienți, care sunt mai înclinați spre a cumpăra alimente proaspete decât congelate.

Ce vitrine frigorifice sunt potrivite pentru afacerea ta?

În funcție de specificul activității, de bugetul pe care îl ai disponibil, de spațiul pe care îl poți aloca pentru aceste echipamente, dar și de modul în care observi comportamentul clienților la cumpărare (dacă merg ei să ia din vitrină produse sau nu), poți alege între diverse configurații de vitrină frigorifică verticală sau orizontală.

Gândește-te la ce fel de produse vei stoca în vitrinele respective, cum vor arăta, ce capacitate ar trebui să aibă, dacă ar trebui să aibă doar funcții de răcire sau și de congelare, dacă sunt destinate pentru afară sau înăuntrul locației etc. Atunci când iei în calcul toate aceste elemente, îți vine ușor să iei o decizie care să se potrivească pentru afacerea ta.

În esență, există două tipuri de vitrine frigorifice: vitrine comerciale în care poți pune doar alimente ambalate și sigilate (cutii, caserole, sticle etc) și vitrine care îndeplinesc condițiile necesare pentru a putea adăuga și fructe, legume sau alte alimente proaspete. Acestea vin în diferite mărimi și forme și sunt concepute ca să atragă atenția consumatorilor prin lumini LED, culori îndrăznețe și o așezare a alimentelor într-un mod în care să atragă și să încurajeze cumpărarea.

Atunci când alegi să comercializezi caserole de salată gata preparată sau de fructe gata tăiate, variante de mic dejun sau prânz semi preparat, cea mai bună variantă pe care o poți allege este vitrină frigorifică verticală de tip cortină de aer. Această menține o temperatură constantă în interiorul ei și nu permite aerului din afara vitrinei să pătrundă în interior, nu are ușă, fiind foarte simplu de utilizat pentru clienți.

Indiferent de modelul ales, ai nevoie de vitrine frigorifice de calitate, care să fie durabile în timp, care să aibă cât mai multe opțiuni extra (reglare temperatură, lumini interioare, forma potrivită a rafturilor etc), să aibă un consum de electricitate cât mai mic și care să se încadreze în spațiul pe care tu îl ai la locația ta.

Asigurarea mentenanței pentru aceste vitrine frigorifice

Având în vedere investiția mare care trebuie făcută atunci când achiziționezi aceste vitrine pentru afacerea ta, este necesară o mentenanță preventivă, ca să te asiguri că nu rămâi fără ele. Principalele motive pentru care vitrinele frigorifice se defectează sunt: o instalare incorectă, plasarea acestora în locuri cu umiditate prea mare sau temperaturi prea ridicate față de specificațiile producătorului, utilizarea acestora într-un mod abuziv, mentenanță sau reparații făcute de neprofesioniști.

Pentru a menține un flux normal de funcționare, unitatea ar trebui verificată vizual cel puțin o dată la trei luni, pentru a se observa diverse defecțiuni, precum: scurgerea de lichid din interior, formarea de gheață în interior, dacă încă funcționează închiderea ermetică a ușilor și dacă funcția de răcire funcționează.

În afară de mentenanță vizuală, este necesar să se facă și o mentenanță preventivă de către un specialist, pentru a se verifica toate funcționalitățile și a preîntâmpina eventuale defecțiuni tehnice. La această inspecție, specialistul trebuie să verifice sistemul de evaporare și de răcire, funcționarea optimă a ventilatorului și a termometrului.

Chiar dacă ți se pare că mentenanța ia prea mult timp și implică costuri inutile, te asigurăm că pe termen lung vei avea mai mult de câștigat decât de pierdut. În loc să ai pierderi de răceală și electricitate, în loc să cheltuiești sume mari de bani într-o reparație capitală, care să îți afecteze și sistemul de logistică, stocare și vânzare, mai bine faci o mentenanță corectă o dată la câteva luni.

La TOP-K găsești cele mai apreciate și calitative vitrine frigorifice verticale, pentru a-ți duce afacerea la un alt nivel, pentru a mari satisfacția clienților și a avea mai multe vânzări (mai ales în perioada de vară). În plus, noi punem la dispoziția ta și o echipă de montaj și mentenanță care să îți fie de ajutor oricând ai nevoie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează