GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Cum s-au menținut la înălțime vedetele fotbalului românesc în pandemie?

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 18:56 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 19:03

Așa cum bine știm deja, pandemia de Covid-19 a afectat numeroase domenii pe plan global. Printre acestea, se numără și fotbalul, mai ales dacă luăm în calcul toate restricțiile de până acum cu care s-au confruntat cluburile sportive, antrenorii și, bineînțeles, jucătorii.

Cu toate acestea, chiar dacă în prima jumătate a acestui an, speranța de a reveni pe teren era minimă, vedetele sportului românesc au reușit să se mențină la înălțime și să facă de-a dreptul furori în rândul fanilor, așa cum aceștia au fost obișnuiți de-a lungul timpului. Care sunt principalele secrete ce stau la baza unui look de invidiat, dar și de ce fiecare bărbat care se respectă ar trebui să urmeze exemplul fotbaliștilor români pentru a arăta impecabil în orice situație, aflăm în rândurile următoare.

Sport, dietă și obiceiuri sănătoase

În primul rând, deși au petrecut cea mai mare parte a timpului acasă, cei mai apreciați jucători de fotbal din România și-au direcționat atenția către menținerea tonusului muscular, continuând astfel să practice exerciții fizice din confortul propriei locuințe. Fiind obișnuiți cu perioadele de cantonament, în care se focusau pe un stil de viață cât mai sănătos, fără excese alimentare, fotbaliștii vedetă din țara noastră au declarat public faptul că în decursul stării de urgență au evitat tentațiile culinare de orice fel.

De altfel, aceștia au apelat la numeroasele echipamente sportive dedicate antrenamentelor de acasă, în așa fel încât condiția lor fizică să nu aibă de suferit din nicio privință și să poată reveni pe teren într-o formă excelentă.

Un alt aspect important care a contribuit la o imagine fără cusur în vremurile pandemice a fost intervalul corect de odihnă. Este de la sine înțeles faptul că organismul are nevoie de somn și de odihnă pentru a se putea reface în urma eforturilor depuse, dar și pentru a putea face față cu succes solicitărilor de ordin sportiv.

Îngrijirea părului – niciodată pusă pe pauză

Este perfect adevărat faptul că orice persoană necesită un stil de viață cât mai sănătos pentru a se menține în formă, dar și pentru a avea un corp tonifiat, care atrage toate privirile celor din jur, iar acest lucru se resimte îndeosebi în rândul fotbaliștilor, obișnuiți cu mișcarea fizică și cu antrenamente destul de intense.

Totuși, sportul și o dietă alimentară echilibrată nu sunt singurele decizii care ne influențează aspectul și care ne ajută să arătăm întotdeauna excepțional. De aceea, vedetele din fotbalul românesc nu au renunțat în lunile de până acum la ritualul lor de îngrijire a părului, chiar dacă saloanele lor favorite au fost închise ca urmare a instalării stării de urgență în întreaga țară.

Mai mult decât atât, aceștia au fost și sunt în continuare de părere că îngrijirea propriului aspect nu trebuie niciodată neglijată, fiind un factor motivațional important, în special atunci când petreci o perioadă însemnată de timp în casă și totul pare nesigur în jur. Prin urmare, fotbaliștii români care s-au remarcat prin abilitățile lor pe teren au păstrat legătura cu hairstyliștii preferați, care, la rândul lor, le-au oferit sfaturi și detalii prețioase legate de sănătatea părului și a bărbii.

Din această privință, Cristi Bostan - fondatorul magazinului online Barber-Store.ro punctează un aspect deosebit de relevant pentru majoritatea saloanelor de profil din România. Astfel, acesta consideră că activitatea unui hairstylist nu se rezumă doar la desfășurarea activității cu brio în intervalul orar în care salonul de frizerie este deschis, ci și în afara sa, așa cum a fost și cazul în perioada stării de urgență. Indiferent dacă saloanele au fost închise sau nu, fidelizarea clienților este un proces care trebuie să depășească barierele fizice și să se axeze pe mulțumirea acestora din toate punctele de vedere.

De asemenea, Cristi Bostan a afirmat faptul că, deși magazinul său online se adresează îndeosebi proprietarilor de saloane și de locații de înfrumusețare, în decursul stării de urgență, Barber-Store.ro a înregistrat numeroase comenzi și din partea persoanelor fizice, care la îndrumarea specialiștilor în arta frizeriei, și-au achiziționat produse profesionale pentru îngrijirea părului spre a compensa vizitele la saloanele de frizerie în intervalul în care activitatea acestora a fost suspendată.

După acum am afirmat și în rândurile anterioare, sportivii români care ne-au suprins până acum plăcut prin performanțele înregistrate pe terenul de fotbal nu au făcut excepție de la această „regulă”, sens în care și-au dat tot interesul spre a-și păstra look-ul ce i-a consacrat. Într-adevăr, tunsoarea perfectă și aranjarea bărbii până în cele mai mici detalii au fost puse la punct de către profesioniști odată cu deschiderea saloanelor de frizerie. Totuși, în pandemie, vedetelor din sport nu le-au lipsit din dotare produsele profesionale pentru îngrijirea părului și a bărbii și nici ustensilele cu ajutorul cărora și-au retușat în permanență aspectul.

Relaxare la cote absolute

Atât pentru cei din fotbal, cât și din alte domenii, pandemia de Covid-19 a însemnat schimbarea tuturor obiceiurilor nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung. Bineînțeles, aici nu discutăm despre o schimbare pozitivă, ci despre o perioadă de maximă nesiguranță și incertitudine.

Un alt secret la care au apelat cei mai îndrăgiți fotbaliști din țara noastră până la acest moment pentru a se menține la cele mai înalte standarde din punct de vedere fizic, dar și mental a fost relaxarea absolută și eliminarea completă a stresului. Este extrem de greu să te focusezi pe obiective în condițiile în care ești constrâns de împrejurări și, mai ales, lași incertitudinea să te domine. De aceea, vedetele noastre favorite din fotbalul românesc s-au axat pe activitățile care le-au oferit o stare generală de bine, care au continuat să îi motiveze și să îi ghideze către succes, îndeosebi pe plan profesional.

Așadar, în cazul în care v-ați întrebat cum anume au reușit fotbaliștii voștri preferați din România să rămână un adevărat exemplu de urmat pentru noi toți, ei bine, lucrurile sunt pe cât se poate de simple: dietă alimentară echilibrată și fără excese, practicarea constantă de exerciții fizice, îngrijirea aspectului fizic și eliminarea stresului pe toate căile posibile. Cu alte cuvinte, „Mens sana in corpore sano” este o frază pe care fiecare dintre noi ar trebui să o aplice în fiecare zi!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează