GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să obțineți rapid și ușor o vinieta cehă pentru un condus fără stres

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 16:32 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 16:32

Toți conducătorii de vehicule cu o greutate mai mare de 3,5 tone trebuie să aibă atașată o vinieta cehă pentru a putea circula pe drumurile expres și autostrăzile din Republica Cehă. În prezent, vinieta digitală cehă a înlocuit vinieta clasică și poate fi obținută la chioșcurile de autoservire, la punctele de vânzare și online.

Pentru a cumpăra o vinietă electronică pentru Republica Cehă, trebuie să completați un formular online, să efectuați plata și să verificați căsuța poștală. Vinieta digitală cehă confirmată va ajunge direct la adresa de e-mail furnizată în formular.

Șoferii pot alege valabilitatea vinietelor cehe: acestea sunt disponibile pentru 10 zile, 30 de zile și un an. De asemenea, este posibilă selectarea datei de începere a perioadei de valabilitate. 

Controlul vinietei se efectuează cu ajutorul unor vehicule speciale de patrulare dotate cu sisteme de camere video dedicate care verifică numărul de înmatriculare al vehiculului. Șoferii care încalcă obligația privind vinieta din Czecz sunt pasibili de amenzi de până la 20 000 CZK.

Notă: vehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone trebuie să aibă un dispozitiv electronic cu GPS în locul unei viniete electronice cehești. Scutirea se aplică, de asemenea, mașinilor pe bază de hidrogen, electrice sau hibride, dacă emisiile de CO2 sunt sub 50g/km: acestea trebuie să obțină o plăcuță de înmatriculare specială.

Cine are nevoie de o vinietă digitală pentru Republica Cehă?

Toate vehiculele sub 3,5 t cu cel puțin 4 roți trebuie să aibă o vinieta digitală valabilă pentru Republica Cehă dacă utilizează sistemul de taxare.

Vehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone nu au nevoie de o vinieta cehă, dar trebuie să fie înregistrate într-un sistem de taxare online (MYTO) și să primească un dispozitiv special cu GPS care măsoară distanța parcursă în Republica Cehă.

De asemenea, mașinile pe bază de hidrogen, electrice sau hibride cu emisii de CO2 care nu depășesc 50g/km nu au nevoie de o vinieta digitală pentru Republica Cehă: în schimb, trebuie să li se atribuie o plăcuță de înmatriculare specială.

Cum să cumpărați o vinietă electronică cehă?

Puteți cumpăra o vinietă pentru Republica Cehă în trei moduri:

  • online pe site-ul web vignetteczech.eu
  • la punctele de vânzare (Česká pošta și EuroOil)
  • la un chioșc de autoservire (combină opțiunile de cumpărare online și un punct de vânzare)

Obținerea unei viniete cehe online este cea mai simplă metodă, deoarece puteți efectua procedura de achiziție în orice loc convenabil pentru dumneavoastră.

Procesul de achiziționare online a unei viniete pentru Republica Cehă

Pentru a începe să comandați electronic o vinietă digitală pentru Republica Cehă, urmați acest ghid de instrucțiuni:

  1. Completați un formular. Trebuie să introduceți anumite informații: datele dumneavoastră de contact, numărul de înmatriculare al vehiculului și țara de înmatriculare.
  2. Alegeți tipul de viniete și data de început a perioadei de valabilitate. Selectați dacă doriți o vinieta pentru 10 zile, 30 de zile sau un an și introduceți data la care doriți ca vinieta să devină valabilă.
  3. Plătiți taxele de serviciu și verificați-vă e-mailul. Alegeți o metodă de plată online adecvată pentru a acoperi plata și primiți o vinietă electronică cehă confirmată prin e-mail.

Notă: Deși nu este necesar să faceți o copie pe hârtie a vinietei digitale cehe, salvați-o pe dispozitivul dumneavoastră electronic pentru orice eventualitate.

Perioada de valabilitate a vinietei cehe

Vinieta digitală cehă permite o anumită flexibilitate, deoarece șoferul poate alege între mai multe opțiuni pentru a se adapta cât mai bine la călătoria sa:

  • vinietă anuală
  • vinieta de 30 de zile
  • vinieta de 10 zile

Avantajele obținerii online a unei viniete cehe

Înlocuirea vinietei sub formă de autocolant cu o vinieta digitală și procedura de achiziție online au facilitat utilizarea sistemului rutier de taxare ceh:

  • Puteți obține o vinieta pentru Republica Cehă din orice loc convenabil, astfel încât nu este necesar să căutați un punct de vânzare sau un chioșc.
  • Nu trebuie să lipiți o vinieta pe parbrizul vehiculului și apoi să o îndepărtați, astfel încât parbrizul dvs. nu va fi deteriorat și nu va avea reziduuri lipicioase.
  • Nu trebuie să faceți o copie pe hârtie a confirmării vinietei electronice cehe sau să așteptați să vi se trimită prin poștă o vinietă fizică - vinieta digitală este legată electronic de numărul de înmatriculare al vehiculului.
  • Aveți la dispoziție mai multe opțiuni de plată sigure din care puteți alege - este deosebit de important pentru cei care evită să folosească numerar
  • În cazul în care aveți vreo problemă, puteți contacta echipa noastră de asistență pentru a obține informații de primă mână.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează