GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce să apelezi la un consultant financiar dintr-o firmă de contabilitate

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 17:31 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 17:32

Ai nevoie de servicii de contabilitate pentru firma ta din București? Nu înțelegi cum se desfășoară procesele contabile și cum să redactezi documente financiare? Nicio grijă, o firmă de servicii contabile îți poate pune la dispoziție un expert contabil care să te îndrume. În cele ce urmează îți explicăm ce presupune consultanța financiară și care sunt beneficiile când apelezi la o firmă de contabilitate să te ajute.

Servicii contabile București

 Contabilitatea presupune gestionarea situației financiare a firmei din mai multe perspective: contractele și rapoarte financiare, întocmirea și depunerea contractelor de muncă, inventarierea contractelor încheiate și facturilor etc. De toate acestea te poți ocupa și tu personal, însa ocupa foarte mult timp și ești predispus să greșești grav. De aceea, este mai potrivit să apelezi la servicii specializate. Fie ca trebuie să întocmești contracte sau să iei decizii riscante în privința finanțelor, sfatul unui expert contabil nu este de ignorat. De ce? Fiindcă acesta înțelege ce presupune o astfel de decizie și consecințele care vor urma.

Consultant financiar

Un expert contabil are pregătirea profesională necesară pentru a oferi sfaturi practice despre cum să-ți gestionezi finanțele care intră și ies din conturile firmei. Atunci când nu te descurci cu redactarea documentelor sau pur și simplu nu poți aloca timpul pentru a le realiza, apelează cu încredere la o firmă care prestează servicii de contabilitate și consultanță. 

Un expert contabil se ocupă, în special, de contabilitatea primară, care este compusă din analiza și gestiunea tuturor finanțelor din conturi, precum active, datorii și capitaluri. Specialistul te va ajuta să îți controlezi cheltuielile și profitul, pentru ca la final de an, când se face bilanțul anual, să ieși în câștig. De asemenea, îți va arăta cum poți arhiva și verifica oricând sumele de bani care circulă în firma ta. De exemplu, printr-o aplicație digitalizată profesională, special destinată contabilității. În plus, dacă legislația financiară îți dă bătăi de cap, poți apela la expertul contabil, care îți va furniza informații cu privire la ultimele modificări legislative.

Mai mult, consultantul contabil te va pregăti și instrui pentru diverse situații speciale care apar. De exemplu, dacă plănuiești să te retragi din domeniu peste 15 ani și dorești ca fiul tău să preia afacerea, acesta este un caz în care este potrivit să te consulți cu expertul contabil. Îți va explica ce procedee sunt necesare pentru a-ți înfăptui dorința. 

Principalele calități ale unui consultant contabil sunt capacitatea de a rezuma un volum mare de date într-o foaie de raport, organizarea eficientă și sinceritatea. Tu, ca manager, nu ai timp să te uiți la fiecare informație financiară, de aceea consultantul trebuie să îți furnizeze un raport complet, dar concis, despre situația companiei tale. Împreună, veți targe concluzii și veți concepe un plan financiar pentru următorul an. Consultantul trebuie saă fie o persoană responsabilă și asumată, care să aibă în minte binele tău și al finanțelor tale. Atunci când ești nesigur cu privire la o situație anume, contabilul îți va inspira curajul de a-ți asuma riscuri. 

Omul cât trăiește, învață. Ceea ce contează este să alegi un serviciu adaptat nevoilor tale și ale firmei tale, pe care să știi că te poți baza. Cea mai bună metodă de a căpăta independența este să asculți sfaturile unui expert contabil. Pentru a avea siguranța unui lucru bine realizat, apelează la o firmă de servicii contabile din București serioasă, cu un portofoliu de clienți bogat, care ofera transparență 24/7 și care nu ezită să-ți furnizeze toate informațiile de care ai nevoie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează