GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să alegi o imprimantă: 7 criterii de selecție

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2022 18:33 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 18:33

Dacă a venit momentul să îți achiziționezi o imprimantă, am pregătit pentru tine un articol cu o mulțime de informații utile. Indiferent care este modul în care vei utiliza imprimanta, trebuie să ai în vedere câteva criterii importante care îți vor permite să faci o alegere inteligentă. 

1. Bugetul

Cu siguranță, primul tău gând se referă la suma de bani pe care va trebui să o cheltuiești pentru achiziționarea imprimantei. Nu greșești cu nimic, dar va trebui să iei în calcul și costul consumabilelor, respectiv al cartușelor de cerneală sau al tonerului. Majoritatea brandurilor de echipamente, inclusiv imprimante, au adoptat politica de a vinde produsele foarte ieftin, în timp ce adevăratele încasări se fac din vânzarea consumabilelor. Din acest motiv, trebuie să faci un calcul referitor la numărul de pagini pe care le vei printa într-o anumită perioadă de timp, poate chiar un an, și să afli care vor fi costurile cernelii, spre exemplu. 

2. Imprimantă laser sau inkjet

Și acest criteriu trebuie luat în considerare pentru o analiză completă. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru una dintre variante, fiecare având avantajele proprii. Spre deosebire de o imprimanta 3D industrială, imprimantele de birou au tehnologii care se bazează pe cerneală sau toner. 

3. Rezoluția

Dacă știi că majoritatea documentelor pe care le vei printa sunt alb negru, cu siguranță, nu trebuie să te preocupe prea mult acest criteriu. Dacă, însă, printre proiectele tale vei include și printarea unor documente color care conțin grafice sau chiar fotografii atunci ar trebui să optezi pentru o imprimantă cu o rezoluție bună. Recomandăm minim 800 dpi, dar ideal este o rezoluție de 1200 dpi. De asemenea, poți găsi cu ușurință un model de imprimantă care oferă mai multe rezoluții, astfel încât să le poți adapta la fiecare proiect în parte. 

4. Conectivitatea

Pentru a putea utiliza imprimanta, va fi nevoie să o conectezi la alte echipamente, cum sunt PC-urile, laptopurile sau chiar telefoanele. Pentru conectare, ai la dispoziție diverse variante, care includ cablul, wi-fi, bluetooth sau NFC. Pentru o imprimantă obișnuită, casnică sau de birou, este foarte bun cablul, dacă ai posibilitatea să îl așezi astfel încât să nu aglomereze zona. Pe de altă parte, WiFi-ul este una dintre cele mai convenabile variante, mai ales că vei putea așeza imprimanta oriunde, chiar și în altă cameră, fără ca asta să îți incomodeze în vreun fel eficiența. 

5. Dimensiunea

La fel ca și ecranele calculatoarelor, și dimensiunea imprimantelor se măsoară în inchi. Poți opta pentru un model mediu de 17 sau 24 de inchi, pentru activități de printare obișnuite. Dacă vei printa pe coli A3, va fi nevoie de o dimensiune mai mare, poate chiar de 44 de inchi. 

6. Viteza

Acesta este un criteriu important, mai ales dacă știi că vei tipări o cantitate mare de documente zilnic. De cele mai multe ori, imprimantele laser câștigă în ceea ce privește viteza de tipărire, dar trebuie verificat ca rezoluția să nu aibă de suferit. Uneori, modelele de buget impun sacrificarea calității pentru viteză sau invers. Din acest motiv, este important să știi pe ce buget te bazezi, dar și care sunt criteriile cele mai importante pe care vrei să le obții de la imprimanta ta. 

7. Model multifuncțional

Nu în ultimul rând, poate fi o idee foarte bună să alegi o imprimantă multifuncțională care include și opțiunea de scanare. Poți găsi ambele variante, atât laser cât și inkjet, la bugete accesibile. O multifuncțională este ideală în special pentru economisirea spațiului și pentru utilizarea casnică. 

Ține cont de criteriile de mai sus, iar imprimanta pe care o vei cumpăra îți va îndeplini toate nevoile. Nu uita să alegi un model care beneficiază de o garanție cât mai completă, astfel încât achiziția ta să fie asigurată din toate punctele de vedere. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează