GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce ar trebui să ții cont înainte să îți schimbi laptopul

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 17:54 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 17:54

Cu siguranță că ești entuziasmat atunci când vine vorba de un laptop nou. Având în vedere că tot mai multă lume lucrează de acasă în ziua de azi, este absolut esențial ca laptopul tău să meargă fără niciun fel de problemă. Fie că este vorba de un laptop nou primit de la angajator, fie că îți vei cumpăra chiar tu personal unul nou, ar trebui să ai în vedere anumite elemente înainte de a lua această decizie importantă.

Înainte să îți schimbi laptopul, ar fi bine să știi foarte clar de ce faci acest lucru, spre exemplu, dacă ai nevoie de el pentru a munci de acasă, și dacă îl vei înlocui cu un produs mai bun. Care ar putea să fie, însă, semnele ca este momentul ca laptopul tău să fie înlocuit?

Ce trebuie să ai în vedere înainte să iei decizia de a cumpăra un laptop nou

1. Cât de bine merge laptopul actual?

Aceasta este cea mai bună întrebare pe care ți-o poți pune în orice moment. Până la urmă cel mai important lucru este viteza cu care ne putem face task-urile pe laptop. Tocmai de aceea, vei dori ca laptopul tău să meargă fără niciun fel de probleme și să poți deschide programele și aplicație instant, fără să pierzi timp degeaba. Așa că analizează foarte bine felul în care funcționează dispozitivul tău și încearcă să observi dacă are tendința să se blocheze des. Poate că doar ai nevoie de un SSD nou. Poți să cumperi SSD-uri de aici, știind că Forit.ro are doar produse de calitate. Dacă totuși laptopul începe să meargă din ce în ce mai rău, atunci acesta este un semn clar că trebuie înlocuit.

2. Cât spațiu de stocare mai ai disponibil?

Unul dintre principalele motive pentru care un laptop nu mai funcționează așa cum trebuie este reprezentat de spațiul de stocare. Dacă ți-ai aglomerat laptopul cu mult prea multe fișiere și descoperi că nu prea mai ai loc pe el, atunci este momentul să iei în considerare achiziționarea unui dispozitiv care se va potrivi mai bine cu nevoile tale actuale. Viața merge înainte și cel mai probabil de ce ai avut nevoie acum cinci ani nu îți va mai fi de folos acum. Trebuie să te adaptezi constant și dacă observi că laptopul tău actual nu îți mai satisface nevoile, ar fi bine să iei măsurile necesare pentru ca tu să te poți folosi de dispozitivele tale în mod eficient.

3. Câtă memorie RAM are laptopul actual?

Minimul ar fi de 8 GB de RAM, însă în general acum este recomandat să ai 16 GB de RAM pentru a te asigura că laptopul tău merge fără probleme. Practic memoria RAM este cea care se asigură că laptopul tău este capabil să îndeplinească mai multe task-uri în același timp. Dacă nu ai destulă, atunci îl vei supraîncărca atunci când faci prea multe operațiuni și el nu va mai face față. Tocmai de aceea, poate este momentul să faci un update din punctul acesta de vedere.

Așadar, înainte să cumperi laptopul nou, gândește-te foarte bine și analizează cele trei criterii de mai sus.

Sursă foto: unsplash.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează