GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce este important să vă păstraţi casa caldă pe timpul iernii?

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 17:10 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 17:10

Este important să vă păstraţi casa caldă pentru a evita problemele de sănătate, dar şi alte probleme care pot apărea din cauza frigului în instalaţiile din locuinţa. Ţevile de apă sunt cele care au cele mai mari probleme pe timpul iernii.

Instalaţi centrale termice pe gaz eficiente

Dacă alegeţi să staţi în frig doar pentru că centrală consuma mult, atunci cea mai bună soluţie este să instalaţi una eficienta. Puteţi opta pentru centrale termice pe gaz Blubox şi cu siguranţă veţi obţine atât confort cât şi siguranţă pentru instalaţii, la costuri reduse.

De ce vremea rece poate fi dăunătoare pentru sănătate?

Frigul îngroaşă sângele şi creşte tensiunea arterială, iar respiraţia aerului rece poate creşte riscul de infecţii toracice. Prin urmare, este cu atât mai important să vă asiguraţi că locuinţa proprie şi casele persoanelor pe care de care aveţi grijă au temperatura potrivită.

Ce temperatura ar trebui să fie în casa iarna?  

În mod ideal, ar trebui să vă încălziţi casa la o temperatură de cel puţin 18 °C. Acest lucru este deosebit de important dacă aveţi mobilitate redusă, aveţi 65 de ani sau peste sau aveţi o afecţiune de sănătate, cum ar fi boli de inimă sau plămâni. Temperatura camerei cu puţin peste 18 °C ar putea fi benefică pentru sănătatea ta.

Dacă aveţi sub 65 de ani, sunteţi activ şi purtaţi îmbrăcăminte adecvată, poate doriţi să vă păstraţi casa la o temperatură confortabilă, chiar dacă este puţin mai mică de 18°C.

Peste noapte, persoanele care au 65 de ani şi peşte sau care au afecţiuni preexistente de sănătate pot considera că temperaturile în dormitor de cel puţin 18 °C sunt bune pentru sănătatea lor; acest lucru poate fi mai puţin important dacă sunteţi un adult sănătos sub 65 de ani şi aveţi îmbrăcăminte şi lenjerie de pat adecvate.   Este important să ţineţi fereastra dormitorului închisă noaptea când vremea este rece.

Izolaţi locuinţa

Izolarea casei nu numai că va menţine cald, ci vă va ajuta şi la menţinerea costurilor la energie scauzte. Montaţi izolaţie pentru a etanşă orice goluri din jurul ferestrelor şi uşilor. Asiguraţi-vă că mansarda are cel puţin 10-11 inchi (270 mm) de izolaţie. Orice casă cu 4 inchi (100 mm) sau mai puţin ar trebui să fie izolată din nou. Dacă aveţi orificii în perete, asiguraţi-vă că sunt şi ele izolate.

Trageţi draperiile la amurg pentru a ajuta la păstrarea căldurii generate în camerele din interior. Asiguraţi-vă că niciunul dintre calorifere nu este obturat de perdele sau mobilier.

Înţelegerea consumului de energie şi a taxelor este un bun punct de plecare pentru reducerea costurilor cu energia. Factura de energie va include: o defalcare a costurilor, cum ar fi taxele normale zilnice şi costul energiei utilizate în perioada acoperită de factură, informaţii despre tarif şi o înregistrare a consumului de energie în trecut. 

Puteţi utiliza toate aceste informaţii pentru a găsi soluţii care să vă ajute să economisiţi cât mai mult. De asemenea, puteţi măsura consumul şi puteţi găsi soluţii pentru a-l diminua.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează