GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să-ți cumperi imprimantă pentru acasă

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 17:48 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 17:48

Începând cu 2020, pandemia ne-a forțat pe mulți dintre noi să lucrăm de acasă iar asta ne-a luat oarecum pe nepregătite. Mulți dintre cei care nu aveau un birou funcțional acasă au fost forțați să-l organizeze așa cum s-a putut. Au lucrat pe masa din bucătărie, au stat așezați mult ore pe un scaun neconfortabil, au scanat documente cu telefonul. Și s-au abținut de la a tipări orice, fie pentru că nu aveau deloc imprimantă, fie pentru că prețurile consumabilelor erau foarte mari.

Acum când munca de acasă a devenit regulă pentru mulți, s-ar putea să decizi că ai nevoie și de o imprimantă. Sperăm ca acest articol să te ajute să alegi una potrivită nevoilor tale:

1. Gândește-te la ce o vei folosi

O imprimantă pentru acasă, spre exemplu, trebuie să facă față solicitărilor extrem de diverse ale întregii familii. Probabil cei mici vor vrea s-o folosească și ei pentru teme, fișe și proiecte școlare, iar adulții vor dori să printeze și să scaneze documente administrative sau legate de muncă. Și toți vor avea nevoie la un moment dat de o copie rapidă a unui act sau document.

2. Fii extrem de atent la consumabile!

Mulți dintre noi avem deja acasă unul sau mai multe echipamente de tipărire „puse la păstrare” pentru ca este foarte scump sa tipărești cu ele. Consumabilele durează foarte puțin în realitate, deși unii producători țin să ne asigure că vom putea tipări sute de pagini cu un cartuș minuscul. Ei calculează numărul de pagini tipărite în condițiile cele mai avantajoase pentru ei: de cele mai multe ori capacitatea cartușelor este calculată în condițiile tipăririi „draft” adică la cea mai slabă calitate, când textul este abia lizibil, la o acoperire de 5% sau chiar mai puțin pe pagină... OK, nu mă miră că un cartuș ține „așa de mult” când tipărești pagini aproape albe! Realitatea  este alta și cei mai mulți dintre noi o cunoaștem: cartușele țin puțin și costă foarte mult, prețul unui set complet de cartușe apropiindu-se sensibil de prețul întregii imprimante. Așadar, te sfătuim să analizezi atent prețurile consumabilelor înainte să te decizi asupra achiziționării unei noi imprimante.

3. Evita modelele ieftine, cu 2 cartușe (negru + tricolor).

La prima vedere acestea sunt cele mai ieftine imprimante pe care le puteți găsi, prețul de vânzare fiind unul redus. Din păcate însă atunci când iei in calcul costul consumabilelor pe care le folosesc, devin printre cele mai scumpe echipamente de tipărire. Iar calitatea lor lasă de dorit. Cele mai economice imprimante tind să fie cele cu CISS, unde costul unei rezerve de cerneala Epson spre exemplu este în jur de 30 de lei pentru 100 ml. Puteți căuta pe internet cerneala imprimanta Epson ca să vă convingeți.

4. Imprimanta simplă sau multifuncțional all in one?

Alegeți un multifuncțional, cu scaner inclus. Scanerul și funcția de copiator sunt fie necesare fie le vei aprecia atunci când vei avea nevoie de ele, indiferent ca folosești echipamentul acasă sau la birou. In plus, costul nu este cu mult mai mare.

5. Inkjet sau laser?

Noi recomandăm inkjet pentru că este mai flexibil: poti tipări și alb negru și color, pe hârtie normala dar și pe hârtie foto, este mai mic și mai ieftin. Laserul tipăreste în general numai alb/negru (numai modele scumpe pot tipări color) și numai pe hârtie normală, nu foto.

6. Pentru acasă, alegeți un multifuncțional din gama de mijloc (mid-range).

Modelul cel mai ieftin este de evitat, pentru ca nu oferă cel mai bun raport performante / preț si este mai slab calitativ. Modelele din gama de mijloc sunt mai calitative, mai fiabile si mai silențioase.

7. Pentru munca de birou e important să ai un multifuncțional rapid, preferabil cu duplex (tipărire fata-verso) și WiFi.

Aici vei tipări probabil un volum mare documente, frecvent fata-verso iar viteza este foarte importanta in business. Nici faxul nu ar trebui sa-ti lipsească din birou, deși nu mai este folosit pe scară largă. Daca e nevoie sa tipărească mai multe persoane la acest echipament, ar fi bine să aibă interfață de rețea și / sau WiFi. 

Mult succes!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează