GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum te pot ajuta cărțile despre sporturi să-ți atingi obiectivele?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 15:50 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 15:53

Să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi este o recomandare făcută de toți medicii din lume deoarece această activitate este esențială pentru funcționarea normală a creiereului, dar și pentru organismul tău, în general. Practicarea oricărui sport, indiferent că este la nivel de amator sau profesionist, îți va duce beneficii pe termen lung atât în plan personal cât și în plan profesional.

Există numeroase dovezi despre impactul pe care practicarea unui sport îl are în viața ta, iar declarațiile marilor personalități din lumea sportului sunt cele mai importante exemple de care să ții cont. Marii sportivi au ajuns pe culmile succesului prin munca depusă de-a lungul timpului, cu antrenamente începute încă din copilărie, dar și prin dedicare și un program pe care l-au urmat cu strictețe. 

În oferta de cărți de sport se regăsesc multiple biografii ale celor mai reprezentative personalități din lumea sportului, iar prin lectura unei astfel de cărți poți extrage multiple învățăminte care să te ajute să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare, să te determine să faci o schimbare în bine în viața ta, să îți implementezi un stil de viață mai sănătos sau pur și simplu să găsești inspirația pentru a încerca ceva nou în viața ta.

Fotbalul este sportul rege, fiind urmărit de milioane de oameni din întreaga lume și este practicat la nivel amatoricesc și profesionist de mulți pasionați. În cărțile de fotbal găsești cele mai frumoase povești de viață ale marilor fotbaliști români și internaționali precum și sfaturi motivaționale care să te ajute să-ți duci la îndeplinire planurile.

1. Creează-ți un obiectiv și stabilește unde vrei să ajungi

Această practică nu este folosită doar de către persoanele din lumea sportului, ci este întâlnită și pusă în aplicare în toate colțurile lumii și este recomandată de cei mai mari traineri. Dacă știi încotro te îndrepți, ce dorești să obții și poți vizualiza mental aceste lucruri, îți vei schimba gândirea și vei fi mai motivat să faci tot ce este posibil pentru îndeplinirea planurilor tale de viitor. În acest fel, știi sigur că te afli deja pe drumul succesului tău personal.

2. Stabilește și urmează o rutină zilnică

Să faci un obicei din activitățile care sunt benefice pentru organism și creier se poate dovedi de un real succes în timp. Dacă la început îți va părea greu să urmezi programul pe care ți l-ai propus, pe măsură ce vei continua să respecți activitățile din acel program, vei evolua și se va vedea o reală îmbunătățire în performanțele tale sportive.

Chiar dacă nu ești practicantul vreunui sport, să îți stabilești o rutină în prima parte a zilei, cât mai devreme cu putință, o să te facă să fii mai energic, să ai o gândire mai pozitivă, să duci la îndeplinire mai multe sarcini și îți va crește stima de sine. Cea mai indicată rutină este compusă din exerciții fizice ușoare făcute dimineața, sau o sesiune de alergare în proximitatea casei, ori exerciții de yoga.  

 3. Oferă o atenție sporită alimentației și somnului

O alimentație sănătosă și un număr suficient de ore de somn pe noapte se recomandă tuturor persoanelor, nu numai celor care practică un sport anume, pentru o sănătate optimă a organismului și a psihicului. Atunci când faci mișcare în mod regulat, după fiecare sesiune de exerciții se recomandă să consumi alimente care să înlocuiască energia pierdută în timpul exercițiilor, iar regula de aur este să iei micul-dejun în fiecare dimineață și să dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte, pentru a avea o condiție fizică bună și o stare psihică echilibrată.

4. Cititul – sportul minții

Întrucât doar cu ajutorul lecturii obții cele mai utile informații pe care le poți pune în aplicare și de care te poți folosi pentru a te educa să urmezi un anumit program, este recomandat să nu ignori această activitate și dacă ai posibilitatea să aloci cateva ore pe zi lecturii. Cea mai indicată perioadă pentru lectură este seara, atunci când te poți relaxa după o zi încărcată. Există numeroase personalități din lumea sportului care și-au scris biografiile și din acestea poți extrage informații prețioase despre un stil de viață sănătos, dar și trucuri utile pentru a deveni un sportiv de succes.

Îmbină utilul cu plăcutul și creează un echilibru în viața ta prin activitatea fizică constantă. De asemenea, deschide paginile unei cărți despre sport și extrage sfaturile ce te pot ajuta să îți atingi țelul. Stabilește-ți un program zilnic și ține-te de el, astfel încât nivelul tău de autoeducare să crească, iar în final să te poți bucura de toate beneficiile pe care sportul ți le oferă. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close