GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să devii mai activ: sfaturi ușor de urmat pentru combaterea sedentarismului

Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 20:12 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 20:15

Sedentarismul este una dintre ”bolile” secolului. Muncim în birouri, facem cumpărăturile online, ne deplasăm cu diferite mijloace de transport motorizate, iar noile tehnologii pentru case inteligente nu susțin nici ele o viață activă. La o simplă comandă vocală pe telefon, luminile se sting și se aprind, aspiratorul pornește singur și își urmează traseul după ce ai apăsat un buton, iar telefonul e cel mai la îndemână mod de relaxare, în scurtele pauze de la serviciu. 

Activitatea fizică e preponderent programată și, să recunoaștem, nu tocmai accesibilă din perspectiva timpului, a distanțelor și chiar a finanțelor. Iată câteva obiceiuri pe care ți le poți însuși pentru o viață mai sănătoasă:

Fă plimbări scurte

În locul abonamentului lunar la ziarul sau revista preferate, optează pentru cumpărarea acestora de la magazinul din colțul străzii. Propune-i curierului care îți livrează comenzile online să stabiliți un punct de întâlnire în apropiere și parcurge pe jos distanța până acolo. Alege câteva zile pe săptămână în care să nu bei cafeaua acasă și să mergi până la cafeneaua din cartier. Altfel spus, profită de orice oportunitate de a te deplasa pe jos. În acest fel, musculatura ta se va întări și nu vei mai avea dureri articulare sau de spate.

Implică-te activ în procesul de curățenie

Dacă și tu ți-ai pus vreodată întrebarea cum slabesc sanatos?”, trebuie să știi că activitățile casnice te pot susține în acest demers. O oră intensă de curățenie te poate ajuta să arzi până la 200 de calorii. Când măsori astfel rezultatul și nu doar în cantitatea de praf de pe rafturi, parcă te simți puțin mai motivat, nu-i așa?

Alege coșul de cumpărături în detrimentul căruciorului

Poate părea puțin, dar, dacă faci asta în mod regulat, poți echivala câteva sesiuni de exerciții cu greutăți pe parcursul unei luni calendaristice. Iar asta funcționează cu atât mai bine atunci când ai mai multe lucruri de cumpărat și greutatea coșului este considerabilă. Așadar, fă o faptă bună și oferă-te să le faci, eventual, cumpărăturile și vecinilor mai în vârstă. Vei avea doar de câștigat!

Parchează mai departe

Chiar dacă poate fi liniștitor să îți vezi mașina parcată în fața biroului, în realitate, străzile mai îndepărtate de bulevardele principale sunt, de fapt, mai sigure. În plus, în acest fel, vei avea ocazia să parcurgi pe jos distanța de la și până la locul de parcare, să te bucuri de peisajul urban de toamnă și, poate, de frumusețea primilor fulgi de zăpadă.

Joacă-te cu animalele de companie

Poți profita de timpul liber pentru a-ți distra prietenii patrupezi, jocurile le antrenează mintea și îi mențin în formă. În același timp, tu vei fi inundat de hormoni ai fericirii, iar activitatea fizică îți va prinde bine. Indiferent dacă ai un câine și discul frisbee e jucăria lui preferată sau dacă ești fan feline și undițe cu șoricei, vei fi nevoit să îți antrenezi brațele pentru a face față energiei animalelor tale.

Susține o cauză bună

O mulțime de asociații și organizații au inițiative sportive, cu scopul strângerii de fonduri pentru diverse cauze și cazuri sociale. De regulă, este vorba despre maratoane, însă există și competiții de ciclism, înot și nu numai, la care te poți înscrie pentru a susține cauza și pentru a-ți invita prietenii să doneze. În plus, vei obține beneficiul antrenamentelor zilnice, iar satisfacțiile vor veni atât din interior, cât și din exterior.

Deși dezirabilă, activitatea fizică programată nu este singura de care te poți bucura. Dacă nu poți ajunge la sală cât de des ți-ai dori sau vremea se opune obiceiurilor tale de alergare, nu înseamnă că nu poți face nimic pentru corpul tău. Urmează sfaturile noastre și vei reuși să stai departe de viața sedentară.

Sursă foto: Pexels

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close