GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să adaugi valoare și personalitate unui local: 5 idei pentru industria HORECA

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 ianuarie 2025 09:46 / Actualizat vineri, 17 ianuarie 2025 09:46

Domeniul ospitalității oferă un mix de produse și servicii, iar excelența în Horeca se măsoară prin nivelul de satisfacție al clienților. Așadar este vorba despre detalii, percepții, atmosferă, rafinament, acel „ceva” care-i face pe oaspeți să revină de fiecare dată într-un local. Iată cum să adaugi valoare ofertei din restaurante, cafenele, baruri, cofetării, braserii ș.a.

Creează o tematică și o atmosferă autentică în restaurant

Este nevoie de mult mai mult decât alegerea unui decor frumos. Începe un proces de integrare a elementelor vizuale, auditive, tactile și senzoriale, pentru a oferi o experiență memorabilă oaspeților din local. Inspiră-te din cultura sau tradițiile locale ori internaționale (ex. un bistro francez, un restaurant italian rustic). Leagă tema de o poveste unică, cum ar fi istoria familiei sau pasiunile personale.

Gândește-te la tendințele actuale care ar putea atrage publicul țintă, precum tematici ecologice, industriale sau futuriste. Alege culori care să susțină tematica. De exemplu, pentru un restaurant cu specific mediteranean, folosește alb, albastru și nuanțe de olive. Alege piese de mobilier inedite și integrează obiecte autentice (covoare tradiționale, vase ceramice, unelte tradiționale etc.).

Utilizează lumini calde și accente ambientale (lămpi din bambus pentru o temă tropicală sau candelabre pentru un restaurant elegant). Decorează masa cu accesorii Horeca adecvate, cum sunt mapele meniu personalizate, cărțile de onoare din piele naturală sau piele tip nubuk, suporturile de tacâmuri, inelele de șervet ș.a. 

Oferă-le clienților experiențe multisenzoriale

Folosește iluminarea inteligentă, pentru a seta atmosfera potrivită în local. Completează cu o muzică de fundal potrivită și organizează mini concerte live, la evenimentele speciale pe care le găzduiești în restaurant (aniversări, seri tematice, festivaluri culinare etc.). 

Utilizează lumânări parfumate sau difuzoare care emană arome plăcute, potrivite temei localului (lavandă pentru o cafenea relaxantă, citrice pentru o terasă tropicală). Schimbă aromele în funcție de sezon: scorțișoară și vanilie iarna, respectiv note florale primăvara.

Integrează tehnologia în interacțiunea cu oaspeții restaurantului

Utilizează platforme care stochează preferințele clienților (preparate-vedetă, alergii alimentare, preferințe culinare), pentru a oferi o experiență personalizată. Creează un meniu digital care sugerează specialități culinare și pairing-uri pe baza comenzilor anterioare sau a alegerilor exprimate cu ajutorul aplicației mobile dedicate. 

Arată-i fiecărui oaspete că este important pentru restaurant și că este oricând binevenit, pentru a petrece momente agreabile. Trimite prin e-mail sau SMS notificări personalizate cu invitații la evenimente speciale, promoții speciale la zile de naștere sau aniversări.

Investește în accesorii Horeca potrivite localului tău

Imprimă logo-ul sau un simbol al localului pe accesorii precum veselă, șervețele, pahare, farfurii sau suporturi de masă. Folosește echipamente și accesorii Horeca  în ton cu tema generală a restaurantului (tăvi din lemn pentru un local rustic sau veselă aurită pentru o atmosferă luxoasă).

Utilizează un cărucior pentru băuturi, ca să adaugi o notă clasică și interactivă servirii aperitivelor și cocktailurilor. Selectează atent mapele meniu și accesoriile de masă, notele de plată, suporturile de șervețele, placemats & coasters. 

Oferă cadouri și suveniruri personalizate

Analizează cine sunt clienții tăi: localnici, turiști, familii, corporatiști, etc. Identifică preferințele și interesele lor. De exemplu, turiștii ar putea aprecia suveniruri care reflectă cultura locală (magneți, figurine sau decorațiuni realizate manual de meșteșugari locali). Poți oferi căni, suporturi pentru pahare, genți tote, șorțuri personalizate. 

Alte idei excelente de suveniruri sunt produsele alimentare: gemuri locale, miere, uleiuri aromatizate, mixuri de condimente, toate ambalate elegant și purtând eticheta restaurantului. Investește în ambalaje de calitate, care să reflecte standardele localului și utilizează materiale sustenabile, precum hârtie reciclată sau pungi din materiale biodegradabile. Prin personalizarea cadourilor și a suvenirurilor, nu doar că vei adăuga un plus de valoare localului tău, ci vei crea o conexiune emoțională cu clienții, transformându-i în ambasadori ai brandului.

Citește și:
După ce și-a mărit sânii, jucătoarea de tenis a intrat pe o platformă pentru adulți » Va câștiga într-un an mai mult decât în întreaga carieră
Tenis
După ce și-a mărit sânii, jucătoarea de tenis a intrat pe o platformă pentru adulți » Va câștiga într-un an mai mult decât în întreaga carieră
Game over pentru Dinamo?! George Pușcaș solicită un salariu SF pentru Superliga
Superliga
Game over pentru Dinamo?! George Pușcaș solicită un salariu SF pentru Superliga
„Made in Oltenia” » Cu Baiaram și Cicâldău în frunte, jucătorii au petrecut cu manele, la o zi după drama de la Atena: „Pentru Cristina, soția mea”
Superliga
„Made in Oltenia” » Cu Baiaram și Cicâldău în frunte, jucătorii au petrecut cu manele, la o zi după drama de la Atena: „Pentru Cristina, soția mea”
KO în runda 6! Anthony Joshua i-a făcut o fractură dublă de mandibulă lui Jake Paul, în lupta de 200 de milioane $
Box
KO în runda 6! Anthony Joshua i-a făcut o fractură dublă de mandibulă lui Jake Paul, în lupta de 200 de milioane $
ULTIMA ORĂ Facturi mai mari la energia electrică de la 1 ianuarie
Profit.ro
ULTIMA ORĂ Facturi mai mari la energia electrică de la 1 ianuarie

„Fotbalistul Anului”, Andrei Rațiu, interviu de gală la Madrid: „Nu sunt arogant. Sunt doar timid” + „Vini jr. cel mai incomod? Nu! El e mult mai electrizant!”

„Trebuie obsesie, dar și liniște” » David Popovici e „Sportivul Anului” și vorbește într-un interviu-eveniment despre o mare provocare: „N-am trecut niciodată prin așa ceva”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă niciun comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează