GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum trebuie să calci corect cămășile și pantalonii? Soluții simple și practice

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 17:08 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 17:08

Călcarea hainelor pare un proces simplu la o primă vedere, însă rezultatele nu sunt, de cele mai multe ori, la înălțimea așteptărilor. Există anumite dispozitive care îți pot asigura o experiență cât mai ușoară și plăcută, dar ai nevoie de răbdare și timp.

Dacă ți s-a întâmplat până acum să calci hainele și să nu obții efectul scontat, probabil înseamnă că trebuie să ajustezi tehnica în funcție de tipul pieselor vestimentare. În cazul de față vom vorbi despre cămăși și pantaloni, două dintre cele mai „pretențioase” piese de îmbrăcăminte care se regăsesc în majoritatea garderobelor.

De ce este recomandat să calci hainele?

În primul rând, trebuie să știi că procesul de călcare al hainelor ține atât de estetica materialelor atunci când sunt îmbrăcate, cât și de igienizarea și dezinfectarea acestora. Prin contactul cu aburul fierbinte, microbii și virusurile de pe haine sunt îndepărtate complet, iar riscul de a dezvolta anumite afecțiuni ale pielii scade considerabil. În plus, călcatul îmbrăcămintei poate contribui și la eliminarea mirosurilor impregnate în profunzimea fibrelor, cum ar fi cele de mâncare, parfum sau chiar transpirație.

Dacă nu dispui de suficient timp sau răbdare să îți calci toate hainele, este indicat să faci asta măcar cu produsele pe care le îmbraci frecvent. De asemenea, poți opta pentru servicii de călcătorie profesională, care te vor scuti de o grijă și te vor ajuta să economisești atât din punct de vedere al eficienței timpului, cât și financiar.

Cum se calcă corect cămășile

Primul pont pe care trebuie să îl încerci în această situație are legătură cu starea în care se află cămașa pe care vrei să o calci. Este indicat să o iei de pe sârmă înainte de a se fi uscat complet – astfel, se va forma mai mult abur și îți va fi mult mai ușor să elimini părțile șifonate.

Nu uita să cauți eticheta produsului și să citești instrucțiunile de călcare – acestea te pot feri de accidente care îți pot ruina articolul vestimentar.   Poziționează cămașa pe partea mai îngustă a mesei și începe să calci gulerul, însă doar pe partea inferioară.

Continuă coborând cu fierul de călcat până la manșete, de-a lungul mânecilor. Pentru o netezire eficientă a materialului, este recomandat să începi cu partea dreaptă a cămășii și să continui cu cea stângă. Evită să manevrezi prea mult produsul și pune-l imediat pe un umeraș, pentru a preveni șifonarea.

Cum se calcă corect pantalonii

Pantalonii pot fi dificil de călcat de multe ori din cauza materialului din care sunt confecționați. Astfel, înainte a pune aparatul de călcat la treabă, este recomandat să verifici dacă există instrucțiuni speciale oferite de producător.

Scoate buzunarele de la spate și calcă-le, împreună cu partea din spate a pantalonilor. Întoarce-i și fă același lucru și pentru partea din față. Calcă apoi de-a lungul pantalonilor, cu grijă, pentru a nu apărea cute.

Finalizează prin a întoarce pantalonii pe față și a le călca dunga. Ai grijă să-i perfect și să suprapui cusăturile laterale, pentru a nu lăsa urme.

Călcarea hainelor poate fi complicată dacă nu ai experiență, însă pe măsură ce exersezi, aceasta poate deveni o activitate relaxantă și utilă în același timp. Dacă nu îți permite programul să faci asta, dar vrei să te asiguri că hainele tale sunt îngrijite la cele mai înalte standarde, optează pentru serviciile unei spălătorii de haine cu călcătorie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează