GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum stii ca a venit momentul sa investesti in servere dedicate?

Articol de GSP - Publicat luni, 09 august 2021 17:40 / Actualizat luni, 09 august 2021 17:40

Planurile pentru servere dedicate sunt apreciate de catre companiile mari si organizatii datorita faptului ca ofera un nivel mare de resurse care nu se impart cu alte persoane. Altfel spus, doar site-ul tau web este sustinut intr-un asemenea mediu. Spre deosebire de serverele VPS, nu exista limite in ceea ce priveste controlul. Procesul de setare initiala poate parea complicat pentru o persoana fara cunostinte tehnice, insa poti angaja oricand pe cineva cu experienta care sa te ajute. In acest fel, vei obtine personalizarea dorita si vei putea crea contul tau si pe cele ale angajatilor. Iata ce trebuie sa stii inainte de a opta pentru o astfel de solutie!

Cat de sigur este un server dedicat?

Desi un VPS este un server virtualizat, acesta poate fi supus in continuare la riscuri, daca alt vecin ajunge sa fie atacat. In plus, atunci cand sunt utilizate resursele la maxim, s-ar putea imprumuta din cele externe. In clipa in care doua sau mai multe website-uri fac acelasi lucru, apar probleme cu viteza de incarcare. Totusi, prin separarea fizica, ai garantia faptului ca nu mai exista riscuri de acest tip. Securitatea pe servere dedicate este doar responsabilitatea ta, virusii fiind aproape imposibil sa apara din cauza necunoscute. 

Pe langa asta, actiunile desfasurate sunt private. IP-ul este unul dedicat si va fi asociat cu adresa web, ceea ce va permite identificarea site-ului tau instant. Asigura-te ca dispui de un firewall DDoS, deoarece aceasta caracteristica iti va permite sa te protejezi de atacurile cu volume mari de trafic fals. In cazul in care iti doresti multa mai multa siguranta, adauga la pachetul pentru servere dedicate un certificat SSL premium. Acesta dispune de o garantie, care te ajuta sa treci peste evenimentele neplacute intr-un mod mai simplu. Un alt serviciu util este WHOIS, care ascunde informatiile afacerii din registrul online.

Cum are loc procesul de configurare?

In primul rand, este necesar sa-ti alegi un sistem de operare. Majoritatea proprietarilor de website-uri opteaza pentru Linux, datorita faptului ca nu este nevoie de o licenta. In acest caz, ai la dispozitie sisteme precum Debian, Ubuntu sau CentOS. Fiecare alternativa vine la pachet cu beneficii diferite, fiind vorba de un software open source. Companiile din sectorul IT si cele care au un departament specializat pe partea de programare pot alege insa si Windows. Acest sistem este unul cu care probabil deja esti familiar, iar suita de aplicatii permite realizarea sarcinilor de birou. Nu sunt necesare compromisuri, ci doar sa te gandesti ce-ti place mai mult. 

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l retii e faptul ca dispui de acces root complet pe servere dedicate. Este necesar sa efectuezi insa setari specifice pentru fiecare cont de administrare si sa creezi chei SSH, pentru a face procesul de autentificare sa devina mai dificil. Daca partea tehnica ti se pare complicata, unii furnizori iti permit sa te folosesti in continuare de panou de control. Acest serviciu trebuie insa platit separat, deoarece costurile nu mai sunt impartite intre membri.

Cat de stabile sunt serverele dedicate?

Daca detii un site web de mult timp, traficul pe acesta sigur a crescut. Ai putea folosi in continuare un plan de gazduire obisnuit, dar acum resursele dedicate iti vor asigura un nivel de performanta superior. Tehnologia bazata pe SSD, impreuna cu stocarea RAID sunt beneficii care vor justifica investitia ta pe termen lung. Discuta cu un membru de la suportul tehnic si afla care este cel mai bun pachet pentru nevoile tale!

Citește și:

Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”
Superliga
Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”
Corvinul a făcut primul transfer al verii! » Fotbalistul cu care hunedorenii vor ataca preliminariile europene
Liga 2
Corvinul a făcut primul transfer al verii! » Fotbalistul cu care hunedorenii vor ataca preliminariile europene
Doliu în handbalul românesc. S-a stins din viață dublul campion mondial Ștefan Birtalan
Handbal
Doliu în handbalul românesc. S-a stins din viață dublul campion mondial Ștefan Birtalan

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează