GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum se instalează corect aparatul de aer condiționat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 16:06 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 16:06

Atunci când achiziționezi un aparat de aer condiționat, este foarte importantă instalarea pentru buna funcționare a acestuia. Dacă instalarea nu se face corect încă de la început, există riscul ca aparatul să nu aibă randament maxim, să crească consumul de energie inutil sau să îi scadă durata de viață.

Sistemele de climatizare conțin de regulă două elemente: unitate exterioara și interioară. Instalarea unității exterioare nu are nevoie de foarte multe pregătiri sau nevoi. E indicat să fie montată într-un loc la care ai ușor acces pentru eventuale reparații. De asemenea trebuie să o montezi pe un suport solid astfel încât să eviți eventuale riscuri inutile de desprindere.

Montajul unității interioare a aparatului de aer condiționat

Pentru montajul unui aparat de aer conditionat de la Vollmax se recomandă o înălțime potrivită și adecvată tipului de sistem de climatizare utilizat. Aparatul are rolul de a oferi un ambient plăcut și un loc în care ai parte de confort sporit la fiecare utilizare.

De asemenea e important randamentul pe care aerul condiționat îl oferă cu un consum redus de energie. De aceea înălțimea contează foarte mult. Specialisții de la Vollmax recomandă ca montajul aparatului de aer condiționat să se facă la o diferență de 10-15 cm față de tavan. Astfel acesta va avea loc să disperseze corect aerul în toată încăperea.

Nu este recomandată instalarea unui singur aparat de aer condiționat cu putere foarte mare pentru toată casa. E indicat să alegi câte o unitate interioară fiecărei încăperi pentru a adapta temperatura în funcțiile de nevoile din fiecare cameră. Poți opta pentru un aparat multi split astfel încât să nu montezi unități exterioare la fiecare unitate internă.

Pentru a avea un raport de consum foarte bun si eficiență maximă la fiecare utilizare, unitatea interioară trebuie să fie montată la un loc ferit de soare sau alte surse de căldură. În cazul în care aparatul este montat în acest fel, consumul de energie crește. Practic, termostatul identifică o temperatură mai mare decât cea din cameră și are nevoie de funcționare pe termen mai lung pentru a răci corespunzător. Ideal e să fie montat pe peretele unde este și geamul sau în partea opusă caloriferului.

Montajul unității exterioare

Echipa de profesioniști asigură cel mai bun montaj aer conditionat Bucuresti. Așadar cel mai bine e să apelezi la serviciile celor de la Vollmax pentru a avea parte de calitate și o durată de viață mai mare a aparatului. Amplasarea unității exterioare nu trebuie să fie aproape de alte electronice și electrocasnice.

Furtunul de evacuare a condensului este foarte important. Acesta se poziționează oblig față de unitate și este recomandat să fie curățat o dată la 3 luni, dacă aparatul e folosit foarte des. Ține cont de aceste recomandări atunci când instalezi un aer condiționat dacă vrei să funcționeze corect pe toată perioada verii.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează