GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum sa alegi cel mai bun aparat de aer conditionat?

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 12:42

Atunci cand incepe sa se incalzeasca afara ne gandim cu totii la vara, iar daca pentru unii aceasta perioada este sezonul de vacante, pentru firmele care comercializeaza aparate de conditionat acesta este momentul in care perioada se aglomereaza foarte mult. Iti prezentam mai multe informatii despre cum poti alege cel mai bun aparat de aer conditionat in functie de preferintele si nevoile personale. 

Pretul

Pretul este acela care va incadra echipamentele in diverse categorii de buget. Unele dintre cele mai bune aparate raportate la pret si calitate sunt reprezentate de aer conditionat DaikinCa si concept, aparatele traditionale functioneaza similar, printr-un principiu simplu al termodinamicii pentru ca nimeni nu a inventat din nou roata. Diferenta de pret insa este justificata prin eficienta, calitate si functii.

Nevoile personale

Spatiul este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui aparat de aer conditionat. Cea mai buna si mai simpla metoda este dimensionarea aparatului tinand cont de dimensiunea camerei. 

O comandare in acest sens este utilizarea listei de mai jos:

  • <15 mp       –   7.000 BTU / 2.0 kW
  • 15 – 20 mp –   9.000 BTU / 2.5 kW
  • 20 – 35 mp – 12.000 BTU / 3.5 kW
  • 35 – 50 mp – 18.000 BTU / 5.0 kW
  • 50 – 65 mp – 21.000 BTU / 6.0 kW
  • 65 – 80 mp – 24.000 BTU / 7.0 kW

Tinand cont de toate datele de mai sus, se va putea alege un aparat de aer conditionat foarte bun asa cum este climatizarea unui living. Capacitatea aparatului difera drastic in functie de cate persoane se afla in interior, atunci cand usa este deschisa in mod regulat, orientarea pe care camera o are si lista poate continua. Toate aceste detalii sunt indexate intr-o grila de racire din manualul produsului. 

Sunt tot mai multe persoane care vor sa suplimenteze cu caldura sau sa gaseasca un sistem de incalzire pe AC. Functia care raceste aerul este mai usor de pus in practica, prin comparatie cu cea de incalzire, si de aceea clientul ar trebui sa aleaga un aparat care are capacitatea de a incalzi aerul cu pana la 15% mai buna decat pe cea de racire.

Functii

Functiile unui aparat de aer conditionat sunt de asemenea factori decisivi in alegerea acestuia. Spre exemplu, un aparat Daikin Sensira poate fi folosit atat pentru racire cat si pentru incalzire. Aerul din incapere va fi complet uniformizat iar modul de functionare este foarte simplu si practic.

Sunt insa clienti care aleg aparatele dotate cu senzori pentru prezenta sau pe cele care au capacitatea sa isi ajusteze jetul de aer tinand cont de prezenta oamenilor in interior. Aceasta este o functie premium, iar pretul este motivat in primul rand de confort.

Adaugand la toate aceste caracteristici brandul, se va obtine lista completa de atribute pe care un aparat de aer conditionat bun ar trebui sa le aiba. Exista numeroase branduri bune pe piata si care concureaza unele cu celelalte. Cei de la Daikin depun eforturi si investesc in marketing si in procesul de confirmare ca brand premium in domeniul climatizarii interioare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează