GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să alegi cel mai bun teren de sport pentru antrenamentele tale

Articol de GSP - Publicat luni, 06 decembrie 2021 12:00 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 19:50

Terenul de sport potrivit pentru antrenamentele tale trebuie să se încadreze între mai multe criterii, de la facilitățile puse la dispoziție, la costuri și zonă. Iată ce trebuie să  urmărești când alegi terenul de sport. 

Sportul practicat

Primul criteriu de care trebuie să ții cont este sportul pe care îl practici. Nu poți să joci baschet pe un teren de fotbal, fără coșuri, la fel cum nu poți să te antrenezi pentru tenis pe un teren de handbal. Descoperă locații sportive potrivite pentru antrenamentele tale.

Zonă

Proximitatea spațială poate reprezenta un factor decisiv în alegerea terenului de sport. Ocazional, poți face deplasări mai lungi, însă pentru antrenamentul regulat s-ar putea să ai nevoie de o locație aflată în zona ta, astfel încât drumul să nu îți consume prea mult timp 

Facilități

De asemenea, sunt importante facilitățile pe care le oferă terenul. Nu toate îți pot garanta loc de parcare, vestiar, zonă de dușuri sau orice îți dorești pentru un antrenament în condiții optime. Mai mult, trebuie să alegi între locații care îți pun la dispoziție echipament și unele în care e necesar să vii cu el de acasă.

Încă un lucru de care să ții cont sunt măsurile de protecție. Evită terenurile în care nu îți poți desfășura activitatea sportivă în siguranță. Trebuie să ai în vedere și starea terenului, pentru că s-ar putea să nu faci aceeași performanță pe o pistă de alergare cu denivelări, ba chiar te-ar putea pune în pericol.

Teren în aer liber sau în interior

Mai ales în sezonul ploios sau când e frig afară, un teren indoor ar putea fi ceea ce cauți pentru antrenamentele tale. De altfel, poți prefera să te antrenezi tot anul în aer liber, indiferent de condițiile climatice, pentru că astfel îți întărești organismul. 

Costuri și disponibilitate

Doi factori importanți în alegerea terenului de sport sunt costul și disponibilitatea. Este frustrant dacă ai găsit locația perfectă, dar este mereu ocupată când vrei să faci antrenamente. În plus, calculează atent costurile de închiriere, pentru a fi sigur că se încadrează în bugetul tău. 

De asemenea, poți opta pentru un teren cu intrare liberă, dacă ești dispus să îl împarți cu alți sportivi. Beneficiile financiare ar fi dublate de faptul că poți interacționa cu mai mulți practicanți ai sportului.

Recenzii și recomandări

Alegerea terenului de sport se poate face și pe baza recenziilor sau a recomandărilor. Dacă un număr mare de persoane sunt mulțumite de o locație, ar putea fi un indiciu că este potrivită pentru tipul de sport pe care îl practici. Dacă îți este recomandată de un apropiat, cu atât mai mult este un motiv să îți programezi un antrenament de probă. 

Cel mai bun teren de sport este cel care se pliază cel mai bine pe nevoile tale. Ține cont de zonă și facilități, precum și de costuri și siguranță, astfel încât să-l găsești pe cel potrivit pentru antrenamentele tale. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează