GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să devii un agent imobiliar profesionist

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 12:38 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 12:39

Mulți oameni cred că o capacitate bună de exprimare și experiența reușită în vânzarea unei proprietăți sunt dovezi că pot deveni agenți imobiliari profesioniști. Realitatea este însă mai complicată de atât. Această meserie este una complexă, care necesită acumularea de cunoștințe din domeniu și experiență. Piața imobiliară funcționează pe baza unor mecanisme interdependente, uneori, imprevizibile, așa că un agent imobiliar trebuie să dea dovadă de energie și răbdare în procesul de pregătire pentru acest job. A fi profesionist în imobiliare nu înseamnă doar a vinde bine uneori, ci a crea strategii și abordări care permit acumularea constantă de venituri, astfel încât firma la care lucrezi să se dezvolte și să facă profit. Dar până acolo trebuie să știi cum să pornești la drum.

Fă un curs de specialitate

Nimeni nu se naște învățat, lucru valabil și pentru meseria de agent imobiliar. Un curs îți oferă posibilitatea de a descoperi într-un mod logic și sistematic toată informația de care ai nevoie pentru a practica această meserie. În plus, îți facilitează angajarea. Orice firmă de imobiliare preferă un candidat deja format în domeniu. În cadrul unui curs de vânzări în imobiliare înveți:

  • legislația imobiliară și realizarea contractelor imobiliare;
  • informații despre creditare și finanțare imobiliară;
  • cunoștințe despre arhitectură, construcții și calitatea lor;
  • criterii de evaluare și încadrare corectă ale unei proprietăți;
  • tehnici de marketing, vânzări și negociere.

Cursurile teoretice sunt însoțite de cursurile practice alături de un agent imobiliar cu experiență. Absolvirea unui curs în imobiliare nu reprezintă însă finalul pregătirii tale în domeniu. Un agent profesionist învață și se documentează permanent.

Adună cât mai multe informații despre piața imobiliară

Poate că ai calități și pregătire în domeniu, dar acestea sunt inutile dacă nu sunt dublate de o bună cunoaștere a pieței. Nu aștepta să te angajezi în domeniu ca să te informezi, ci creează-ți o bază de date și un set de cunoștințe despre piața macro și cea din zona în care vrei să lucrezi. Astfel, ai șanse mai mari să reușești în acest job. Urmărește tendințele din domeniu, intervalul de la oferirea spre vânzare la cumpărare al diverselor imobile, aspectele la care clienții sunt atenți și diferențele dintre anumite proprietăți și ai șanse să reușești. 

Folosește tehnologia

Trăim deja în era digitală, așa că folosește internetul și social media în favoarea ta. Mediul online îți permite să ajungi la mai mulți clienți, să te promovezi și să propui oferte într-un mod atractiv. Poți crea și posta, de exemplu, filmulețe cu proprietățile disponibile pentru luna respectivă. Cu ajutorul unor programe de trimis emailuri automate, poți trimite regulat mesaje clienților din baza de date, astfel încât să te impui ca un expert în domeniu și să îi pui la curent cu situația pieței. Nu uita să creezi pagini de social media și un site care să exprime profesionalism. Stimulează interacțiunea cu audiența prin intermediul postărilor regulate și conținutului relevant și de calitate.

Găsește-ți un mentor

În orice domeniu, un mentor reprezintă un sprijin puternic pentru un începător. Un agent cu experiență te învață lucruri pe care, altfel, le vei învăța doar cu timpul, greșind și încercând din nou. Astfel, un mentor te ajută să arzi etape și să acumulezi experiență utilă în toate aspectele relevante jobului de agent imobiliar. Caută o persoană care își face meseria cu dedicație și care este dornică să-ți împărtășească secretele acesteia.

Informațiile pe care ți le-am prezentat te ajută să devii un agent imobiliar profesionist. În momentul în care ai învățat, te-ai documentat destul și te simți pregătit, aplică pentru un post de agent imobiliar la Smart Imobiliare. Dacă dovedești că ai calitățile și pregătirea potrivită, îți vei începe cariera de agent imobiliar profesionist.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează