GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce să folosești terapia prin acupunctură pentru diverse afecțiuni ?

Articol de GSP - Publicat marti, 19 decembrie 2023 17:41 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 17:44

Nu suntem ființe nemuritoare, nici măcar ferite de pericolele care ne înconjoară, chiar dacă acestea sunt boli, accidente sau alte lucruri ce nu țin de noi. Cu toate acestea, există mai mult opțiuni de a ne îmbunătății starea de sănătate, precum și de a ne prelungi viața. Dacă în urmă cu puțin peste 100 de ani speranța de viață era mult mai mică, astăzi aceasta a crescut, în mare parte datorită evoluției medicinei, dar și a deschiderii spre informație pe care o avem acum. Avem acces la terapii diverse, unele dintre ele ce provin chiar din antichitate, pe care bătrânul continent European nu le cunoștea sau le-a ignorat profund. Printre acestea se află acupunctura, o ramură a Medicinei Tradiționale Chineze ce datează de câteva mii de ani.

Ce înseamnă această terapie

Cu siguranță ai auzit de ea, însă de încercat ai fost puțin mai sceptic în a face asta. Nu trebuie să te temi pentru că acupunctura nu este o intervenție invazivă sau periculoasă, cu atâta mai mult dacă apelezi la un cabinet autorizat precum https://www.acupuncturabucuresti.ro/. Terapia acelor folosește, ad litteram, ace pentru a vindeca pacienții de diverse afecțiuni. Este o practică medicală alternativă, care are la bază nu numai o cunoaștere a corpului uman, ci și anumite concepte filosofice. Pentru a o descrie tehnic, putem spune că acupunctura folosește, așadar, ace, ce sunt amplasate în anumite locuri specifice pe corp.

Qi - esența vieții

Întreaga practică a acupuncturii se învârte în jurul acestui element. Qi-ul este energia vitală, esența a tot ceea ce ne înconjoară. Chiar dacă nu ești familiarizat cu filosofiile antice chineze, pentru a te ajută în acest sens, te poți gândi la ceva mai modern. Acest concept de Qi a fost folosit în povestea Războiul Stelelor, fiind numit aici “Forță”. Această forță era totul, nu era nici rău, nici bine, iar ea trebuia să se afle mereu într-un echilibru perfect. Qi-ul este exact acest lucru…o forță care trebuie menținută în stare perfectă. Atunci când apare un dezechilibru al Qi-ului în corpul uman, se spune, conform filosofiei chineze, că apare și boală. De aceea, Medicină Tradițională Chineză a folosit de-a lungul mileniilor diverse terapii, precum acupunctura, pentru a echilibra Qi-ul.

Diagnosticarea

Cum spuneam mai sus, prin această practică, acupuncturistul folosește ace, de unică folosință, care sunt înfipte în anumite părți ale corpului. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de meridiane, iar fiecare dintre ele are un rol specific. Un medic specializat, precum cei de la Acupunctură București, cunoaște foarte bine fiecare punct de pe corp precum și ce consecințe va avea fiecare schemă terapeutică în parte. În funcție de ceea ce specialistul de la Acupunctură București descoperă, în urmă unei examinări fizice, va stabili o schemă dar și o perioada de tratament. Trebuie să știi de la bun început că fiecare corp răspunde într-un mod propriu, ceea ce înseamnă că ce a funcționat pentru tine, poate nu va funcționa pentru altcineva. Din acest motiv este recomandat să mergi la un cabinet autorizat, unde totul este controlat, steril, pentru a te trata cu ajutorul acupuncturii. Acupunctură București este alegerea multor persoane care doresc să accepte această formă de terapie specială.

Ce putem trata cu ajutorul acupuncturii

Nu toate bolile pot fi vindecate cu această practică, însă există o listă destul de mare de afecțiuni ce își găsesc rezolvarea cu acupunctura. De exemplu, migrenele sunt ușor de gestionat cu ajutorul acelor. Aceasta este o afecțiune supărătoare, care poate afecta grav calitate vieții, fără a avea adesea o cauza anume. Sunt multe persoane care suferă de migrene, femeile fiind cele mai predispuse. 

O migrenă ne încetinește din ceea ce facem, ajungând până la incapacitate totală de a ne face treburile zilnice. Cu ajutorul acupuncturii, această situație se poate îmbunătății. Reumatismul este o altă afecțiune care își găsește rezolvarea, în multe situații, prin această practică. Persoane de toate vârstele suferă din ce în ce mai mult de o astfel de afecțiune. 

Aceasta presupune dureri în special în zona membrelor superioare sau inferioare. Durerile pot fi debilitante, ajungându-se adesea la imposibilitatea de a mai putea mișcă o mâna sau un picior. Pe lângă fizioterapie, persoanele afectate de reumatism pot apela la ajutorul acupuncturii. 

Chiar dacă durerile pot să nu dispară complet, deși adesea se întâmplă acest lucru, vei observa o ameliorare a simptomelor. Dacă suferi de insomnie, tot cu acupunctura poți găsi rezolvare. Este îngrozitor să nu pot să dormi, iar dacă nu ai experimentat așa ceva, nu îți dai seama cât de mult sunt afectate persoanele care suferă de insomnie. Sunt oameni care nu reușesc perioade lungi de timp să adoarmă iar acest lucru le va afecta grav sănătatea. 

În general, insomniile au la bază probleme legate de stres, panică, anxietate sau chiar alte afecțiuni fizice. Prin acupunctură vei trata cauza, nu efectul, iar asta va duce la îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, obezitatea, fumatul, bolile de stomac, durerile cauzate de diverse probleme…toate își pot găsi alinarea prin acupunctură.

Sfaturi utile

Atunci când apelezi la orice tip de medicină alternativă, nu trebuie să îți întrerupi tratamentul dat de medicul curant. Dacă dorești să faci asta, vorbește cu specialistul pentru că acupunctura, ca și alte terapii pot ajuta, însă nu pot înlocui complet terapiile clasice. Sunt anumite cazuri când acupunctura nu este recomandată, cum ar fi anumite forme de cancer, atunci când există probleme de coagulare a sângelui sau orice altă interdicție a medicului.

Pentru gravide poate fi recomandată acupunctura, dacă sarcina este fără probleme. Chiar și pentru copii pot fi aplicate tratamente însă numai dacă celui mic nu îi este teamă de ace, pentru că nu ne dorim traumatizarea acestuia. 

Acupunctura nu este dureroasă, senzația pe care o vei simiți la momentul plasării acelor fiind una de furnicătură. Dacă mergi la un cabinet precum Acupunctură București nu există riscuri de infecții sau alte neplăceri.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează