Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2019 14:53

Esti pe GSP.ro, deci se presupune că iti place sportul. Se întâmplă însă ca nu toți să avem genă de campioni sau talent suficient încât să practicăm la nivel profesionist sportul pe care îl iubim, așa că alegem alte joburi. O carieră în IT, de exemplu. Într-un job ca ăsta se câștigă foarte bine și îți rămâne timp și pentru sport :) Toate detaliile, mai jos.

Colegii noștri de la eJobs – cel mai mare portal de joburi din Romania – ne-au fost ghizi.

Si am plecat de la urmatoarele întrebări: Tocmai ai terminat facultatea sau poate ai lucrat ani buni la un job care simți că nu mai e de actualitate? Te pasionează IT-ul și vrei să pornești ca junior în domeniu, dar încă ai întrebări și temeri? Îți dorești o carieră în IT, dar nu știi dacă ți se potrivește?

Răspunsurile de mai jos arată poți obține primul tău job în IT!

Programarea este și pentru mine?

Munca de programator nu e așa dificilă pe cât ai crede și nici nu cere să ai experiență tehnică. Contează pasiunea și dorința puternică de a învăța, de a ține pasul cu evoluția tehnologică. E ca în sport, dacă vrei. Contează să-ți placă să fii pe teren și să participi la meciuri. Să urmezi instrucțiunile antrenorului, dar să ai și fler și să te adaptezi atunci când regulile jocului se schimbă. În IT asta înseamnă să fii creativ. Antrenamentele la care participi și meciurile marilor echipe pe care le urmărești înseamnă, în IT, să ții pasul cu tehnologia. Să înveți continuu și să fii mai bun în ceea ce vrei să faci. Startul îl iei la Academia de IT Coders Lab.

Cum mă ajută Academia de IT Coders Lab?

Poți alege cursul de Javascript sau cel de PHP. Ambele cursuri au profesori programatori care nu vorbesc doar din cărțile de programare, ci se bazează mult pe practică, fiind în primul rând programatori, nu doar teoreticieni. Înveți exersând. Fie pentru partea vizuală a site-ului (front-end), fie pentru partea de logică de business (back-end).

Cursurile durează șapte săptămâni, timp în care vei acumula toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a începe o carieră într-un domeniu cu totul și cu totul nou. Sunt șapte saptămâni extrem de intensive, cu practică de luni până vineri și teme pentru acasă. În toată aceasta perioadă, vei fi asistat de un mentor care se va asigura că ești la nivelul la care trebuie să fii după terminarea fiecărui modul și te va ajuta să treci cu bine de examene.

Pentru că studiul la Coders Lab se bazează cel mai mult pe practică, la finalul cursului vei avea un portofoliu cu proiecte, precum și proiectul final, care te vor ajuta să-ți găsești un job în IT.

Pot obține așa repede un job în IT?

Cele șapte săptămâni la Coders Lab, bazate pe practică în IT, sunt suficiente pentru a fi angajat ca junior în domeniu. Contează să continui să înveți. Jobul ți-l găsește echipa Coders Lab. Te va sprijini în crearea unui CV și te va ajuta să te pregătești pentru primul interviu în IT. Odată ce treci cu brio de toate probele, salariul pentru un job în domeniu pornește de la 800 de euro, în București, dar poți evolua repede spre 1.500 de euro.

E important ca atunci când ai întrebări despre schimbarea jobului și vrei să începi o carieră în IT să apelezi la profesioniști care te pot ghida. Află mai multe detalii despre Academia de IT pe www.coderslab.ro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion