GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să alegi piesele auto necesare mașinii tale online

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2020 12:53

 

Timpul este cel mai de preț lucru pe care îl avem, iar șoferii de mare viteză știu foarte bine acest lucru. Indiferent că vorbim despre Audi, BMW, Honda, Suzuki, Volkswagen sau orice alt producător de mașini de renume, calitatea autoturismului primează. Întrucât evitarea problemelor tehnice sau a eventualelor accidente nu se poate face întotdeauna, șansele ca piesele auto (respectiv cele din fabrică) regăsite în interiorul mașinii să fie afectate cresc exponențial. Așa se face că suntem nevoiți să recurgem la service-uri auto, la prieteni și la tot ceea ce avem la îndemână pentru a pune mașina înapoi în mișcare. Din păcate însă, nu puține sunt cazurile în care piesele auto de înlocuire sunt mult mai puțin calitative decât am aștepta. Vestea bună este dată de micile trucuri pe care le putem folosi, pentru a asigura mașina de cel mai bun tratament.

Identifică modelul mașinii și piesele necesare

Înaine de a începe căutările, notează pe o foaie datele problemei – producătorul, modelul mașinii, piesele de care ai nevoie, precum și versiunea. Alternativ, poți adăuga și bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru mașină, în așa fel încât să poți descoperi care sunt posibilitățile tale. Spre exemplu, imediat după ce intri pe pagina web a Autodoc Club, descoperi că există piese de schimb pentru categorii diferite de autoturisme, inclusiv pentru camioane și chiar pentru motociclete. 

Alege piesele marcate cu „piese cu gaj” dacă vrei să faci schimb de bunuri

În comparație cu service-urile auto, companiile internaționale de piese auto dispun de opțiunea schimb de bunuri, prin care poți trimite piesa de schimb pentru a primi una nouă la preț mai bun. Algoritmul este foarte simplu. Imediat după ce identifici piesa de care ai nevoie, va trebui să plătești atât costul aferent piesei noi, cât și gajul. În linii mari, gajul este recunoscut ca o sumă de bani cerută de producător, pe post de garanție, până când piesa veche va fi trimisă. 

Următorul pas este să aștepți piesa nouă acasă, iar pe cea veche să o introduci în aceeași cutie în care cea nouă a fost livrată. Nu uita însă să completezi solicitarea de retur și să atașezi factura comenzii. În cel mai scurt timp, piesa veche va ajunge la furnizor, care o va examina și va trimite banii din gaj înapoi la tine în cont, în termen de 6 până la 8 săptămâni din momentul în care aceasta ajunge în depozit.

Folosind acest plan, poți achiziționa piese noi la prețuri mult mai mici, trimițând piesa veche pentru examinare și schimb.

Caută păreri despre site

Dat fiind faptul că vorbim despre comenzi online, este extrem de important să cunoști câteva date cruciale despre furnizorul online, cu atât mai mult cu cât plata pieselor auto este solicitată înainte ca produsele să ajungă la tine. Asigură-te că furnizorul pe baza căruia a fost construit site-ul web există în realitate, prin mai multe căutări pe motoarele de căutare sau verificarea lui în Registrul Comerțului. Orice furnizor de calitate are un site web bine pus la punct, în care vei găsi informații despre plată, livrare, contact, returnări și schimburi, precum și date despre politica de confidențialitate sau condițiile generale. În cazul în care acestea nu există, este indicat să renunți la el.

Cunoaște mașina ta atât în interior, cât și în exterior, alegând online piesele auto necesare pe cont propriu!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close