GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum poti amenaja eficient dormitorul, in functie de suprafata

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 21:48 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 21:48

Dormitorul este, pentru mulți dintre noi, camera preferată din întreaga locuință. Și cum ar putea fi altfel din moment ce este un spațiu destinat odihnei și relaxării, unde putem în sfârșit să scăpăm de grijile de peste zi și să ne liniștim suficient de mult pentru a putea lua cele mai bune decizii. De aceea, este nevoie ca acest spațiu să fie unul amenajat în așa fel încât să ne îmbie la relaxare, să ne placă să ne petrecem timpul aici și, în același timp să fie unul mai plin de personalitate. Par cam multe cerințe de îndeplinit, nu-i așa? Mai ales că, de regulă, spațiul nu este chiar în avantajul nostru. Prin urmare, hai să vedem împreună cum putem să ne amenajăm o cameră desprinsă parcă din revistele de specialitate, pentru că nu este deloc complicat. 

Amenajarea dormitoarelor mici

Trebuie să recunoaștem. Mulți dintre români încă locuiesc la bloc, ceea ce face ca spațiul destinat dormitorului să nu fie unul foarte mare. Pare destul de complicat să îl poți amenaja în așa fel încât să aibă aspectul dorit de tine. De fapt, după cum ne dau asigurări specialiștii în amenajări interioare, trebuie să știi cum să te ”joci” cu piesele de mobilier și decorațiunile astfel încât dormitorul tău să pară mult mai spațios decât este. În primul rând, te vei concentra pe alegerea culorilor care să predomine în dormitorul tău, urmând ca mai apoi să îți îndrepți atenția către piesele de mobilier. 

Nu aglomera spațiul cu lucruri inutile

Pentru dormitoarele mici, stilul minimalist sau cel scandinav este cel de preferat, deoarece ambele îți oferă iluzia unui spațiu mult mai generos decât este în realitate. Ai nevoie de un pat, un dulap pentru haine, un birou și una sau două noptiere și gata. Pentru că nu sunt atât de multe, este important ca piesele de mobilier pentru care ai optat să fie în deplină armonie și să sugereze un tot unitar. Cu mobilier aethos.ro sigur vei reuși în demersul tău, pentru că ai parte și de o calitate la superlativ, adică exact ceea ce îți dorești. În plus, oferta este una generoasă, și sigur vei găsi ceva ce se va potrivi de minune cu ideile tale de amenajare a dormitorului. 

Dormitoarele mari, preferatele tuturor

Evident, dormitoarele mari sunt ceva mai simplu de amenajat, pentru că ai mai mult spațiu în care să îți pui în valoare ideile de design interior. Prin dormitor mare ne gândim la unul care trece de 15 mp suprafață. Din aceste dormitoare nu are voie să lipsească acel pat de dimensiuni impresionante și care este, de altfel, și piesa centrală a camerei. Dulapul pentru haine poate fi acum înlocuit de un dressing mult mai încăpător, iar obiectele de decor vor completa frumos dormitorul tău, oferindu-i acel aer cozy care ne place tuturor. 

Stiluri de amenajat dormitorul

În mare, cam ți-am oferit unele mici recomandări despre cum ți-ai putea amenaja dormitorul, în funcție de dimensiunile acestuia. Totuși, după cum sunt de părere designerii de interior, pentru ca această cameră să fie una în care să te simți relaxat și să te poți odihni așa cum trebuie, ar trebui să optezi pentru un stil anume. Acel stil ecletic nu este chiar una dintre cele mai inspirate decizii pe care le poți lua, deoarece în cazul lui agomerarea de piese de mobilier și decorațiuni diferite nu fac decât să încarce și mai mult un spațiu și așa mult prea mic. Dar, hai mai bine să vedem și care sunt sugestiile lor în acest caz.

Neo-clasic, stilul perfect pentru dormitoarele mari

De la bun început trebuie să facem această precizare, că este un stil care se potrivește de minune acelor dormitoare unde spațiul nu este o problemă. Piesele de mobilier sunt cele pe care cade accentul în cazul acestui stil, care trebuie să fie unele care să inspire eleganță și rafinament. Tablourile cu rame din lemn masiv sau chiar obiectele de decor realizate din materiale prețioase vor completa frumos interiorul tău, oferindu-i un plus de suflet. 

Modern, stilul preferat de cei mai mulți

Nu sunt deloc puțini cei care preferă stilul modern atunci când au în vedere amenajarea dormitorului matrimonial. Este și normal să fie așa deoarece în cadrul acestuia ai ceva mai multă libertate, imaginația și preferințele tale sunt cele care dictează. De asemenea, nu doar în ceea ce privește mobilierul și decorațiunile ai parte de această libertate, ci și în cazul culorilor folosite. Poți opta pentru nuanțe neutre, cele pământii sau chiar culori puternice și nuanțe lucioase. Piesa centrală a camerei este patul, care de această dată ar trebui să fie unul prevăzut cu ladă de depozitare, să fie tapițat cu piele naturală, și nu uita de pernele supradimensionate, care reprezintă unele dintre caracteristicile acestui stil aparte. 

Minimalist, stilul preferat al tinerilor

Cei mai mulți tineri, atunci când se gândesc la amenajarea locuinței, a dormitorului în special, au în minte stilul minimalist. Este și normal să fie așa deoarece în acest fel ai parte de o cameră care pare mult mai spațioasă decât este în realitate, puține piese de mobilier și acestea care sunt se caracterizează prin acele linii drepte. Pentru acel accent de personalitate de care are nevoie camera, specialiștii ne îndreaptă atenția către decorațiunile cu teme marine, geometrice sau florale. 

Cu siguranță există multe stiluri în care îți poți amenaja dormitorul matrimonial. Caută pe internet surse de inspirație sau cere ajutorul unui designer de specialitate, și în acest fel vei reuși să transformi total această cameră, una care sigur va deveni preferata ta!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează