GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce piatra naturala poligonală este preferată pentru pavarea aleilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 12:49 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 12:49

Pavarea aleilor este necesară fiindcă oferă o imagine de ansamblu plăcută dar și o suprafață potrivită pentru trafic pietonal. Indiferent că este vorba despre curți și grădini personale sau despre spații publice, pavarea nu trebuie omisă. Dintre toate tipurile de pavaje, piatra naturală poligonală este una dintre preferatele beneficiarilor. Iată și de ce se întâmplă acest lucru.

Ce este piatra naturală poligonală?

Piatra naturală poligonală este, cel mai adesea, din ardezie. Aceasta este o rocă naturală metamorfică, a cărei origine se află în scoarța terestră, și care a ajuns în stadiul actual după ce a trecut prin temperaturi înalte, prin topire și întărire. La întărire, ardezia are o duritate foarte mare, fiind unul dintre cele mai longevive și rezistente material naturale, alături de granit. Poți găsi o gamă amplă de dale pavaj de la piatraonline.ro, dacă vrei să te convingi de caracteristicile enunțate anterior. 

Ardezia este, de asemenea, și un material foarte estetic, și, din acest motiv, este preferată pentru lucrări de pavare a grădinilor. Piatra este folosită cu precădere pentru pavarea aleilor de acces, fie ele de trafic pietonal sau rutier, fiindcă rezistă foarte bine chiar și în acest caz.

Ardezia poate fi combinată și cu alte roci naturale, cum ar fi granitul și marmura, dar și cu travertinul. În funcție de destinația pavajelor, se poate stabili și modelul pentru care se optează, pentru a se verifica duritatea acestuia și rezistența la condițiile de utilizare. 

De ce piatra naturala poligonală este preferată pentru pavarea aleilor

Piatra naturală poate oferi o paletă amplă de culori. Firește, ca orice piatră naturală, culoarea poate suferi variații de nuanțe, pentru că nu un produs prefabricat, a cărui culoare să poată fi verificată. Ca și marmura sau granitul, nuanțele diferă în funcție de oxizii și compușii prezenți în scoarța terestră. Culorile predominante ale ardeziei se poziționează în zona de gri - negru, un motiv în plus pentru care este preferată pentru pavarea aleilor. Asocierea atât de plăcută de nuanțe cât mai apropiate de cele ale pământului face ca aleile să pară naturale și deosebit de estetice, fix prin prisma simplității. 

Are un preț accesibil

Spre deosebire de alte materiale de acoperire, specifice lucrărilor de pavare a grădinilor, piatra naturală poligonală are un preț accesibil, cumulat, mai ales, cu multitudinea de beneficii oferite. Vorbim despre produse care acoperă suprafețe mari de teren, fără pierderi, fără muncă suplimentară și fără necesitatea realizării montajului de o echipă profesionistă, dar și de materiale a căror rezistență asigură durabilitatea în timp, așadar costuri scăzute cu mentenanța. 

Astfel, din orice punct de vedere am privi situația, vom vedea că ardezia este un material care, pentru prețul și așa accesibil pe care îl are, oferă avantajul de a te bucura ani de-a rândul de suprafețe estetice și durabile.

Este rezistentă la condiții meteo extreme

Piatra naturală poligonală este opțiunea perfectă, mai ales în grădinile care au nevoie de suprafețe circulabile plane, care să fie ușor de întreținut, în special, în sezoanele reci și ploioase. Ardezia rezistă foarte bine la temperaturi scăzute, la ploaie, ninsoare sau ger, dar și la soarele foarte puternic din timpul verii. Fiind o piatră naturală deosebit de rezistență, ardezia oferă și suport total, atunci când vine vorba despre razele ultraviolete, pentru că nu se va decolora sub acțiunea acestora. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează