GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cupa României, cel mai prestigios trofeu al fotbalului românesc! Află fabuloasa istorie a competiției!

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iunie 2020 14:30 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 14:36

Sunt peste 80 de ani de când istoricul stadion ONEF a găzduit meciul decisiv al primei finale a Cupei României, dintre Ripensia Timișoara și Universitatea Cluj. Astăzi, fotbalul a căpătat o altă formă, spectacolul s-a îmbunătățit, iar fanii sunt din ce în ce mai numeroși și mai dornici să simtă plăcerea de a privi cele mai bune echipe luptându-se pentru un trofeu onorant în fotbalul românesc. Denumirile echipelor s-au schimbat, echipele istorice au fost înlocuite de altele noi, însă dorința de câștig rămâne aceeași, indiferent de perioadă. Vezi care sunt cele mai titrate echipe și află cele mai tari informații despre competiția care le provoacă pariorilor emoții intense, iar fanilor o plăcere inestimabilă de a o urmări. Turul semifinalelor acestui sezon se joacă săptămâna aceasta! În primul meci, Sepsi a câștigat cu 5-1 în fața lui Poli Iași. Dar meciul vedetă e duelul dintre superforțele din București! Înregistrează-te aici pentru a paria online pe favoritele tale!

Capitala, campioană la numărul de cupe pe câștigate!

La nici un an de la înființare, CSCA București (Steaua de mai târziu, pentru un număr important de suporteri, FCSB acum), câștigă prima finală a Cupei României împotriva Șepcilor Roșii de la Universitatea Cluj, un prim trofeu care le-a deschis apetitul pentru victorii și le-a adus o mulțime de fani alături. Astăzi, CSA Steaua + FCSB însumează 23 de Cupe ale României în palmares, aflându-se pe prima poziție în topul celor mai titrate echipe românești. Cu toate acestea, Giuleștenii sunt primii care au adus Cupa României la București după un meci nebun în finala anului 1935. Vulturi Vișinii au înfrânt-o dramatic (6-5) în prelungiri pe Ripensia Timișoara, ridicând nu numai un stadion, ci o capitală întreagă în picioare, la finalul celor 90 de minute de spectacol. Astăzi, Feroviarii se bucură de 13 cupe câștigate și de un trecut glorios. Câinii roșii au pus mâna pe Cupa României pentru prima oară abia în anul 1959 a marcat debutul echipei din Ștefan Cel Mare pe panoul câștigătoarelor. Spartanii au spulberat-o cu 4-0 pe CSM Baia Mare.Ultima echipă din capitală care a ridicat acest prețios trofeu a fost Progresul București, care a învins-o în 1960 cu 2-0 pe Dinamo Obor București (echipă din divizia a II-a). Instalează aplicația Superbet și pariază de oriunde ești pe meciurile care te interesează!

Marii golgheteri ai Cupei României!

Cupa României a fost gazda celor mai frumoase goluri înscrise de către cei mai mari marcatori din istoria cluburilor. Fiecare generație de jucători și-a pus amprenta și le-a oferit fanilor amintiri valoroase. Fostul dinamovist și stelist, Ionel Danciulescu, este, în continuare, cel mai mare golgheter al Cupei României, având 41 de goluri înscrise în tricoul Câinilor Roșii și al Roș-albaștrilor. În 15 ani petrecuți la cele două cluburi, faimosul atacant român a realizat performanțe remarcabile pentru fotbalul românesc, câștigând respectul fanilor de pretutindeni. Să ne întoarcem puțin în timp și să ne aducem aminte de Florea Voinea. Faimosul atacant din perioada 1960-1976, perioadă în care a marcat un total de 40 de goluri în Cupa României pentru Petrolul Ploiești, CSM Reșita, Steaua București și Politehnica Timișoara. Marile echipe ale prezentului s-au format în perioada comunistă, însă povestea Cupei României a început înainte de fotbalul pe care îl cunoaștem cu toții. Iuliu Baratky, orădeanul de etnie maghiară, a fost cel mai mare marcator al perioadei interbelice. Un atacant cu performanțe remarcabile, într-o perioadă în care fotbalul nu promitea atât de multe. Baratky a înscris 37 de goluri în Cupa României, jucând în primul 11 al câtorva dintre echipele care au marcat începuturile fotbalului românesc: Crișana Oradea, Rapid București, Libertatea Oradea și RATA Târgu Mureș. 

Eternul Derby, cele mai spectaculoase finale de Cupa României!

Finalul unei competiții este cel mai așteptat atât de pariori, cât și de suporterii echipelor participante, mai ales când finalul este reprezentat de Eternul Derby dintre Roș-albaștrii și Câinii Roșii din Ștefan Cel Mare. Cele două formații s-au întâlnit de 10 ori în finala Cupei României, lupta fiind strânsă de fiecare dată, iar bucuria victoriei nemărginită. Viteziștii de la FCSB au obținut 6 victorii în fața celor de la Dinamo, ultima fiind în urmă cu 9 ani, meci pe care dinamoviștii nu-l vor uita prea curând. Săptămâna aceasta avem parte de încă un meci care continuă istoria Eternului Derby, numai că de data aceasta, cele două formații se întâlnesc în faza semifinalelor, fază în care se decide cine va obține locul de finalistă anul acesta. Vezi cea mai bună ofertă pe Dinamo-FCSB!

ÎNCASEAZĂ BONUSURILE DE BUN VENIT!

Trăiește și mai intens meciurile de poveste din fotbalul românesc. Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. SuperJoacă online! Dar profită și de Pariul Șansă, reintrodus de azi în agențiile Superbet, pentru ca tu să ai o SuperVară!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Autor: Silviu Elisei, Superbet

Superstreaming pentru superbilete într-o săptămână de vis pentru pariori!

O gălăgie de jackpoturi la superbet.ro! Peste 10 milioane de lei plătite!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează